search

Ons nieuws van donderdag 21 januari 2021

Amazon Prime Video voegt in februari deze series toe
Series / Featured

Amazon Prime Video voegt in februari deze series toe

Amazon Prime Video heeft alvast zijn lijstje met nieuwe series voor februari bekend gemaakt.

Amazon Prime Video heeft alvast vier series bekend gemaakt die vanaf februari te streamen zijn. Hieronder het overzicht.

SUPERNATURAL (seizoen 15) vanaf 1 februari
De epische reis van de gebroeders Winchester komt tot een einde. Sam en Dean hebben het tegen demonen en engels, mythische wezens en monsters opgenomen in een schier oneindige strijd om de wereld te redden. Hun laatste strijd is die tegen God zelf.

YEARS AND YEARS (1 seizoen) vanaf 1 februari
Deze miniserie is gemaakt door Russel T. Davies. We zien hoe Groot-Brittannië langzaam verwordt tot een dictatuur. De levens van een typisch druk gezin uit Manchester komen samen op een cruciale avond in 2019.

KEVIN CAN F HIMSELF (1 seizoen) vanaf 1 februari
Een blik op het geheime leven van een sitcom-vrouw.

SOULMATES (1 seizoen) vanaf 8 februari
Zielsverwanten worden vijftien jaar in de toekomst geplaatst, wanneer de wetenschap een ontdekking heeft gedaan die het leven van iedereen op de planeet verandert - een test die je ondubbelzinnig vertelt wie je zielsverwant is. Elk van de zes afleveringen zal een andere cast bevatten en een geheel nieuw verhaal rond het ontdekken (of ervoor kiezen niet te ontdekken) van de resultaten van deze nieuwe test en de impact van die resultaten op een groot aantal relaties.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooi: Netflix geeft monsterhit 'Bridgerton' tweede seizoen
Series / Nieuws

Mooi: Netflix geeft monsterhit 'Bridgerton' tweede seizoen

Bridgerton keert terug op Netflix met een tweede seizoen, en dat moet snel te zien zijn.

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Netflix heeft de serie Bridgerton vandaag officieel vernieuwd voor een tweede seizoen.

De tweede reeks van deze Shonda Rhimes-serie zal gebaseerd zijn op, je raadt het al, het tweede boek van Julia Quinn over de familie Bridgerton: The Viscount Who Loved Me. De cast keert weer terug en zal in de lente beginnen met de opnames. Hieronder de aankondiging van Netflix:Bridgerton-serie
De serie is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn die tussen 2000 en 2013 uitgebracht werden. Het is een feministische kijk op het Engeland tijdens de Regency-periode.

We zien de slimme familie Bridgeton die bestaat uit acht broers en zussen, op zoek naar romantiek, avontuur en bovenal de liefde. Het eerste seizoen kreeg acht afleveringen en scoorde enorm goed.

Het is namelijk een van de best bekeken series die Netflix tot nu toe uitbracht.

Lees ook: Netflix komt met nieuws over 'Bridgerton' seizoen 2

Lees ook: Clips van de nieuwe Netflix-serie 'Bridgerton' staan overal op pornosites
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Een enorme tijdssprong in 'Riverdale' seizoen 5
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Een enorme tijdssprong in 'Riverdale' seizoen 5

De eerste aflevering van het vijfde seizoen is vanaf vandaag bij Netflix te bekijken...

Geweldig nieuws voor fans van de serie Riverdale! Het vijfde seizoen is namelijk vanaf vandaag wekelijks te bekijken op Netflix!

Het vierde seizoen van Riverdale moest helaas worden ingekort vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Gelukkig liet het vijfde seizoen niet al te lang op zich wachten. Vanaf vandaag kan je dan ook wekelijks een nieuwe aflevering bekijken van het nieuwe seizoen op Netflix.

De makers lieten eerder reeds uitschijnen dat het restant van seizoen 4 zou worden toegevoegd aan het vijfde seizoen. Dit betekent dat we het nieuwe seizoen beginnen met een heuse prom! Vervolgens wordt er een stevige sprong in de tijd gemaakt van zomaar even 7 jaar!

Tijdssprong
De toch niet onaanzienlijke tijdssprong die wordt gemaakt zal er voor zorgen dat we te weten zullen komen hoe het er nu precies aan toegaat met de volwassen Archie, Jughead, Betty en Veronica.

