search
Netflix blijft keihard groeien en heeft nu een recordaantal betalende abonnees
Series / Streaming-diensten

Netflix blijft keihard groeien en heeft nu een recordaantal betalende abonnees

Netflix heeft nu meer dan 200 miljoen betalende abonnees, wat wel heel indrukwekkend is.

Netflix onthulde gisteren dat het voor het eerst meer dan 200 miljoen betalende abonnees heeft. Het bedrijf heeft daarmee een mooi 2020 achter de rug als het aankomt op het aantal abonnees.

De meeste abonnees komen nog altijd uit de Verenigde Staten en Canada. Daar heeft het bedrijf er 73,94 miljoen. De groei is daar nog wel beperkt: er kwamen afgelopen kwartaal slechts 900.000 abonnees bij in de gebieden.

Europa, Midden-Oosten en Afrika
Netflix zag vooral groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daar groeide het met 4,5 miljoen betalende abonnees, waarmee het totale aantal uitkwam op 66,7 miljoen in die regio's.

De jaaromzet kwam bij Netflix uit op 20 miljard dollar. Een mooi bedrag, want daardoor hoeft Netflix naar eigen zeggen geen leningen meer af te sluiten voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Wel heeft Netflix nog een schuld van tussen de 8 en 12 miljard dollar.

De verwachting van Netflix is dat komend kwartaal groeit van de huidige 203 miljoen betalende abonnees naar 209 miljoen. Daarmee is het veruit de grootste streamingdienst van de wereld.

De concurrentie
Netflix was onder de indruk van de prestaties van Disney+, dat met bijna 75 miljoen abonnees een groot succes boekt op dit moment. "Het is enorm indrukwekkend wat Disney gedaan heeft," aldus Hastings. "Het is een ongelofelijke prestatie van zo'n gevestigde partij om dit voor elkaar te krijgen."

Toch komt Disney+ nog niet in de buurt van Netflix. Wel geldt dat voor Amazon Prime Video met zijn 150 miljoen betalende abonnees en het Chinese Tencent Video (dat actief is in het Midden-Oosten en in Oost-Aziatische landen), met 120 miljoen abonnees.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen