Yvette Nicole Brown kapt met 'Community'

Yvette Nicole Brown kapt met 'Community'

Het zesde seizoen verliest Shirley Bennett vanwege persoonlijke omstandigheden.

Jan-Peter Rook, 1 oktober 2014 om 11:47

Het zesde seizoen van Community moet het doen zonder Yvette Nicole Brown, de actrice achter het personage Shirley Bennett. Haar vader heeft dagelijkse verzorging nodig en dus heeft Brown ervoor gekozen om Yahoo's komedieserie te verlaten.
“Mijn vader heeft me nodig. Ik kan niet leven met het idee dat ik vijf maanden lang zestien uur van hem verwijderd ben. Het was een hele lastige beslissing, maar ik heb voor mijn vader gekozen.”

Community-showrunners Dan Harmon en Chris McKenna reageerden uiteraard begripvol:

“Yvette was een belangrijk onderdeel van Community en ze is onvervangbaar. Het doet ons pijn dat ze vertrekt en we wensen haar het beste.”

Brown staat open voor elke beslissing als het gaat om het uit de serie schrijven van haar personage.

“Ik vind alles prima, Dan mag het zeggen. Het zal niet moeilijk worden, want Shirley heeft drie kinderen, een diploma en een zaak. Haar vertrek is op deze manier makkelijk te verklaren."

Wegens het vertrek van Brown en Jonathan Banks (professor Hickey) wordt er nu nagedacht over twee nieuwe personages. Een ervan wordt omschreven als een vrouw die wordt ingehuurd als raadgever bij het opknappen van de school. Het andere personage wordt een gepensioneerde verkoper die naar Greendale komt om opnieuw te beginnen.

Bron: Hypable

Lees meer over: community, Yvette Nicole Brown, Shirley Bennett

Informatie over de serie: Community

Populair nieuws