Riverdale ging in première bij The CW op 26 januari 2017. Vanaf het begin was de serie meteen een instant succes. Ook op Netflix kan de serie op heel wat interesse rekenen.

Ben jij ook benieuwd naar het vijfde seizoen van Riverdale? Het nieuwe seizoen is te bekijken vanaf vandaag, 21 januari 2021 op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Meesterlijk spionagewerk in 'Spycraft' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Meesterlijk spionagewerk in 'Spycraft' seizoen 1

De nieuwe docu-serie maakt duidelijk hoe het spionagewerk dat wordt uitgevoerd door de jaren heen is geëvolueerd...

Spionagewerk is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. De mogelijkheden die daarvoor beschikbaar zijn, zijn bovendien ook sterk geëvolueerd. Je komt er alles over te weten in de nieuwste docu-serie op Netflix genaamd Spycraft.

De omschrijving van deze nieuwe Netflix docu-serie laat er eigenlijk weinig twijfel over bestaan wat de opzet van de reeks is. Door de jaren heen zijn de technologieën, maar zeker ook de tools die ingezet kunnen worden aanzienlijk verbeterd. In welke mate dat het geval is ontdek je in deze docuserie.

Volgens de omschrijving is het zo dat de tools die worden ingezet bij het uitvoeren van spionagewerk op vandaag zelfs net zo belangrijk zijn als de spionnen zelf. Ook dat zal dus wellicht duidelijk worden gemaakt tijdens het bekijken van Spycraft.

Spannende docu-serie
Netflix staat er om bekend kwalitatief hoogstaande docu-series af te leveren die vaak ook een uitermate correct beeld scheppen van de realiteit. Benieuwd hoe deze gloednieuwe reeks gaat uitpakken.

Kan jij al niet meer wachten om naar de docu-serie Spycraft te kijken? Dat hoeft ook niet! Deze reeks is namelijk vanaf nu te bekijken op 's werelds populairste streamingdienst Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helaas: Cliffhanger of niet Netflix-serie 'La Révolution' stopt er nu al mee
Series / Nieuws

Helaas: Cliffhanger of niet Netflix-serie 'La Révolution' stopt er nu al mee

La Révolution is al na 1 seizoen stopgezet, terwijl er een grote cliffhanger was.

Vorig jaar oktober kwam Netflix met een bijzondere Original: La Révolution. De Franse serie had een enorm budget en een duidelijke cliffhanger, waarmee een tweede seizoen er bijna wel moest komen.

De serie van Aurélien Molas neemt de kijker mee naar 1787, en biedt een heel nieuwe kijk op de Franse Revolutie. Onderzoekers ontdekken een ziekte die de aristocratie van het land verandert in bloeddorstige moordenaars.

Helaas geen tweede seizoen
Ondanks positieve recensies, waren de kijkcijfers niet goed genoeg om een nieuw seizoen te rechtvaardigen. Damien Couvreur, die al vijf jaar meewerkt aan de productie van Franse Netflix originals, laat weten dat er geen tweede seizoen komt.

"La Révolution heeft heel wat leden buiten Frankrijk weten te boeien," aldus Couvreur. "Voor ons is dit het bewijs dat Frankrijk, haar geschiedenis en haar erfenis, een internationaal publiek kan boeien. Maar we gaan de serie niet vernieuwen voor een tweede seizoen. Want hoewel deze voor heel wat nieuwsgierige kijkers zorgde, was dat niet het publiek waar we op gehoopt hadden."

Helaas komt er dus geen tweede seizoen, ondanks de cliffhanger aan het einde.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De bloedstollende horrorserie 'La Révolution'

Lees ook: Trailer voor grote Netflix-serie 'La Révolution'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'Titans' vindt dan eindelijk zijn Batgirl
Series / Nieuws

De serie 'Titans' vindt dan eindelijk zijn Batgirl

Actrice Savannah Welch gaat de rol van Barbara Gordon spelen in de serie van DC.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorig jaar hoorden we al dat het derde seizoen van DC-serie Titans een rol zou hebben voor Barbara Gordon, a.k.a. Batgirl. Nu weten we wie de rol zal gaan spelen.

Het is namelijk bekend gemaakt dat actrice Savannah Welch in die rol gecast is. Zij zal volgens Variety de rol van Gordon spelen. Maar dan niet het kostuum van Batgirl aandoen. Ze speelt een versie van het personage die haar dagen als superheld allang achter zich heeft liggen.

Barbara Gordon
Deze incarnatie van het populaire DC-personage zal de Commissioner van de GCPD zijn. Zij heeft die positie gekregen nadat haar vader overleden is.

Barbara wist in haar dagen als Batgirl de criminelen van Gotham City behoorlijk wat angst in te boezemen. Maar ze werd neergeschoten door Joker en raakte daardoor verlamd. Dat betekent dat we de versie van het personage te zien krijgen uit de comics The Killing Joke van schrijver Alan Moore.

Het derde seizoen van Titans zal te zien zijn op HBO Max en biedt een grote rol aan Barbara. "Ze heeft een moeizame band met Bruce Wayne. En haar leven wordt een stuk gecompliceerder als Dick Grayson terugkeert in Gotham, waardoor hun oude romance weer opleeft en zich een nieuw partnerschap in de strijd tegen de misdaad vormt."

Lees ook: 'Joker gaat brute dingen doen in de serie Titans'

Lees ook: Dit is Red Hood uit 'Titans'-serie van Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bejubelde 'Lupin'-acteur Omar Sy had eigenlijk geen keuze om deze rol naast zich neer te leggen
Series / Nieuws

Bejubelde 'Lupin'-acteur Omar Sy had eigenlijk geen keuze om deze rol naast zich neer te leggen

De ster van de grootse Netflix-serie zag het al helemaal voor zich toen hij over Lupin hoorde.

Acteur Omar Sy is op dit moment te zien in een van de populairste Netflix-series ooit, Lupin. Hij speelt daarin de hoofdrol en zegt nu dat hij die rol altijd al had willen hebben in deze serie.

De serie ontleent zijn titel aan het personage Arsene Lupin van de verhalen van Maurice Leblanc. De fictieve dief vormt de inspiratiebron voor Sy's personage Assane Diop. Toen hij een weeskind werd, dook hij in de boeken over meesterdief Lupin. De acteur zag het helemaal zitten om deze rol te spelen.

Arsene Lupin
"Als ik Brits zou zijn, zou ik gezegd hebben dat ik James Bond wilde spelen, maar aangezien ik een Fransman ben, zeg ik Lupin," aldus Sy in een interview met de New York Times.

"Hij is speels, hij is slim, hij steelt, wordt omringd door vrouwen. En hij is een personage dat personages speelt. Voor een acteur is hij echt de beste."

Gelukkig is dat voor Omar Sy uitgekomen en is hij nu te zien in een serie die door een kleine 70 miljoen abonnees gezien zal zijn in de eerste vier weken.

Lees ook: Eerste recensies Netflix-serie 'Lupin': De moeite van het kijken waard?

Lees ook: Nieuw op Netflix: Een inbraak in Het Louvre in de nieuwe serie 'Lupin'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is deze 'Star Wars'-schurk straks ook in live-action te zien?
Series / Nieuws

Is deze 'Star Wars'-schurk straks ook in live-action te zien?

Jason Isaacs zou wel terug willen keren als de Grand Inquisitor.

In Star Wars Rebels konden we genieten van de stem van Jason Isaacs. Hij verzorgde het stemgeluid van de grote slechterik van de serie: de Grand Inquisitor.

In de jaren waarin het personage te zien was, groeide hij uit tot een van de fanfavoriete schurken van de Star Wars-franchise. Maar hij maakte nog geen oversteek naar live-action. Dat moment zal misschien wel komen als het aan Isaacs ligt.

Live-action versie
Isaacs sprak met de site Collider over de mogelijkheden van een terugkeer in de franchise. "Ik sta overal voor open," begon hij zijn verhaal.

"Het gaat wel om het scenario. Ik houd er niet van om gewoon te verschijnen, zodat ik vervolgens wat foto's kan maken met mensen en op conventies kan verschijnen. Ik wil wel een echte rol spelen. The Inquisitor was een geweldige rol en ik zou hem weer spelen als hij net zo goed blijft."

Maar of de acteur het ook echt doet? "Ik weet niet of hoeveel uur ik kan doorbrengen in de stoel voor protheses", was hij heel eerlijk. Tegelijk: "Ik weet dat Katee [Sackhoff] het geweldig heeft gehad [in The Mandalorian], dus ik zou dolgraag terugkeren."

Lees ook: Nieuwe kritiek op 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2

Lees ook: Gerucht: Dit wordt de volgende 'Star Wars'-serie van Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 10 meest gezochte series van 2020
Series / Nieuws

Dit zijn de 10 meest gezochte series van 2020

2020 was een bijzonder goed jaar als je zo kijkt naar de series op dit lijstje.

Gisteren bleek dat Netflix in 2020 de mijlpaal van 200 miljoen abonnees bereikt had. BIjzonder knap, en interessant is dat het bedrijf ook enorm veel hits weet te scoren.

Sterker nog, Netflix blijkt negen van de tien meest gezochte televisieseries op Google gemaakt te hebben. Ook deed het bedrijf het bijzonder goed met films.

Veelgezochte series
Het lijstje dat je hieronder kan zien komt van Google af en laat de tien meest gezochte televisieseries van 2020 zien. Negen daarvan komen van Netflix, enkel Big Brother Brasil behoort toe aan een ander kanaal dan Netflix.

Opvallend aan het lijstje hieronder is wel dat series als The Umbrella Academy en The Queens's Gambit niet bovenaan staan, terwijl er wel uiterst veel naar gekeken is op Netflix.

10. Locke & Key
9. Outer Banks
8. The Queen's Gambit
7. Ozark
6. Emily in Paris
5. The Umbrella Academy
4. Cobra Kai
3. La Casa de Papel
2. Big Brother Brasil
1. Tiger King

Lees ook: Discutabele 'Tiger King'-ster Carole Baskin werkt nu ook aan een eigen serie

Lees ook: Netflix is toch weer de grote streaming-winnaar van 2020
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans discussiëren over seksualiteit in de serie 'The Legend of Korra'
Series / Nieuws

Fans discussiëren over seksualiteit in de serie 'The Legend of Korra'

The Legend of Korra is weer eens in het nieuws, nu deze op Netflix staat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Legend of Korra is trending op Twitter. Fans verdedigen de serie tegenover critici.

De serie is weer volop in de aandacht, nu Netflix hem wereldwijd aanbiedt. Fans hebben het vooral over de complexe gendernormen die in de serie zitten en niet iedereen kan zich vinden in de creatieve keuzes die gemaakt zijn.

Wat is er aan de hand?
De site CBR publiceerde een behoorlijk kritisch artikel over de serie. In het artikel wordt hoofdpersoon Korra neergezet als irritant, terwijl ze karaktertrekken heeft die je in dit soort series normaal toeschrijft aan mannelijke personages. Korra kan bij vlagen behoorlijk arrogant, koppig en heethoofdig zijn.

Dat is een gesprek dat gevoerd moet worden wat betreft deze fan:Wat Korra wellicht juist zo'n interessant personage maakt, is dat ze de geslachtsnormen in zekere zin juist op hun kop zet. De conventies dus negeert en kiest voor iets heel anders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met nieuws over 'Bridgerton' seizoen 2
Series / Nieuws

Netflix komt met nieuws over 'Bridgerton' seizoen 2

Er volgen zeer snel onthullingen over een nieuwe reeks afleveringen.

Netflix heeft laten weten dat ze later deze week met groot nieuws over de toekomst van Bridgerton komen. Sinds de lancering van het eerste seizoen kijken fans reikhalzend uit naar nieuws over een tweede seizoen.

Het eerste seizoen van Bridgerton geldt als de op vier na populairste originele Netflix-serie ooit met zo'n 63 miljoen kijkers tot op heden.

Bridgerton is gebaseerd op een boekenreeks van Julia Quinn over de liefdesperikelen van de familie Bridgerton. Het eerste seizoen was gebaseerd op The Duke and I en vertelde het verhaal van Daphne Bridgerton en haar geliefde Simon Basset, de Duke of Hastings. Na een reeks schandalen en huwelijksproblemen kwamen de twee weer bij elkaar en baarde Daphne een zoon.

Meer dan genoeg materiaal
In totaal zijn er nog zeven boeken uit de reeks te verfilmen; genoeg materiaal dus voor een hoop nieuwe seizoenen. En hoewel er nog steeds niks officieel is bevestigd over een tweede seizoen, houdt Netflix ons via Deadline warm met het volgende berichtje:

"Deze titel is immens populair gebleken. We zullen later deze week dan ook zeer mooi nieuws delen over Bridgerton."

