FOX bestelt volledig seizoen horror-komedie 'Scream Queens'

FOX bestelt volledig seizoen Scream Queens

Een genre veranderende anthologie serie.

Jim Pedd, 21 oktober 2014 om 12:49

FOX heeft een vijftien afleveringen tellend eerste seizoen besteld van horror-komedie Scream Queens. Dat kondigde de zender gisteren aan. De serie volgt een nieuwe trend, die ingezet werd door American Horror Story en True Detective en wordt een anthologie. We kunnen dus elk potentieel nieuw seizoen een andere cast en nieuw verhaal verwachten.
Het eerste, vijftien uur durende seizoen, draait om de campus van een universiteit, waar de vrede verstoord wordt door een reeks moorden. De productie moet komende lente van start gaan en in de herfst moet het eerste seizoen al te zien zijn. Nieuwe settings en verhaallijnen zijn dus in daaropvolgende seizoenen te zien.

De serie is bedacht door Ryan Murphy, Brad Falchuk, Ian Brennan en Dante Di Loreto. ”Ik wist dat ik weer aan iets grappigs wilde werken met Brad en Ian,” vertelde Murphy. ”En we hebben veel plezier met het schrijven van Scream Queens. We hopen een heel nieuw genre te maken komedie-horror. Het idee is dat elk seizoen om twee vrouwelijke hoofdpersonen moet draaien. En we zoeken al door het hele land naar deze vrouwen, en tien andere bijrollen.”

Dat de serie meteen een volledig eerste seizoen zal krijgen, spreekt van groot vertrouwen van de televisiezender. Of en wanneer de serie naar Nederland komt, is niet bekend.

Lees meer over: Fox, seizoen, scream queens, american horror story, true detective, anthologie, ryan murphy, brad falchuck, ian brennan, dante di loreto, horror, comedy, genre

Populair nieuws