Disney+ gaat het Netflix moeilijk maken de komende jaren

Hoogtijdagen Netflix voorbij? Disney+ snel groter

Netflix heeft te maken met wel heel forse concurrentie vanuit de hoek van The Mouse House.

Jim Pedd, 17 december 2020 om 16:41

Hoe het er nu naar uit ziet, is de hegemonie van Netflix in streamingland snel voorbij. Volgens eMarketer zal Disney in 2022 al een even groot marktaandeel als Netflix hebben.
Dat bedrijf was ooit de voorloper als het aankomt op streamingdiensten. Sterker nog: Netflix was de eerste en is nu nog altijd wereldwijd de grootste partij. Om dat te blijven en abonnees zoveel mogelijk aan zich te binden, geeft Netflix miljarden uit. Dat vasthouden lukt wel, maar of het de grootste blijft?

Minder omzet?
eMarketer schat dat zowel Disney+ als Netflix in 2022 meer dan 12 miljard dollar aan inkomsten hebben per jaar. Netflix zou zo'n 12,95 miljard dollar verdienen, terwijl Disney+ goed is voor een bedrag van 12,36 miljard dollar (ESPN+ en Hulu meegeteld).

Daarmee blijft Disney+ dus iets achter op Netflix, maar lijken de tijden van Netflix als grootste partij op de markt snel tot een einde te komen. Gek is dat niet: Disney heeft titels als Star Wars, Marvel en Pixar en komt met heel wat exclusieve releases waar miljoenen consumenten naar trekken.

Dat heeft ook Netflix, maar voor Disney helpt het om zijn eigen streamingdienst flink in de markt te zetten. Op dit moment heeft Netflix wereldwijd 195 miljoen abonnees. Disney+ heeft er meer dan 80 miljoen.

Bron: NY Post

Lees meer over: Disney Plus, Netflix, Abonnees, Streaming

Populair nieuws