Houd Serietotaal goed in de gaten voor wat dit nieuws precies inhoudt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-serie 'Lovecraft Country' binnenkort op Blu-ray en DVD
Series / Nieuws

HBO-serie 'Lovecraft Country' binnenkort op Blu-ray en DVD

Een intelligente serie vol avontuur, spektakel en monsters van de maker van Get Out en Us.

2021 is nog maar net begonnen of daar is de eerste absolute must-have release al. In HBO-serie Lovecraft Country volgen we Atticus Freeman (Jonathan Majors), een jonge oorlogsveteraan die samen met een vriendin (Jurnee Smollett) en zijn oom door het Amerika van de jaren '50 trekt op zoek naar zijn verloren vader. Onderweg gaan ze de strijd aan met racisten en tal van andere monsters.

Lovecraft Country is een baanbrekende reeks die horror en hedendaagse thema's door elkaar gooit en overgiet met een surreëel en absurdistisch sausje!

In de surreële, absurdistische HBO-serie Lovecraft Country, reist een Korea-veteraan samen met een vriendin en zijn oom door Amerika op zoek naar zijn verdwenen vader. Het zijn de jaren '50 en rassenscheiding is nog verankerd in de wet. Hun reis wordt al snel een overlevingsstrijd: ze krijgen te maken met racistisch geweld en bloeddorstige monsters die gebaseerd zijn op de boeken van horrorschrijver H.P. Lovecraft.

Bonusmaterialen
Naast alle afleveringen van het eerste seizoen, bevat deze home-release ook een hoop mooie bonusmaterialen:

"¢ Orithyia Blue and the Imagination of Diana Freeman
"¢ Lovecraft Country: Compendium of Horrors
"¢ HBO Special: Crafting Lovecraft Country
"¢ 8 Exploring Lovecraft Country Featurettes
"¢ 4 Lovecraft Country The Craft Featurettes

Genoeg kijkmateriaal dus! De reeks, gebaseerd op de boeken van horrorschrijver H.P. Lovecraft, is vanaf 17 februari beschikbaar op Blu-ray en DVD.

Lees ook: Enge monsters in trailer HBO-horrorserie 'Lovecraft Country'

Lees ook: Enge monsters in trailer HBO-horrorserie 'Lovecraft Country'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zet 'The Mandalorian' vaker zijn helm af in seizoen 3?
Series / Nieuws

Zet 'The Mandalorian' vaker zijn helm af in seizoen 3?

We zagen acteur Pedro Pascal maar een enkele keer zonder helm in de eerste twee seizoenen.

Din Djarin zal in seizoen 3 van The Mandalorian mogelijk vaker zijn helm afzetten, zo hint hoofdrolspeler Pedro Pascal in een interview met IndieWire.

Het tweede seizoen van de megapopulaire serie eindigde met een moment waarin Din Djarin vrijwillig zijn helm afzette om afscheid te nemen van Baby Yoda/Grogu. En dat terwijl Djarin het grootste deel van zijn leven had gewijd aan de Mandaloriaanse code die voorschreef dat zijn helm te allen tijde op moest blijven.

Meer 'facetime' voor Pascal
Tijdens het interview met IndieWire zei Pascal het volgende over zijn verwachting dat Djarin zijn ware gezicht vaker zal laten zijn:

"Hoeveel hij ook zegt dat dit zijn pad is, wil dat niet zeggen dat dat het enige pad is... het is fascinerend om met dat idee te spelen. We weten nog niet hoe het precies gaat uitpakken. Maar we zagen dat hij zijn helm afzette in een kamer vol mensen."

Het derde seizoen van The Mandalorian bereikt Disney+ waarschijnlijk pas in 2022.

Lees ook: Disney wil 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' tot de bodem gaan uitmelken

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk meer nieuws over Marvel-serie 'She-Hulk' van Disney+
Series / Nieuws

Eindelijk meer nieuws over Marvel-serie 'She-Hulk' van Disney+

Tatiana Maslany zal de vrouwelijke Hulk spelen in de langverwachte serie.

Marvel Studios heeft aangekondigd dat ze Ginger Gonzaga hebben gecast als Jennifer Walters beste vriendin in de nieuwe Disney+-serie She-Hulk.

Na bijna een decennium van Bruce Banner/Hulk in het Marvel Cinematic Universe is het eindelijk tijd om Jennifer Walters alias She-Hulk te introduceren. En dat gebeurt dus binnenkort met haar eigen Disney+-serie, die eind 2019 werd aangekondigd daar Marvel Studios-hoofd Kevin Feige.

Medio 2020 begonnen geruchten de ronde te doen dat Tatiana Maslany (Orphan Black) de rol van She-Hulk zou gaan spelen. En hoewel de actrice dat een tijdlang ontkende, kondigde Marvel niet lang daarna officieel aan dat Maslany de rol zou gaan spelen.

Maslany staat er in de serie dus niet alleen voor. Zo wisten we ook al dat Mark Ruffalo zijn opwachting zal maken als Banner/Hulk en Tim Roth terugkeert als de weerzinwekkende Abomination. De serie zal niet alleen voortbouwen op de mythologie van Hulk in het MCU, maar ook het persoonlijke, professionele en superheldenleven van Walters belichten.

Van Netflix naar Disney+
We weten nu dus ook dat Gonzaga de beste vriendin van Walters zal spelen, maar details over haar personage worden geheimgehouden. Gonzaga was onlangs nog te zien in Netflix-comedy Space Force en had ook een rol in projecten als Togertherness en I'm Dying Up Here. De actrice bevestigde haar casting zelf via haar Twitter-account:Lees ook: Keert Jessica Jones terug voor Marvel-serie 'She-Hulk'?

Lees ook: De Marvel-serie 'She-Hulk' krijgt meer afleveringen voor seizoen 1 dan verwacht
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer goed nieuws voor de apocalyptische serie 'Snowpiercer'
Series / Nieuws

Zeer goed nieuws voor de apocalyptische serie 'Snowpiercer'

Het tweede seizoen start nog deze maand. Maar seizoen 3 komt er ook.

Eind deze maand gaat Snowpiercer verder op Netflix. Dan start namelijk het tweede seizoen van de scifi-serie die zich nagenoeg volledig afspeelt in 1001 treincoupés. Nu is er goed nieuws voor de fans.

TNT heeft namelijk aangekondigd dat ook het derde seizoen gemaakt zal gaan worden. TNT is de zender dat de serie in de States uitzendt. Dit nieuws komt via Variety.

Recent werd duidelijk dat het tweede seizoen vooral "een actievolle, vermakelijke rit" is, maar dat de kwaliteit best een beetje omhoog zou mogen. Dus laten we hopen dat seizoen 3 daar iets in verandert.

Snowpiercer
De post-apocalyptische dystopische serie Snowpiercer startte verleden jaar en is een verfilming van het Franse stripboek Le Transperceneige van Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette. Ook dient de serie als een prequel op de gelijknamige film uit 2013.

Het tweede seizoen van Snowpiercer start op 26 januari op Netflix en van de acht afleveringen komt er iedere week eentje online.Lees ook: 'Snowpiercer' seizoen 2 - hoe goed zijn de eerste recensies?

Lees ook: Eerste trailer 'Snowpiercer' seizoen 2: snel op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'Peaky Blinders' stopt eerder door corona maar krijgt als pleister op de wonde een film als afsluiter
Series / Nieuws

De serie 'Peaky Blinders' stopt eerder door corona maar krijgt als pleister op de wonde een film als afsluiter

Peaky Blinders stopt ermee, maar nog niet helemaal, want hij gaat nog door.

Gisteren kregen we slecht nieuws. Na zes seizoenen is het verhaal van Peaky Blinders namelijk voorbij. Daarna krijgen we geen afleveringen meer in de serie met hoofdrolspeler Cillian Murphy.

Bedenker Steven Knight beloofde wel tegelijk met de aankondiging van het einde van de televisieserie, dat het verhaal van de Shelby-familie in een ander format door zou gaan. Nu al weten we welk format.

Een film
Een dag na de aankondiging van het laatste seizoen, laat Steven Knight al weten dat er een film komt. Eerder was het de bedoeling dat er zeven seizoenen zouden komen, maar dat gaat door corona niet gebeuren.

"Covid heeft onze plannen veranderd," zegt Knight tegen Deadline. "Maar ik kan je wel zeggen dat we vanaf het begin van plan waren om Peaky te laten eindigen met een film. En dat gaat gebeuren."

