search
'Star Trek: Discovery' onthult de gore waarheid over replicators
Series / Featured

'Star Trek: Discovery' onthult de gore waarheid over replicators

Waar wordt het voedsel dat de mannen en vrouwen van Starfleet eten van gemaakt?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Starfleet kan met zijn food replicators zo'n beetje alles maken. Maar Star Trek: Discovery onthult de gore waarheid achter het voedsel dat onze helden en heldinnen eten.

Het derde seizoen van de serie laat Admiral Charles Vance onthullen hoe de replicators uit de 32ste eeuw werken. Eten blijkt gemaakt te worden van menselijke uitwerpselen!

De gore waarheid
In de 22ste eeuw gebruikten Starfleet-koks aan boord van sterrenschepen nog onder meer proteïne-resequencers om bepaald eten na te kunnen maken. in de 23ste eeuw verdween de kok en werd deze vervangen door een food synthesizer.

In de twaalfde aflevering van het derde seizoen onthult Vance aan de schurkachtige Osyraa dat al het voedsel van de Federation gemaakt wordt van "onze poep". Op dat moment was zij net een stukje fruit aan het eten, waarop Vance toegaf nog nooit een echte appel gegeten te hebben.

De gerepliceerde appels worden, zo legt hij uit, gemaakt van het afvalproduct van eerder gegeten appels. "Dat is het basismateriaal dat we in onze replicators gebruiken. We reconstrueren het op atoomniveau en geven de atomen dan een nieuwe vorm. Het is best prima voor poep en we hoeven er geen gruwelijkheden voor te plegen."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' brengt dit personage terug voor vierde seizoen

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-theorie lost een mysterieus raadsel op
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen