3 indrukwekkende HBO oorlogsseries op Ziggo Movies & Series XL

3 HBO-oorlogsseries op Ziggo Movies & Series XL

Drie aangrijpende oorlogsseries op de streamingdienst van Ziggo die je gezien moet hebben.

Bram de Groot, 14 februari 2021 om 13:43

Nog altijd is Netflix de (veruit) grootste streamingdienst in Nederland. Maar dat duurt niet lang meer. Waarschijnlijk zeggen komende jaren vele mensen hun tv-abonnement op, aangezien tv-kijken steeds meer via streaming gaat. Ook Ziggo Movies & Series XL biedt al veel moois! Hieronder vier tips met miniseries over oorlogen.
Band of Brothers | Bing nu! | mini-serie

Het tiendelige Band of Brothers uit 2001 met onder meer Damian Lewis, Donnie Wahlberg en Ron Livingston gaat over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het "Adelaarsnest" van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog.


Generation Kill | Bing nu! | mini-serie

In Generation Kill uit 2008 met onder meer Alexander Skarsgård, James Ransone en Lee Tergesen bereikt Bravo Bagdad, waar de mannen geschokt zijn over de enorme afmetingen van de stad. Terwijl hun tijd daar ten einde komt, denken de Marines na, zelfs wanneer emoties hoog oplopen en het noodlot toeslaat. Er zijn zeven afleveringen.


The Pacific | Bing nu! | mini-serie

The Pacific uit 2010 met onder meer James Badge Dale, Jon Seda, Joseph Mazzello en Rami Malek volgt het leven van Amerikaanse Mariniers die de strijd aangaan met het Japanse Keizerrijk in de Stille Oceaan tijdens de tweede wereldoorlog. Van de makers van Band of Brothers en er zijn opnieuw tien afleveringen.


Lees meer over: Band of Brothers, Generation Kill, The Pacific

Populair nieuws