Het laatste seizoen wordt volgens Knight en uitvoerend producent Caryn Mandabach de beste reeks tot nu toe. "Dit laatste seizoen wordt de beste tot nu toe," zeggen ze in een statement.

Lees ook: 'Peaky Blinders' stopt met het zesde seizoen, maar dat is niet het einde?

Lees ook: Adolf Hitler in 'Peaky Blinders' seizoen 6?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix blijft keihard groeien en heeft nu een recordaantal betalende abonnees
Series / Streaming-diensten

Netflix blijft keihard groeien en heeft nu een recordaantal betalende abonnees

Netflix heeft nu meer dan 200 miljoen betalende abonnees, wat wel heel indrukwekkend is.

Netflix onthulde gisteren dat het voor het eerst meer dan 200 miljoen betalende abonnees heeft. Het bedrijf heeft daarmee een mooi 2020 achter de rug als het aankomt op het aantal abonnees.

De meeste abonnees komen nog altijd uit de Verenigde Staten en Canada. Daar heeft het bedrijf er 73,94 miljoen. De groei is daar nog wel beperkt: er kwamen afgelopen kwartaal slechts 900.000 abonnees bij in de gebieden.

Europa, Midden-Oosten en Afrika
Netflix zag vooral groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daar groeide het met 4,5 miljoen betalende abonnees, waarmee het totale aantal uitkwam op 66,7 miljoen in die regio's.

De jaaromzet kwam bij Netflix uit op 20 miljard dollar. Een mooi bedrag, want daardoor hoeft Netflix naar eigen zeggen geen leningen meer af te sluiten voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Wel heeft Netflix nog een schuld van tussen de 8 en 12 miljard dollar.

De verwachting van Netflix is dat komend kwartaal groeit van de huidige 203 miljoen betalende abonnees naar 209 miljoen. Daarmee is het veruit de grootste streamingdienst van de wereld.

De concurrentie
Netflix was onder de indruk van de prestaties van Disney+, dat met bijna 75 miljoen abonnees een groot succes boekt op dit moment. "Het is enorm indrukwekkend wat Disney gedaan heeft," aldus Hastings. "Het is een ongelofelijke prestatie van zo'n gevestigde partij om dit voor elkaar te krijgen."

Toch komt Disney+ nog niet in de buurt van Netflix. Wel geldt dat voor Amazon Prime Video met zijn 150 miljoen betalende abonnees en het Chinese Tencent Video (dat actief is in het Midden-Oosten en in Oost-Aziatische landen), met 120 miljoen abonnees.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hit 'The Witcher' seizoen 2 vertraagd door letsel Henry Cavill
Series / Nieuws

Netflix-hit 'The Witcher' seizoen 2 vertraagd door letsel Henry Cavill

De hoop van fans was dat de serie The Witcher verder kon in augustus. Het lijkt nu iets later te worden.

Acteur Henry Cavill raakte geblesseerd aan zijn been tijdens de opnames van het tweede seizoen van The Witcher. Het incident vond een kleine maand geleden plaats, maar de acteur deelde de laatste tijd verschillende berichten over zijn herstel.

Volgens Redanian Intelligence is Cavill weer bezig met de opnames in de sets van Kaer Morhen. Dat werd ook bevestigd door acteur Paul Bullion, die de rol van Witcher Lambert speelt. De crew kan de opnames van het langverwachte tweede seizoen dus snel afronden.

Enige vertraging
Toch lijkt het erop dat de eerste aflevering mede hierdoor vertraagd is geraakt. Netflix had de opnames al enige tijd moeten stilleggen door het coronavirus. Vervolgens ging het dus ook mis door de blessure van Henry Cavill.

Waar het er eerder op leek dat de serie in de loop van augustus te zien zou kunnen zijn, lijkt het begin van de serie nu dus uitgesteld te zijn. Dat zou volgens Redanian Intelligence mogelijk nog een heel stuk later liggen.

The Witcher krijgt hopelijk wel snel een nieuw seizoen. Hoe dan ook lijkt het erop dat de boel dit jaar verder gaat.

Lees ook: Netflix neemt afscheid van Roach in 'The Witcher'

Lees ook: Dit is de volgende 'The Witcher'-achtige franchise van Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.