search
'Star Trek: Discovery'-theorie lost een mysterieus raadsel op

'Star Trek: Discovery'-theorie lost een mysterieus raadsel op

Het monster van Su'Kal: zou het meer zijn dan een gewoon hologram?

Jim Pedd
Star Trek: Discovery had vorige week misschien wel zijn meest intrigerende aflevering tot nu toe. Een nieuwe fantheorie duidt op een antwoord dat we mogelijk gaan krijgen.

In de vorige aflevering werd een mysterieuze planeet bezocht, waar de Burn vandaan leek te komen. Daar bevond zich Su'Kal, een Kelpien die al decennia op dezelfde planeet was en daar helemaal alleen verbleef, maar omringd werd door hologrammen. Een van die hologrammen was een monster. Maar is het wel een hologram?

Geen hologram!
Het monster gedraagt zich in elk geval niet als een van de andere hologrammen. Als Michael Burnham er tegenover staat, lijkt zij zich ook te realiseren dat het wezen enige intelligentie in zich heeft. En een zelfbewustzijn.

Dat zou er zomaar op kunnen wijzen dat het monster geen hologram is. Ook zie je dat in het feit dat het monster geen enkel moment een glitch doormaakt, zoals dat wel zo is bij de rest van de hologrammen waar Su'Kal door omringd is.

Bovendien heeft Su'Kal een band met het monster, die er volgens de site Screen Rant zomaar op zou kunnen duiden dat de twee eigenlijk familie van elkaar zijn. De theorie is dan ook dat het de moeder van Su'Kal is.

Lees ook: Afscheid 'Star Trek: Discovery' is niet definitief

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' neemt afscheid van dit personage

Aanbevolen artikelen