search
Goochelaarsfilm 'The Illusionist' wordt een tv-serie

Goochelaarsfilm 'The Illusionist' wordt een tv-serie

Edward Norton speelde de hoofdrol in de film uit 2006.

Zilko Tarici

CBS TV Studios en Yari Film Group hebben besloten om een tv-versie te maken van The Illusionist, de succesvolle film uit 2006 van regisseur Neil Burger. Het is nog onbekend hoeveel van de plot van de film gebruikt zal worden in de serie.


Scenarist Mark Hudis (True Blood) heeft de locatie van de film (Wenen) verplaatst naar New York aan het begin van de 20e eeuw. Het verhaal gaat over een bekende goochelaar die na een gevangenisstraf van tien jaar terugkeert en er achter komt dat zijn vrouw getrouwd is met de crimineel die hem in de val heeft gelokt. Aan de illusionist nu de taak om zijn vrouw terug te winnen. De serie wordt omschreven als Boardwalk Empire met magiie.

In de film speelde Edward Norton een goochelaar die met de kroonprins van Oostenrijk vocht om het hart van een prachtige rijkeluisdochter (Jessica Biel) en daarbij ook op de hielen wordt gezeten door een politiecommissaris (Paul Giamatti). De film bracht bijna net zoveel geld in het laatje als Christopher Nolans soortgelijke The Prestige, terwijl het budget van The Illusionist slechts de helft was van die film.Aanbevolen artikelen