'The Mandalorian': Wat staat Grogu te wachten in seizoen 3?

'The Mandalorian': Wat staat Grogu te wachten?

The Mandalorian zet het verhaal van Din Djarin met de kerst van 2021 voort.

Jim Pedd, 26 december 2020 om 11:06

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Wat brengt de toekomst voor Grogu in The Mandalorian? Baby Yoda is gered door Luke Skywalker en door hem meegenomen.
Luke moet de aanwezigheid van Grogu in The Force gevoeld hebben toen hij op de Seeing Stone op Tython zat. Gek is dat niet, want de kleine Grogu heeft immense Force-krachten en zal opgeleid moeten worden om die te kunnen gebruiken. Pas als hij dat gedaan heeft, kan hij echt veilig zijn.

Wat is zijn lot?
Het zijn natuurlijk zijn immense Force-krachten die de kleine Grogu in eerste instantie al in gevaar gebracht hebben. Zo kwamen Moff Gideon en de Imperial Remnant hem op het spoor. Zonder de hulp van Din Djarin en de rest, was zijn lot heel anders en veel tragischer geweest.

Wat de toekomst van Baby Yoda is, is echter onzeker en onduidelijk. In de tijdlijn betekent de verschijning van Luke Skywalker, dat hij meegenomen wordt voordat Luke zijn Jedi Academy start met de jonge Ben Solo als zijn eerste leerling.

Dat kan heel veel betekent. Baby Yoda zal dan misschien geen onderdeel zijn van de Jedi Order. Of The Mandalorian wijzigt het canon van de franchise, aangezien Disney niet helemaal tevreden is met het canon zoals dat er nu ligt. Laten we daar echter even niet van uit gaan.

Erg duister lot?
Mocht het wel zo zijn, dan zou Grogu namelijk een erg duister lot te wachten staan. Ben Solo draait naar de Dark Side en doodt de leerlingen van Luke. Dan zou ook Baby Yoda overlijden, maar die kans lijkt ons klein.

Een andere mogelijkheid is dat Luke de kleine Grogu niet lang traint. Din Djarin en Grogu staan samen aan het hart van The Mandalorian. Het afscheid tussen de twee was intens, Mando toonde zijn gezicht aan Baby Yoda en liet hem zijn gezicht zelfs aanraken.

Grogu en Din Djarin hebben een bijzondere band, waar Ahsoka Tano ook al naar verwees. En Grogu moest volgens haar zijn eigen lot kiezen. Wellicht dat dit lot dus bij Mando ligt en niet Luke Skywalker.

Lees ook: Nog een 'Star Wars'-serie onthuld: 'The Book of Boba Fett'

Lees ook: 'The Mandalorian'-ster wil in zoveel mogelijk Star Wars-series te zien zijn

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Grogu

Populair nieuws