Ahsoka Tano verbreekt een 'Star Wars'-record

Dat was tot nu toe in handen van Boba Fett, maar die schuiven we nu terzijde.

Jim Pedd, 14-12-2020 13:59

Lucasfilm heeft het nieuws bevestigd dat we allemaal natuurlijk al lang en breed hadden zien aankomen. Actrice Rosario Dawson mag straks de hoofdrol spelen in een eigen serie rond haar personage, Ahsoka Tano.
Die serie zal draaien om Ahsoka die het opneemt tegen Grand Admiral Thrawn. Dat leerden we namelijk al via de aflevering van The Mandalorian waarin Ashoka in live-action debuteerde.

Record gebroken
Als Ahsoka straks te zien is in haar eigen serie, dan breekt het personage een record van de franchise. Screen Rant legt het uit:

"Clone Wars was slechts het begin van de reis van Ahsoka. Ahsoka keerde later terug in de animatieserie Star Wars Rebels en kreeg daarna haar eigen boek, Ahsoka, in 2016. Ze is sindsdien in meerdere comics te zien geweest, Jedi of the Republic, Darth Vader: Dark Lord of the SIth, en videogames als Star Wars: Galaxy of Heroe sen Star Wars: Force Arena en wordt genoemd in Star Wars Battlefront II. Bovendien had ze een stemcameo in Star Wars: The Rise of Skywalker, waarmee ze haar sprong naar live-action films verzekerde."

Vanwege dat alles wist Ahsoka gelijk te staan met Boba Fett, en in alle vormen van het canon te figureren. Maar "dat ze nu een eigen televisieserie krijgt maakt dat ze het beter doet."

Lees ook: Megacrossover op komst tussen 'Star Wars'-series op Disney+

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Wars, Ahsoka Tano, Rosario Dawson, Lucasfilm, Disney Plus

Populair nieuws