search

Ons nieuws van zondag 14 februari 2021

'Lovecraft Country' - Opvallende HBO-horrorserie die seizoen 2 verdient [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

'Lovecraft Country' - Opvallende HBO-horrorserie die seizoen 2 verdient [Blu-ray]

Lovecraft Country verscheen verleden jaar op HBO en is een must see.

HBO kwam verleden jaar uiteraard weer met een aantal compleet nieuwe series. De meest opvallende nieuwe titel van 2020 lijkt Lovecraft Country, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2016 van Matt Ruff. De serie was een succes en het is nog altijd hopen op een tweede seizoen.

Er verschenen tien afleveringen en deze werden van augustus tot en met oktober uitgezonden. De blijvende kijkcijfers van net even minder dan een miljoen waren redelijk, maar klaarblijkelijk niet voldoende om gelijk een tweede seizoen aan te kondigen. HBO is daar sowieso voorzichtiger mee dan bijvoorbeeld Netflix.

Uitstekend ontvangst voor Lovecraft Country
Het eerste seizoen werd prima ontvangen en staat op Rotten Tomatoes op een mooie 88 procent op de Tomatometer, na maar liefst 126 recensies. Het publiek was minder onder de indruk, met een score van 66%.



Blu-ray: Lovecraft Country - seizoen 1

Serie: Lovecraft Country - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888255988 | Release: januari 2021 | Met dank aan: Warner Home Video

Afgelopen maand verscheen Lovecraft Country met een mooie, nette uitgave. Het debuutseizoen krijgt gelijk een volwaardige uitgave met een sleeve eromheen, en op de schijven flink wat extra's.

Het is fijn dat de serie, in Nederland ook te zien op Ziggo Movies & Series XL, een uitgave krijgt met de beste beeldkwaliteit. Zo komt de hoge productiekwaliteit het beste tot zijn recht.

Bomusmateriaal
Er staan voldoende extra's op de schijven, met Orithyia Blue and the Imagination of Diana Freeman over dit personage, Compendium of Horrors over de vele horrorscènes in de serie, de HBO special Crafting Lovecraft Country, een soort making of.

Daarnaast zijn er nog flink wat kortere featurettes over verschillende facetten van de realisatie, met de cast en crew en nog veel meer. Een heerlijke uitgave voor de fan van het eerste seizoen.




In Lovecraft Country reist Atticus Freeman samen met zijn beste vriendin Lettitia en zijn oom George door het racistische Amerika van de jaren vijftig op zoek naar zijn vader.

Dit is het begin van een strijd om te overleven en zowel de racistische verschrikkingen van het witte Amerika te overwinnen als de angstaanjagende monsters die ze op hun pad tegenkomen.

Lees ook: Horror-drama serie 'Lovecraft Country' lijkt een tweede seizoen te krijgen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere boodschap in "Here's Negan" trailer voor 'The Walking Dead' bonusafleveringen
Series / Trailer

Duistere boodschap in "Here's Negan" trailer voor 'The Walking Dead' bonusafleveringen

Negan keert weer terug in de laatste reeks afleveringen van The Walking Dead seizoen 10.

Op 28 februari verschijnt de eerste van de zes bonusafleveringen van het tiende seizoen van The Walking Dead. Uiteraard keert ook Negan van acteur Jeffrey Dean Morgan weer terug en hij staat nu centraal in een nieuwe trailer en op een nieuwe foto.

Onderstaande trailer voor de bonusafleveringen is uiteraard weer lekker duister en laat heel wat gezichten van de voornaamste personages zien. Zo zien we ook Maggie Rhee (Lauren Cohan) en haar zoon.

"Here's Negan" trailer voor The Walking Dead
Hieronder zie je de beelden. De zes afleveringen heten "Home Sweet Home, Find Me, One More, Splinter, Diverged" en "Here's Negan". De laatste wordt uitgezonden op 4 april. Na deze afleveringen volgt nog seizoen elf, met nog eens 24 afleveringen.



Naast bovenstaande trailer verscheen er ook een foto van het personage Negan, samen met zijn favoriete wapen. Dit is uiteraard zijn honkbalknuppel.



Lees ook: Eerste beeld laatste seizoen 'The Walking Dead'
Lees ook: 'The Walking Dead' trailer laat confrontatie Negan en Maggie zien
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave foto's van de Ahsoka-aflevering uit 'The Mandalorian'
Series / Foto's

Gave foto's van de Ahsoka-aflevering uit 'The Mandalorian'

Zo zagen de opnames van die gave Ahsoka-aflevering van The Mandalorian eruit.

Eind verleden jaar verscheen het tweede seizoen van The Mandalorian. Het seizoen was misschien nog wel beter dan het eerste seizoen, met opnieuw heel veel verrassingen, knipogen naar de eerdere films en andere titels en nieuwe personages.

Zo verscheen in de vijfde aflevering The Jedi het personage Ahsoka Tano van actrice Rosario Dawson, het opvallende figuur dat we ook kennen uit Star Wars: The Clone Wars.

Het debuut was indrukwekkend voor velen en Disney kondigde niet veel later een spin-off serie rond het personage aan.

Achter de schermen bij The Jedi
FXGuide plaatste recent een uitgebreid artikel over de StageCraft technologie en bij het artikel werden te foto's geplaatst. Hieronder zie je hoe de opnames op de planeet Corvus eruit zagen.

Wat er exact gebeurt, lees je op FXGuide.





Lees ook: Er moeten meer koppen rollen: #FirePedroPascal trending na ontslag Gina Carano bij 'The Mandalorian'

Lees ook: Wat zijn de gevolgen van het ontslag van Gina Carano uit 'The Mandalorian'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 indrukwekkende HBO oorlogsseries op Ziggo Movies & Series XL
Series / Featured

3 indrukwekkende HBO oorlogsseries op Ziggo Movies & Series XL

Drie aangrijpende oorlogsseries op de streamingdienst van Ziggo die je gezien moet hebben.

Nog altijd is Netflix de (veruit) grootste streamingdienst in Nederland. Maar dat duurt niet lang meer. Waarschijnlijk zeggen komende jaren vele mensen hun tv-abonnement op, aangezien tv-kijken steeds meer via streaming gaat. Ook Ziggo Movies & Series XL biedt al veel moois! Hieronder vier tips met miniseries over oorlogen.

Band of Brothers | Bing nu! | mini-serie

Het tiendelige Band of Brothers uit 2001 met onder meer Damian Lewis, Donnie Wahlberg en Ron Livingston gaat over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het "Adelaarsnest" van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog.



Generation Kill | Bing nu! | mini-serie

In Generation Kill uit 2008 met onder meer Alexander Skarsgård, James Ransone en Lee Tergesen bereikt Bravo Bagdad, waar de mannen geschokt zijn over de enorme afmetingen van de stad. Terwijl hun tijd daar ten einde komt, denken de Marines na, zelfs wanneer emoties hoog oplopen en het noodlot toeslaat. Er zijn zeven afleveringen.



The Pacific | Bing nu! | mini-serie

The Pacific uit 2010 met onder meer James Badge Dale, Jon Seda, Joseph Mazzello en Rami Malek volgt het leven van Amerikaanse Mariniers die de strijd aangaan met het Japanse Keizerrijk in de Stille Oceaan tijdens de tweede wereldoorlog. Van de makers van Band of Brothers en er zijn opnieuw tien afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Mr. and Mrs. Smith' vindt grote namen voor Amazon-serie
Series / Nieuws

Nieuwe 'Mr. and Mrs. Smith' vindt grote namen voor Amazon-serie

Donald Glover en Phoebe Waller-Bridge gaan de hoofdrollen spelen in de serie Mr. and Mrs. Smith.

In 2005 verscheen al de succesvolle bioscoopfilm Mr. and Mrs. Smith met Brad Pitt en Angelina Jolie en nu komt er een grootschalige tv-reboot, ook weer met twee grote namen uit Hollywood.

De serie gaat Mr + Mrs Smith heten en deze moet op Amazon Prime Video verschijnen, en wel in 2022. De hoofdrollen zijn voor Donald Glover en Phoebe Waller-Bridge, allebei bekend uit de film Solo: A Star Wars Story.

Mr + Mrs Smith in 2022
Het nieuws werd bekend via Glover via Instagram Stories. Verdere details over de plannen zijn voorlopig nog onbekend, maar daar wordt komende tijd waarschijnlijk meer over vrij.



Mr + Mrs Smith gaat dus in 2022 in première en het is een van de grote projecten voor de streamingdienst om nog meer (internationale) abonnees te werven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Star Trek' brengt ook deze oude bekende terug
Series / Nieuws

Gerucht: 'Star Trek' brengt ook deze oude bekende terug

Het gerucht gaat dat Jonathan Archer straks terugkeert in Star Trek.

