'The Walking Dead': Waarom moest Sasha dood?

'The Walking Dead': Waarom moest Sasha dood?

The Walking Dead nam in seizoen 7 afscheid van deze heldin; waarom moest dat?

Jim Pedd, 26 december 2020 om 10:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Sasha Williams kwam al in het zevende seizoen van The Walking Dead om het leven. Waarom moest Sonequa Martin-Green verdwijnen uit de serie?
Sasha was niet gebaseerd op een van de personages uit de comics van Robert Kirkman. Ze kreeg tegelijk wel heel veel aandacht, samen met haar broer Tyreese. De twee woonden in de gevangenis waar ook Rick en zijn groep verbleven.

Belangrijk figuur
Nadat Abraham in het zevende seizoen gedood werd door Negan, ging het snel bergafwaarts met Sasha. Ze ging na wat tijd op Hilltop doorgebracht te hebben, de samenwerking met Rosita aan om voor eens en voor altijd af te rekenen met Negan.

Dat oorspronkelijke plan mislukte, waarop Sasha in haar eentje het gebied van de Saviors binnendrong. Ze werd gevangen en gegijzeld gehouden op het Sanctuary. Negan bood haar daar aan om zich bij zijn groep te voegen.

Met behulp van Eugene kreeg Sasha echter een gifpil in handen, die ze gebruikte om ook echt zelfmoord te plegen. Het was een manier voor haar om in een Walker te veranderen, waarmee ze hopelijk Negan kon doden. Ook dat mislukte, al bood haar dood wel genoeg afleiding voor Rick en zijn groep om Negan aan te vallen.

Waarom verdween ze?
Fans dachten altijd dat Sasha verdween omdat actrice Sonequa Martin-Green getekend had voor de hoofdrol in Star Trek: Discovery. Helaas was al eerder besloten om haar personage te laten overlijden.

Martin-Green wist dat Sasha dood moest gaan in het zevende seizoen van de serie, wat al vanaf het begin dat het personage debuteerde het plan was. Zo geschiedde dus, zonder dat men per se af wilde van de actrice.

Lees ook: 'The Walking Dead'-films gaan het wachten waard worden

Lees ook: Bizar: 'The Walking Dead' krijgt een komedie

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Walking Dead, Sasha, Sonequa Martin Green, AMC

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws