search

Ons nieuws van dinsdag 22 december 2020

'The Mandalorian' bevestigt link met 'Star Wars: Attack of the Clones'
Series / Nieuws

'The Mandalorian' bevestigt link met 'Star Wars: Attack of the Clones'

Opnieuw is er een easter egg die linkt naar een oudere Star Wars-film gevonden in de Disney+serie.

In de laatste aflevering werd bevestigt dat Dr. Pershing de link lijkt te zijn tussen The Mandalorian en Star Wars: Episode II - Attack of the Clones.

In het tweede seizoen van The Mandalorian kwamen we erachter dat de Empire Grogu wilde hebben om zijn midi-chlorians te transplanteren om daarmee supersoldaten te creëren die Force-gevoelig zijn.

Opvallende kijkers zal echter ook zijn opgevallen dat de wetenschapper Dr. Pershing, die de experimenten op Baby Yoda heeft uitgevoerd, op zijn kostuum een insigne draagt dat we eerder zagen in Star Wars: Episode II - Attack of the Clones. Lucasfilm bevestigde in The Art of The Mandalorian dat dit niet zonder reden is:

"Het symbool dat je ziet op de rechterschouder van Dr. Pershing is geïnspireerd op het embleem dat de kloon-soldaten dragen op Kamino in [i]Attack of the Clones.

Van Grogu naar... Snoke?
In de laatste aflevering werd dit alles verder verduidelijkt. In een vroege scene zagen we hoe Din Djarin en zijn vrienden een Imperial-piloot confronteren die Dr. Pershing gegijzeld houdt. Volgens de piloot wordt Dr. Pershing door de New Republic gezien als een hoogwaardig doel omdat hij een Imperial Clone Engineer is. Dit is een belangrijk detail, want je hebt geen Clone Engineer nodig om voor bloedtransfusies te zorgen. Het lijkt er eerder op dat de Empire klonen wil maken die Force-gevoelig zijn en trouw zijn aan de Empire. Fans lijken nu massaal aan te nemen dat een van de creaties die hieruit voortkomt Supreme Leader Snoke, die we uit de sequel-trilogie kennen, is.

Lees ook: Is dit de schurk van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 3?

Lees ook: Essentieel personage keert op zeker terug voor de Star Wars-serie 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'The Serpent': wordt dit dé nieuwe Netflix-hit?
Series / Nieuws

Trailer 'The Serpent': wordt dit dé nieuwe Netflix-hit?

Documentaires over seriemoordenaars zijn razend populair op Netflix. Nu komt er een serie over dit onderwerp.

Het jaar is bijna voorbij, maar Netflix heeft ook voor 2021 weer heel wat veelbelovende projecten klaarliggen. Een daarvan is thriller-serie The Serpent, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Tahar Rahim (A Prophet), Jenna Coleman (Doctor Who), Billy Howle (Outlaw King), Ellie Bamber (Nocturnal Animals) en Tim McInnery (Spooks).

De acht-delige miniserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Charles Sobhrajm (Rahim), een man die midden jaren '70 verantwoordelijk zou zijn geweest voor de dood van zo'n 20 jonge Westerse toeristen.

Coleman speelt zijn vriendin en handlanger Marie-Andree Leclerc. Samen pleegden ze de moorden (en andere misdaden) in de landen Thailand, Nepal en India.

Van BBC naar Netflix
Howle speelt de rol van een jonge diplomaat in Bangkok, die nietsvermoedend terechtkomt in Sobhraj's web van misdaden, en vervolgens de moordenaar aan justitie probeert uit te leveren.

De eerste aflevering van de serie wordt op nieuwjaarsdag uitgezonden door BBC One. Niet lang daarna zou de serie ook op Netflix beschikbaar moeten worden gesteld. Een exacte datum weten we helaas nog niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Werken aartsvijanden samen in derde seizoen 'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' van Netflix?
Series / Nieuws

Werken aartsvijanden samen in derde seizoen 'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' van Netflix?

Zien we straks hoe Daniel en Johnny moeten samenwerken in het nieuwste seizoen van de Netflix-serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Over een paar weken is het derde seizoen van Cobra Kai te zien op Netflix. Fans kijken er natuurlijk heel erg naar uit om te zien hoe het afloopt na de cliffhangers van het tweede seizoen.

Er staat de Cobra Kai-gym heel wat te wachten. Kreese nam hem over en heeft Johnny op straat gezet. Het potentieel is er dus voor een behoorlijk opwindende samenwerking tussen Johnny en Daniel.

Een samenwerking?
Johnny en Daniel zijn al sinds de middelbare school vijanden van elkaar. Maar gedurende de eerste twee seizoen van Cobra Kai hebben we gezien hoe de basis gelegd is voor een samenwerking tussen de twee. Wellicht dat de overname van Cobra Kai het laatste zetje kan zijn voor de twee.

Mocht dit het geval zijn, dan brengt dat iets zwaars met zich mee volgens Ralph Macchio. "Het is een beetje zoals Ross en Rachel in Friends. Johnny en Daniel, we zouden graag zien dat ze samen wat biertjes drinken en vriendelijk voor elkaar zijn. Maar we houden er ook van dat ze met elkaar botsen."

"Wat ook zo goed werkt in de serie, is dat het publiek kan zien dat de twee anders zijn, maar ook veel gemeenschappelijk hebben. Het is soms frustrerend, want je wil eigenlijk dat ze gewoon samen aan tafel gaan zitten, een drankje nemen en er overheen komen."

Lees ook: Nieuwe clip uit Netflix-serie 'Cobra Kai' eert Mr. Miyagi uit de originele 'Karate Kid'-film

Lees ook: Toffe trailer 'Cobra Kai' seizoen 3 vanaf januari te zien op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt Green Lantern dan eindelijk naar het Arrowverse van The CW?
Series / Nieuws

Komt Green Lantern dan eindelijk naar het Arrowverse van The CW?

John Diggle zou straks eindelijk te zien zijn als Green Lantern in het Arrowverse.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
John Diggle is al langer voorbestemd als de Green Lantern van het Arrowverse. Daar gaan al lang theorieën over rond van fans, maar de finale van Arrow leek vrij definitief te bevestigen dat het uit zou komen.

In de seriefinale leek Diggle namelijk een groene ring in handen te krijgen, die hem de ruimte in stuurde. We weten van acteur David Ramsey dat hij in meerdere afleveringen van het Arrowverse terug keert als John Diggle. Wie weet zien we hem dan straks eindelijk als Green Lantern.

Green Lantern worden
Daniel Richtman stelt op basis van zijn anonieme bronnen binnen televisiezender The CW dat Diggle in vier series te zien zal zijn, verspreid over vijf afleveringen. Daarin zou hij dan eindelijk een Green lantern zijn, waar fans natuurlijk al langer op hopen.

Ramsey heeft in het verleden trouwens wel eens gezegd dat zijn verhaal als Diggle zou gaan eindigen als Green Lantern. Dat zou bijna wel moeten, aangezien Arrow wel al hintte naar deze toekomst.

Een grotere verhaallijn voor Diggle als Green Lantern, in meerdere series, past in elk geval wel bij de kosmische superkrachten van het personage.

Lees ook: Hitserie 'Arrow' kan alsnog terugkeren?

Lees ook: 'Arrow'-terugkeer Stephen Amell is gewoon mogelijk!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blijdschap om geheimhouden van schokkende cameo in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Blijdschap om geheimhouden van schokkende cameo in 'The Mandalorian'

Jon Favreau had er weinig vertrouwen in dat de grootse cameo in The Mandalorian wel geheim gehouden kon worden.

Wil je The Mandalorian nog zonder spoilers kijken, dan zit je goed fout bij dit bericht. In de laatste aflevering van seizoen twee zit namelijk een indrukwekkende cameo en hieronder lees je hoe blij uitvoerend producent Jon Favreau is dat deze cameo niet is gelekt. Let op: SPOILERS!!!

Tijdens Good Morning America sprak Favreau over de cameo van Luke Skywalker in "Chapter 16: The Rescue" van regisseur Peyton Reed (Ant-Man). Aan het einde van de aflevering zien we hoe een Jedi de helden uit de Star Wars-serie te hulp schiet. Als hij zijn capuchon af doet, zien we dat het Luke is.

Bang voor lek over Luke
"Het was erg lastig, omdat het tegenwoordig erg moeilijk is om een geheim te bewaren," gaf Favreau toe. "Er zijn zoveel mensen bij het proces betrokken. Elke casting van seizoen 2 lekte, dus we waren zo bang dat onze verrassingscameo ook zou lekken."

De rol werd gespeeld door Max Lloyd-Jones (War for the Planet of the Apes), al was zijn gezicht niet te zien. Deze kwam tot stand via CGI. Ook Mark Hamill, de Luke Skywalker uit Skywalker Saga, was aanwezig op de set.

"Om Mark Hamill op de set te hebben was geweldig en dat we gebruik konden maken van de technologie om hem te verjongen en hem eruit te laten zien zoals hij deed in de oude films - en geheim te houden - was heel bijzonder," legde Favreau uit.

Lees ook: De laatste aflevering van 'The Mandalorian' krijgt een ontzettend hoog cijfer

Lees ook: Koop binnenkort je eigen Darksaber uit 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'His Dark Materials' van BBC en HBO
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'His Dark Materials' van BBC en HBO

De serie His Dark Materials krijgt een derde seizoen, mooi nieuws dus voor fans van de boeken.

Het verhaal van Lyra Belacqua wordt afgerond. HBO en de BBC hebben His Dark Materials vernieuwd voor een derde en laatste seizoen.

De eerste twee seizoenen hebben behoorlijk nauw de boeken gevolgd van Philip Pullman. Het derde seizoen zal dus een verfilming worden van The Amber Spyglass. Dit nieuws volgt een kleine week nadat de finale van het tweede seizoen te zien was.

Laatste seizoen
De productie van het derde en laatste seizoen moet in de loop van 2021 beginnen in Cardiff. het boek heeft de volgende synopsis:

Will en Lyra, die door het machten voorbij hun eigen werelden aan elkaar verbonden zijn, zijn gewelddadig van elkaar gescheiden. Maar ze moeten elkaar vinden, want voor hen in het verschiet ligt de grootste oorlog die ooit gevoerd is, en een reis naar een duistere plek waar nooit iemand van is teruggekeerd.

In de serie speelt Dafne Keen de rol van Lyra Belacqua; Amir Wilson is te zien als Will Parry, een jongetje uit een andere wereld waar niemand een daemon heeft en Dust iets is dat je opveegt. Zij spelen in het derde seizoen de hoofdrollen.

Lees ook: 'His Dark Materials'-serie lost CGI-budget probleem slim op

Lees ook: 'His Dark Materials'-trailer toont fraaie beelden seizoen 2
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel nieuwe personages voor 'Suicide Squad'-spinoff 'Peacemaker' onthuld
Series / Nieuws

Veel nieuwe personages voor 'Suicide Squad'-spinoff 'Peacemaker' onthuld

In 2021 verschijnt de film The Suicide Squad en daarna moet de spin-off Peacemaker op HBO Max verschijnen.

Het werk aan The Suicide Squad zit er voor regisseur James Gunn grotendeels op en nu focust hij zich op de spin-offserie Peacemaker die daarna gaat verschijnen op de streamingdienst HBO Max. Nu zijn er weer wat nieuwe namen onthuld.

Gunn onthulde via Twitter dat Lochlyn Munro (Riverdale), Christopher Heyerdahl (Togo), Chukwudi Iwuji (When They See Us) en Annie Chang (Shades of Blue) rollen krijgen in de serie die vermoedelijk R-rated wordt.

Iwuji zal een vaste rol krijgen in de show als het personage Clemson Murn. Chang speelt Detective Sophie Song, Munro is Detective Larry Fitzgibbon en Heyerdahl geeft invulling aan het personage Captain Locke.

Veel namen al onthuld
Eerder werd al duidelijk dat de namen Danielle Brooks, Steve Agee, Robert Patrick, Jennifer Holland en Chris Conrad rollen hebben in de DC-serie die vermoedelijk in 2022 verschijnt.




Lees ook: Nieuwe HBO Max-serie 'Peacemaker' maakt stappen vooruit

Lees ook: 'Terminator'-acteur gecast in 'Suicide Squad'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit de schurk van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 3?
Series / Nieuws

Is dit de schurk van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 3?

The Mandalorian gaat in december 2021 verder, maar met welk verhaal precies?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zou zomaar kunnen dat we nu al weten wie de schurk van het derde seizoen van The Mandalorian wordt.

We weten sinds kort dat er in december 2021 twee Star Wars-series tegelijk te zien zijn. We krijgen het derde seizoen van The Mandalorian te zien en een spin-off die The Book of Boba Fett zal heten. Maar er is weinig bekend over het derde seizoen.

Dit wordt de slechterik
Toch lijkt het erop dat we al weten wie de slechterik van het nieuwe seizoen wordt. Nu Din Djarin zonder Grogu verder moet, is er een duidelijke andere richting opgezet voor de televisieserie van Disney+.

In de finale wil Bo-Katan Kryze heel graag zelf Moff Gideon verslaan in een man-tot-vrouw gevecht. Zij wil zo het Darksaber winnen, zodat ze een rechtmatige claim op de troon van Mandalore heeft. Maar het is Din Djarin die moet vechten tegen Gideon en het oeroude wapen wint.

Het verhaal gaat nu dat uiteindelijk Bo-Katan Kryze in het derde seizoen van The Mandalorian achter Din Djarin aan gaat. Dat terwijl hij haar het Darksaber gewoon aangeboden had.

Lees ook: 'Star Wars'-acteur over schokkende cameo in 'The Mandalorian' op Disney+

Lees ook: Mark Hamill plaagt fans rond finale 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-ster Andrew Lincoln had nooit willen vertrekken
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-ster Andrew Lincoln had nooit willen vertrekken

The Walking Dead-acteur Andrew Lincoln vertrok tijdens het negende seizoen van de hitserie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Andrew Lincoln heeft nog altijd Georgia on his mind. In een interview zegt de Britse acteur dat hij zou willen dat hij de thuisstaat van The Walking Dead "nooit verlaten" had.