Het Star Trek-universum wordt flink uitgebreid op het kleine scherm. Recent maakte de serie Star Trek: Discovery bijvoorbeeld voor het eerst een echte verbinding met het Kelvin-universum.

En uitvoerend producent Alex Kurtzman vertelde de komende jaren nog heel wat plannen te hebben, zelfs tot 2027. Ondertussen brengt de franchise steeds meer oude bekenden terug. Zo is Kate Mulgrew voor het eerst in jaren weer te zien als Captain Kathryn Janeway. En mogelijk is er meer op komst.

Captain Jonathan Archer
Het gerucht gaat namelijk dat Alex Kurtzman van plan zou zijn om ook Captain Jonathan Archer terug te brengen. Hij was de kapitein van de allereerst Enterprise, en werd gespeeld door Scott Bakula.

In welke serie de acteur precies terug zal keren is natuurlijk heel erg de vraag, net als de vraag of hij ook echt terug zal keren. Captain Archer werd nooit zo populair bij de fans als andere kapiteins, zoals Kirk en Picard.

Maar wellicht ligt bij die laatste een kansje; hij heeft immers een eigen serie en de seriefinale van Star Trek: Enterprise was direct verbonden aan The Next Generation.

Lees ook: 'Star Trek'-franchise krijgt veelbelovende TV-trailer

Lees ook: Jeri Ryan vond 'Star Trek: Voyager'-opnames niet fijn
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor de fans van 'Brooklyn Nine Nine' de populaire comedyserie gaat ermee stoppen
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor de fans van 'Brooklyn Nine Nine' de populaire comedyserie gaat ermee stoppen

De rechercheurs van 'Brooklyn Nine Nine' gaan er helaas na acht seizoenen mee stoppen.

Brooklyn Nine-Nine is straks officieel voorbij. Het langverwachte en flink vertraagde achtste seizoen is het laatste van de populaire sitcom.

Mocht je hopen op een revival: die zit er waarschijnlijk niet meer in. De serie was vijf seizoenen lang te zien op Fox en werd toen geannuleerd. NBC nam de serie over, mede door een online campagne van de fans. Maar nu is het avontuur ook op NBC voorbij.

153 afleveringen
Maker Dan Goor laat in een statement weten heel blij te zijn dat het verhaal afgerond kan worden. "Toen Mike Schur en ik de eerste pitch voor de pilot deden, zei Andy: 'Ik doe mee, maar ik denk dat de enige manier om dit verhaal te vertellen, over 153 afleveringen is'. En dat is gestoord, want dit is precies het aantal dat Mike en ik ons voorgesteld hadden," aldus Goor.

Lees hier zijn volledige statement:



De serie is al korter dan fans gehoopt hadden. Het zevende seizoen kreeg bijvoorbeeld slechts 13 afleveringen in tegenstelling tot de 18 tot 22 van voorgaande seizoenen. Maar nu is het dus helemaal gedaan.

Lees ook: 'Brooklyn Nine-Nine' schrapt afleveringen wegens BLM

Lees ook: NBC lanceert nieuwe 'Brooklyn Nine-Nine' podcast voor de première van het zevende seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe Marvel-serie 'WandaVision' op Disney+ is nu de populairste serie ter wereld
Series / Nieuws

De nieuwe Marvel-serie 'WandaVision' op Disney+ is nu de populairste serie ter wereld

Marvel en Disney+ hebben een dikke hit te pakken met WandaVision.

De afgelopen weken verschenen er onder meer op Netflix heel wat goed bekeken series, zoals Bridgerton, Cobra Kai en Lupin. Maar sinds kort is WandaVision van Disney+ de populairste serie.

Afgelopen vrijdag werd de zesde aflevering van WandaVision op Disney+ gezet. Nu meldt Parrot Analytics, dat onderzoek verricht op basis van sociale media, beoordelingen van fans en piraterij, dat de Marvel-serie het populairst is bij de streamers.

Vanaf vijfde aflevering het populairst
Sinds aflevering één is de populairiteit enkel gestegen, dit was ook te zien aan de waardering per aflevering op de IMDb.

