search
Bijna was deze heldin uit 'The Legend of Korra' een schurk geweest
Series / Featured

Bijna was deze heldin uit 'The Legend of Korra' een schurk geweest

The Legend of Korra heeft een team waar je altijd op kan vertrouwen. Bijna klopte dat niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Legend of Korra ging een heel andere richting in dan voorganger Avatar: The Last Airbender. Maar bijna zou de serie wel heel veel verder zijn gegaan: een van de teamleden was oorspronkelijk gepland als verrader.

De Avatar kan in beide series altijd rekenen op zijn of haar vrienden: Team Avatar. Die groep helpt om de balans in de wereld te herstellen of te bewaren. Voor Korra geldt dat ze een groot team had: zijzelf, Mako, Bolin, Asami Sato en Asami.

Een verrader
Hoewel Asami in de serie een loyaal lid van Team Avatar is, was ze oorspronkelijk bedoeld als schurk. Haar vader, Hiroshi Sato, is de grootste industrie van Republic City en steunt Amon en zijn Equalist-revolutie.

Showrunners Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko waren eigenlijk van plan om van Asami een dubbelagent te maken. Zij zou Korra bespioneren voor haar vader.

In de serie gebeurt dat niet; de makers realiseerden zich namelijk dat ze Asami als personage eigenlijk wel erg leuk vonden. Haar als schurk introduceren in de serie beviel niet en dus werd besloten om het maar niet te doen.

Hoewel Asami in de serie dus geen schurk wordt, gebruikt ze wel een wapen van de Equalists: de elektrische handschoen die voor Amon ontwikkeld is door haar vader.


Lees ook: Fans ontdekken mooie momenten in 'The Legend of Korra'

Lees ook: 'The Legend of Korra': hier hebben 'Avatar'-fans flink kritiek op
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen