search

Ons nieuws van woensdag 1 oktober 2014

Tom Hanks-komedie 'Big' wordt een tv-serie
Series / Nieuws

Tom Hanks-komedie 'Big' wordt een tv-serie

Een project van Kevin Biegel en Mike Royce, de heren achter de geschrapte show 'Enlisted'.

Fox maakt werk van een nieuwe tv-serie gebaseerd op Big, een komedie uit 1988 met Tom Hanks in de hoofdrol. Het project is afkomstig van Kevin Biegel en Mike Royce, de heren achter de geschrapte, maar geliefde komedieserie Enlisted. Volgens THR zal het duo de Big serie gaan schrijven en produceren.

Net zoals de film laat de serie zien wat het precies betekent om volwassen te zijn, maar tegelijkertijd krijgen we te zien wat het inhoudt om een kind te zijn. Het verschil hiertussen is vandaag de dag bijzonder verwarrend. In de film wenst een jongen dat hij volwassen wordt en de volgende morgen wordt hij wakker als een dertigjarige kerel, gespeeld door Hanks.

De grote vraag is natuurlijk: krijgen we Zoltar weer te zien?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'The Borgias' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'The Borgias' seizoen 3

Zeer rijkelijk gevulde uitgave van dit laatste seizoen.

Neil Jordan | Cast: Jeremy Irons (Rodrigo Borgia), François Arnaud (Cesare Borgia), Holliday Grainger (Lucrezia Borgia), Joanne Whalley (Vanozza Cattaneo), Lotte Verbeek (Giulia Farnese), Sean Harris (Micheletto) | Jaren: 2011 - 2013 | Release: Showtime, AVRO

In 2011 lanceerde Showtime een serie over de invloedrijke Italiaanse Borgia-familie. Zij waren niet vies van vuil spel en deden er alles voor om aan de macht te komen en die vervolgens ook te behouden. Zo wist de sluwe Rodrigo Borgia zichzelf door middel van dreigementen en moord omhoog te werken in de katholieke kerk en uiteindelijk Paus te worden. The Borgias draait om zijn Pausdom. Na drie seizoenen kwam de serie tot een eind. Afgelopen maand kwam van dat derde seizoen de DVD-box uit.

In dit tien afleveringen tellende laatste seizoen regeert Alexander met een ijzeren vuist het Vaticaan en zuivert hij dat van de mensen die hem niet loyaal zijn. Terwijl hij worstelt om van het pausdom een erfelijke monarchie te maken, hebben zijn kinderen eigen ideeën om de macht te grijpen: Cesare is een brutale guerrillastrijder, Lucrezia bemoeit zich met de Napolitaanse politiek en beiden hebben een brandend verlangen dat iedereen zou kunnen consumeren. Gepassioneerd, weelderig en onmiskenbaar verslavend, een onmisbaar hoofdstuk in de saga van één van de machtigste families die de wereld ooit gekend heeft.

Het seizoen werd door critici goed ontvangen, blijkt wel uit de score op RottenTomatoes. Op basis van 5 recensies stelt de website van tachtig procent van de critici het seizoen positief beoordeelde. Recensenten vinden dat het derde seizoen, zoals te verwachten viel, meer van hetzelfde drama biedt. Meng dat met wat soapachtig drama en wat perverse momenten en je weet hoe het derde seizoen eruit ziet.



DVD: The Borgias | Duur: 483 min. | Release: september 2014 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans, Duits DTS | Discs: 4x DVD | EAN: 5-050582-974140 | Met dank aan: Universal Pictures

De DVD-uitgave van dit seizoen ziet er standaard uit. Het is een reguliere slipcase met daarin een even reguliere DVD-hoes. Op de hoes tref je een poster van de hoofdpersonen aan: Rodrigo, Lucrezia en Cesare. Achterop verder een synopsis, wat technische details en uiteraard informatie over de extra's op de uitgave. Maar daarover zo meer.