"Wanneer een seizoen van een serie in één keer op Netflix verschijnt, dan zien we de vraag in eerste instantie een week lang omhoogschieten," legt Wade Payson-Denney, inzichtanalist bij Parrot Analytics (via Forbes) uit. Daarbij wordt verwezen naar series als The Crown, The Queen's Gambit en Cobra Kai.

"Ze vallen in het begin echt op, maar verdwijnen weer snel. Het is een snelle hit voor de streamers," aldus de inzichtanalist. "Terwijl we bij wekelijkse uitgave de populariteit geleidelijk zien toenemen, vooral voor een show als The Mandalorian en WandaVision."



Lees ook: Gave video breekt 'WandaVision' doormidden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
WTF is… 'Behind Her Eyes' van Netflix?!
Series / Video/clip/featurette

WTF is… 'Behind Her Eyes' van Netflix?!

De nieuwe serie van Netflix krijgt een mooie inleiding van de streamingdienst.

Soms is het niet verkeerd om even wat meer te weten te komen over een serie voordat je deze aanzet op Netflix. Uiteraard zijn er de trailers, maar Netflix zet ook regelmatig andere voorproefjes online.

De nieuwe serie Behind Her Eyes verschijnt later deze maand op Netflix en heeft nu een "WTF is…"-video van de streaminggigant gekregen. In de video worden vragen beantwoord als: Waar gaat Behind Her Eyes over? Is Behind Her Eyes gebaseerd op het boek? Wie schittert er in Behind Her Eyes?

WTF is… Behind Her Eyes?!
Hieronder zie je de video. Op Youtube wordt nog even gewezen op je plicht: voorkom spoilers als je de serie hebt gekeken: "Vertrouw deze mensen niet, vertrouw jezelf niet. En wat je ook doet, geef dat einde niet weg." Klaarblijkelijk is er een verrassend slot.

In de Britse miniserie met zes afleveringen zijn er rollen voor Simona Brown, Eve Hewson, Tom Bateman en Robert Aramayo. De psychologische thriller Behind Her Eyes komt op 17 februari naar Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-makers werken aan nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-makers werken aan nieuwe Netflix-serie

David Benioff en D.B. Weiss vinden een opwindend nieuw project voor Netflix.

Game Of Thrones-bedenkers D.B. Weiss en David Benioff hebben een nieuw project gevonden om aan te werken. Samen met acteur Hugh Jackman maken ze een adaptatie van The Overstory voor Netflix.

De serie is het resultaat van een grote deal die het tweetal tekende met Netflix. Ze maken, schrijven en produceren series en films onder de Netflix Original-noemer. Volgens Deadline gaan ze nu het boek The Overstory verfilmen.

Het verhaal
De serie is gebaseerd op het gelijknamige, twaalfde boek van Richard Powers. Het is een groots werk over activisme en verzet en ook een schets van de natuurlijke wereld.

Het verhaal draait om een handvol mensen die de wereld leren zien zoals deze echt is: onderling verbonden, gigantisch inventief. Zij zien hoe dat alles verwoest wordt en raken verzeild in een poging dat te voorkomen.

Samen met acteur Hugh Jackman gaan de twee makers van Game of Thrones deze serie produceren. Ze staan allemaal bekend als fans van het boek dat in 2018 gepubliceerd werd en in 2019 een Pullitzer-prijs binnensleepte.

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver vindt happige fans eikels

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin heeft veelbelovend nieuws
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gina Carano bijt van zich af na ontslag bij 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Gina Carano bijt van zich af na ontslag bij 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

The Mandalorian nam deze week afscheid van Gina Carano, zij reageert nu.

Lucasfilm besloot actrice Gina Carano te ontslaan bij televisieserie The Mandalorian. De actrice had op sociale media heel wat bizarre dingen geplaatst.

Zo schreef ze dat mondmaskers niet helpen tegen de verspreiding van het coronavirus en deed ze nogal wat controversiële uitspraken over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Nu is ze dus ontslagen bij de serie en vandaag reageert ze daar voor het eerst op.

Gewoon doorgaan
Carano liet weten dat ze al een nieuw filmproject heeft. En ze weigert zich te laten cancellen: "ze kunnen ons niet cancellen als we hen dat niet laten doen."

"Ik wil een boodschap van hoop verspreiden naar iedereen die in angst leeft om gecancelled te worden door de totalitaire bende," aldus de actrice. "Ik ben pas net begonnen met het gebruiken van mijn stem en ben nu vrijer dan ooit. Ik hoop dat ik anderen kan inspireren hetzelfde te doen."

