Nieuwe streamingdienst Discovery+ gaat live en wil al je sport gaan streamen

Streamen van sport kan nu via Discovery+

Discovery+ wordt nu gelanceerd als een op sport gerichte streamingdienst en natuurlijk ook heel wat Discovery-materiaal.

Jim Pedd, 5 januari 2021 om 12:06

Vandaag wordt Discovery+ gelanceerd in Nederland, de streamingdienst van - jawel - het Amerikaanse mediaconcern Discovery. De dienst wordt ook in de Verenigde Staten en andere EU-landen gelanceerd.
De streamingdienst maakt dat onder meer Dplay en Eurosportplayer beiden komen te vervallen en opgeslokt worden door de nieuwe streamingdienst. De belangrijkste trekker? De online uitzendresten van de Olympische Spelen.

Lancering Discovery+
Discovery+ is goedkoper dan de meeste andere streamingdiensten. Volgens de Financial Times gaan we vier euro per maand, of veertig euro per jaar betalen.

Voor het platform verwierf moederbedrijf Discovery Inc. de live uitzendrechten voor televisie en alle andere platformen voor een flink grote hoeveelheid sporten. Dat kostte 1,3 miljard euro, en dus hangt er heel wat af van het succes van de dienst.

Het grootste succes zal vermoedelijk de Olympische Spelen zijn, hoewel dat ook op televisie te volgen zal zijn. De vraag is dus vooral of Discovery er een groot succes mee gaat hebben. Vooral exclusief materiaal is wat het uiteindelijk zal moeten doen.

Hiervoor zet het bedrijf hard in op het opkopen van streamingrechten van sporten. Denk daarbij onder meer aan vechtsporten, waar veel mensen voor afstemmen op de dienst DAZN.

Bron: Emerce

Lees meer over: Discovery Plus, Discovery, Streamingdienst

Populair nieuws