Maak je de hoes open, tref je een viertal kale schijven aan. Op die schijven staat aangegeven welke afleveringen je erop vindt. Schijven 1-3 bevatten elk drie afleveringen; de vierde schijf bevat de laatste aflevering en de extra's. Haal je de schijven verder uit de hoes, vind je links aan de binnenkant de Nederlandse synopsissen van de afleveringen. Rechts staat dezelfde informatie, maar dan in het Frans.

Beeld en geluid zijn verder precies zoals je verwacht van een reguliere DVD-uitgave. Niet speciaal, maar ook absoluut niet slecht. De kleuren zijn mooi en brengen het gevoel van de zestiende eeuw sterk over. Ook het geluid is goed; de dialoog komt helder over, iets waar bij sommige series wel eens problemen mee hebben zijn.

Extra's
Deze uitgave is zeer rijkelijk gevuld, vooral als je 'm vergelijkt met de Blu-ray uitgave. Daarop stonden enkel bloopers en verder niets. Dat is nu gelukkig niet het geval. Showtime en Universal hebben de uitgave gevuld met een hele reeks featurettes. Deze dragen titels als Our Daily meal, Rise of Cesare, Rufio: Dark Shadow en Rodrigo's Reign. Verder tref je de gebruikelijke Behind the Scenes en Bloopers aan op deze uitgave.

Het interessantst vonden wij echter Dissecting a Scene: The Assassination Attempt. In het seizoen zit een scène waarin een moordaanslag gepleegd wordt op de Paus. Dat is niet bepaald de eerste keer, want zo werden in de serie al diverse pogingen gedaan hem te vergiftigen. Maar ditmaal echter een veel brutere aanslag, waarbij iemand Alexander met een mes te lijf gaat. Een uitzonderlijke gebeurtenis in de serie en in de featurette wordt zeer uitgebreid ingegaan op wat er allemaal achter de scène zit. Zo is diep nagedacht over de vorm van het gevecht: twee oude mannen die het tegen elkaar opnemen in een gevecht op leven en dood kan moeilijk vorm worden gegeven als een extreem gechoreografeerd gevecht. Daarom werd het iets korts en iets bruuts, met mooie gevolgen.

Dit soort extra's zien we graag, al moeten we zeggen dat Universal de standaardextra's iets fantasierijker vorm had mogen geven. Die komen over als plichtmatig en voegen zeer weinig toe aan de uitgave. Gelukkig compenseren de featurettes dat! Hieronder een video met bloopers van het derde seizoen.



Geannuleerd
Op 5 juni 2013 besloot Showtime de serie te annuleren. Daarmee kon er geen vierde seizoen komen, ondanks dat showrunner Neil Jordan zijn verhaal over de loop van vier seizoenen uitgestippeld had. Vervolgens werd er gekeken naar de mogelijkheid om een twee uur durende finale te maken waarin de serie netjes afgerond kon worden, maar die optie bleek te prijzig. Een fancampagne bleek ook niet voldoende om de serie te laten herleven en op 12 augustus 2013 werd daarom aangekondigd het scenario van de twee uur durende finale vrij te geven als e-book. Een mooi einde kwam er dus niet voor The Borgias, maar op Amazon.com kun je het scenario bestellen als e-book.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yvette Nicole Brown kapt met 'Community'
Series / Nieuws

Yvette Nicole Brown kapt met 'Community'

Het zesde seizoen verliest Shirley Bennett vanwege persoonlijke omstandigheden.

Het zesde seizoen van Community moet het doen zonder Yvette Nicole Brown, de actrice achter het personage Shirley Bennett. Haar vader heeft dagelijkse verzorging nodig en dus heeft Brown ervoor gekozen om Yahoo's komedieserie te verlaten.

"Mijn vader heeft me nodig. Ik kan niet leven met het idee dat ik vijf maanden lang zestien uur van hem verwijderd ben. Het was een hele lastige beslissing, maar ik heb voor mijn vader gekozen."

Community-showrunners Dan Harmon en Chris McKenna reageerden uiteraard begripvol:

"Yvette was een belangrijk onderdeel van Community en ze is onvervangbaar. Het doet ons pijn dat ze vertrekt en we wensen haar het beste."

Brown staat open voor elke beslissing als het gaat om het uit de serie schrijven van haar personage.

"Ik vind alles prima, Dan mag het zeggen. Het zal niet moeilijk worden, want Shirley heeft drie kinderen, een diploma en een zaak. Haar vertrek is op deze manier makkelijk te verklaren."

Wegens het vertrek van Brown en Jonathan Banks (professor Hickey) wordt er nu nagedacht over twee nieuwe personages. Een ervan wordt omschreven als een vrouw die wordt ingehuurd als raadgever bij het opknappen van de school. Het andere personage wordt een gepensioneerde verkoper die naar Greendale komt om opnieuw te beginnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Rush Hour' krijgt reboot op TV
Series / Nieuws

'Rush Hour' krijgt reboot op TV

Regisseur Brett Ratner werkt mee aan de hervertelling.

Een vierde film in de Rush Hour-reeks lijkt van de baan nu bekend is geworden dat Warner Bros. Television werkt aan een tv-serie gebaseerd op de films van regisseur
Brett Ratner. Deadline meldt dat er op dit moment een script wordt geschreven door Bill Lawrence en zijn Cougar Town-collega Blake McCormick.

Volgens Deadline zal de pilotaflevering opnieuw een luidruchtige LAPD-agent koppelen aan een rustige en representatieve agent uit Hong Kong. Dit werd uiteraard ook gedaan in de eerste film Rush Hour uit 1998. In de komedie waren de hoofdrollen voor Jackie Chan en Chris Tucker.

De film kreeg vervolgen in 2001 en 2007 en de drie films wisten zo'n $850 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Regisseur Ratner zal bij de serie fungeren als uitvoerend producent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste clip 'The Flash' toont geboorte titelheld
Series / Video/clip/featurette

Eerste clip 'The Flash' toont geboorte titelheld

Over een paar dagen gaat er wederom een nieuwe superheldenserie van start.



Bovenstaande eerste clip uit The CW's The Flash laat ons zien hoe Barry Allen, gespeel door Grant Gustin, transfomeert naar de pijlsnelle superheld The Flash. Deze onthullende beelden geven het startschot aan het échte aftellen. De pilotaflevering verschijnt namelijk binnen een week op de Noord-Amerikaanse televisie.

De eerste aflevering "City of Heroes" wordt uitgezonden op 7 oktober op The CW, de zender die ook Arrow uitzendt. Deze superheldenserie start een dag later met de aflevering "The Calm".


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dominic Cooper keert terug als Howard Stark in 'Agent Carter'
Series / Nieuws

Dominic Cooper keert terug als Howard Stark in 'Agent Carter'

Cooper speelde de rol in Captain America: The First Avenger.

Marvel heeft bekendgemaakt dat Dominic Cooper opnieuw de rol van Howard Stark zal spelen in de nieuwe serie Agent Carter. Hij speelde de rol eerder in de film Captain America: The First Avenger, maar ook in de Marvel One-Shot Agent Carter. In hoeveel afleveringen Cooper zijn opwachting zal maken, is nog onbekend. Hayley Atwell speelt de rol van Agent Peggy Carter, Chad Michael Murray speelt SSR Agent Jack Thompson, Enver Gjokaj is SSR Agent Daniel Sousa en James D'Arcy nemet de rol van Edwin Jarvis op zich.

Marvel's Agent Carter werd geschreven door Christopher Markus en Stephen McFeely. De serie wordt geproduceerd door Tara Butters, Michele Fazekas, Christopher Markus, Stephen McFeely, Chris Dingess, Kevin Feige, Louis D'Esposito, Alan Fine, Joe Quesada, Stan Lee en Jeph Loeb voor ABC Studios en Marvel Television

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.