De vraag is nu welke grote studio's nog met de actrice willen werken. Tot nu toe zijn er niet heel veel partijen die zich gemeld hebben.

Lees ook: Er moeten meer koppen rollen: #FirePedroPascal trending na ontslag Gina Carano bij 'The Mandalorian'

Lees ook: Wat zijn de gevolgen van het ontslag van Gina Carano uit 'The Mandalorian'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Arrowverse is flink in beweging maar voorlopig zonder Wonder Girl
Series / Nieuws

Het Arrowverse is flink in beweging maar voorlopig zonder Wonder Girl

'Wonder Girl' naar het Arrowverse? Nee helaas niet. Goede keuze?

Even geleden werd Arrow afgerond en dit jaar verschijnen de laatste seizoenen van Black Lightning en Supergirl. Maar welke nieuwe series komen er? Het lijkt nog een zoektocht voor de zender The CW en studio's DC Entertainment en Warner Bros. Television.

Uiteraard verscheen verleden jaar al Batwoman en debuteert dit jaar Superman & Lois. Maar er zijn meer series in ontwikkeling. Maar niet alles lijkt voldoende potentie te hebben. Zo werd duidelijk dat Green Arrow and the Canaries er niet gaat komen.

Géén Wonder Girl
Ook is er nog onduidelijkheid of de Black Lightning spin-off Painkiller er wel gaat komen en nu is de stekker uit het plan om Wonder Girl te maken. Het nieuws werd onthuld door scriptschrijver Dailyn "La Jefa" Rodriguez via Twitter.



Stargirl - seizoen 2
Het kan zijn dat The CW meer plannen heeft met Stargirl, een serie die zomaar kan gaan aansluiten op het Arrowverse. De serie met actrice Brec Bassinger krijgt dit jaar een tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brute animeserie 'Kingdom' krijgt een releasedatum voor seizoen 3
Series / Nieuws

Brute animeserie 'Kingdom' krijgt een releasedatum voor seizoen 3

De anime Kingdom gaat binnenkort eindelijk weer verder. Goed nieuws voor de fans.

Goed nieuws voor de fans van de anime Kingdom. De (her)startdatum van het derde seizoen van Kingdom is aangekondigd en dat komt na veel wachten, een reeks teleurstellingen en uitstel door corona. Daar komt binnenkort eindelijk een einde aan.

Het eerste seizoen van de anime Kindom van Yasuhisa Hara, gebaseerd op de gelijknamige manga, verscheen in 2012 en 2013 met 38 afleveringen. Een jaar later was er seizoen twee met 39 afleveringen.

Seizoen 3 verschijnt in april!
Na de aftrap in 2020 en weer lang wachten gaat het derde seizoen vanaf 4 april weer verder, waarbij de reeds verschenen vier afleveringen eerst opnieuw worden uitgezonden.

Het nieuws werd onthuld op Twitter en daarbij werd er ook een nieuw beeld voor het derde seizoen onthuld. De serie werd in 2020 vertraagd door corona en kwam dus niet verder dan de eerste vier afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van de superheldenserie 'The Boys'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van de superheldenserie 'The Boys'

De opnames voor het derde seizoen van de succesvolle superheldenserie gaan snel van start

Verleden jaar september debuteerde op Amazon Prime Video het tweede seizoen van The Boys, de keiharde superheldenserie die gebaseerd is op de comics van Garth Ennis and Darick Robertson. Nu is er goed nieuws over seizoen drie.

Via Twitter liet showrunner Eric Kripke weten dat het derde seizoen vanaf volgende week wordt opgenomen. Dit deed hij in een aankondiging dat hij dit weekend te horen is tijdens een bepaald panel. Misschien komen er dan meer details over de tv-franchise.



Seizoen 3 en twee spin-offs in de maak
Seizoen drie is een van de producties die komende tijd moeten volgens op The Boys. Naast de hoofdserie moeten er ook spin-offs verschijnen. Eentje op highschool, met de titel G-Men, en eentje over de pornografische video's in seizoen 2, met de titel Supe Porn.

Wanneer de series verschijnen is niet duidelijk, maar dat lijkt niet 2021 te zijn.

Lees ook: 'The Boys' krijgt 'Herogasm'-aflevering met een superheldenorgie

Lees ook: Herogasm uitgelegd: de superheldenorgie in 'The Boys'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.