Lincoln besloot in het negende seizoen te stoppen met de zombieserie van AMC. Hij wilde meer bij zijn familie zijn, maar tekende wel voor nog eens drie films als Rick Grimes. Toch vindt hij het "een verschrikkelijke beslissing" om te vertrekken.

Vertrek uit de serie
"Ik wist niet wat het Zuiden was. Ik ben nooit in het Zuiden geweest. En toen ging ik naar Georgia, waar ik verliefd werd op een buitengewone stad, Atlanta," aldus Lincoln tijdens een fundraiser voor de Georgia Senate Victory Fund.

"Leven en werken in het zuiden was buitengewoon. Georgia is de meest buitengewoon progressieve plek waar ik in mijn leven geweest ben en dat is alweer twaalf jaar geleden."

De bedoeling is dat volgend jaar de camera's gaan rollen voor de filmtrilogie die Lincoln maakt rond zijn personage Rick Grimes. Wanneer precies is nog niet duidelijk, maar de films laten zien hoe hij in aanraking komt met de Civic Republic Military.

Lees ook: 'The Walking Dead'-schurken CRM kunnen alles verwoesten

Lees ook: 'The Walking Dead'-films gaan het wachten waard worden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afscheid 'Star Trek: Discovery' is niet definitief
Series / Nieuws

Afscheid 'Star Trek: Discovery' is niet definitief

Michelle Yeoh over haar afscheid van Emperor Georgiou en haar nieuwe Section 31-serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Actrice Michelle Yeoh is klaar met Star Trek: Discovery. Haar personage, de Terran Emperor Philippa Georgiou vertrok uit de serie met behulp van de Guardian of Forever.

Dat bood haar een nieuwe kans op overleven en legt mogelijk de grondvesten voor de spin-off die we verwachten rond Section 31. Volgens de actrice "was het niet altijd op deze manier gepland".

Het vertrek
"We kwamen op een punt dat het noodzakelijk was om te doen, als we op meer reizen wilden gaan met Emperor Georgiou," aldus Yeoh. Ze neemt wel afscheid van de Discovery en de crew, maar vertrekt naar haar eigen serie.

"Het was nooit een vaarwel. Niet als ik iets te zeggen heb. Maar op dat moment, was het wel heel zwaar. Wetende dat ik mijn nieuwe familie voorlopig niet zou zien. Maar goed, we zullen altijd contact houden, dat is zeker," vertelde Yeoh.

Ze vindt het wel moeilijk om het zonder de vrienden die ze heeft gemaakt op de set van Discovery te moeten doen, maar kijkt wel uit om meer van Georgiou te laten zien.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' neemt afscheid van dit personage

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' brengt deze nieuwe held terug in vierde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna was deze heldin uit 'The Legend of Korra' een schurk geweest
Series / Featured

Bijna was deze heldin uit 'The Legend of Korra' een schurk geweest

The Legend of Korra heeft een team waar je altijd op kan vertrouwen. Bijna klopte dat niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Legend of Korra ging een heel andere richting in dan voorganger Avatar: The Last Airbender. Maar bijna zou de serie wel heel veel verder zijn gegaan: een van de teamleden was oorspronkelijk gepland als verrader.

De Avatar kan in beide series altijd rekenen op zijn of haar vrienden: Team Avatar. Die groep helpt om de balans in de wereld te herstellen of te bewaren. Voor Korra geldt dat ze een groot team had: zijzelf, Mako, Bolin, Asami Sato en Asami.

Een verrader
Hoewel Asami in de serie een loyaal lid van Team Avatar is, was ze oorspronkelijk bedoeld als schurk. Haar vader, Hiroshi Sato, is de grootste industrie van Republic City en steunt Amon en zijn Equalist-revolutie.

Showrunners Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko waren eigenlijk van plan om van Asami een dubbelagent te maken. Zij zou Korra bespioneren voor haar vader.

In de serie gebeurt dat niet; de makers realiseerden zich namelijk dat ze Asami als personage eigenlijk wel erg leuk vonden. Haar als schurk introduceren in de serie beviel niet en dus werd besloten om het maar niet te doen.

Hoewel Asami in de serie dus geen schurk wordt, gebruikt ze wel een wapen van de Equalists: de elektrische handschoen die voor Amon ontwikkeld is door haar vader.


Lees ook: Fans ontdekken mooie momenten in 'The Legend of Korra'

Lees ook: 'The Legend of Korra': hier hebben 'Avatar'-fans flink kritiek op
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen