search
'Undercover' de meeste succesvolle Nederlandse serie op Netflix wordt gestopt op TV wegens tegenvallende kijkcijfers
Series / Nieuws

'Undercover' de meeste succesvolle Nederlandse serie op Netflix wordt gestopt op TV wegens tegenvallende kijkcijfers

De serie wordt na amper zes afleveringen niet langer uitgezonden op de Nederlandse televisie...

De serie Undercover is dan misschien toch niet zo populair in Nederland als gedacht. De reeks werd immers na amper zes afleveringen van de buis gehaald en zal in Nederland niet meer worden uitgezonden.

Bovenstaand nieuws lijkt op het eerste zicht zeer opvallend te zijn. Toch is het dat niet echt. Vanaf vorig jaar is Undercover namelijk ook te bekijken op streamingdienst Netflix. Daar geniet de serie wel een gigantische populariteit.

Het merendeel van de Nederlandse gezinnen heeft op vandaag wel een Netflix-account of maakt er in ieder geval gebruik van. Het is wellicht dit gegeven dat er voor zorgt dat de reeks via de traditionele kanalen aanzienlijk minder wordt bekeken.

Minder dan 300.000 kijkers
Voor zender SBS6 is de aanwezigheid van Undercover op Netflix in ieder geval een stevige doorn in het oog. Zij begon met het uitzenden van de reeks in november, maar haalt daarmee nauwelijks kijkers.

De laatste aflevering die nog door SBS6 werd uitgezonden haalde minder dan 300.000 kijkers. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de zender er voor heeft gekozen om de uitzendingen te schrappen.

Wil jij Undercover wel nog (verder) kijken? Dan is dat dus nog steeds perfect mogelijk op streamingdienst Netflix!

Lees ook: De keiharde serie 'Undercover' is de populairste bij Nederlandse Netflix kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen