search
De nieuwe Marvel-serie 'WandaVision' op Disney+ is nu de populairste serie ter wereld

De nieuwe Marvel-serie 'WandaVision' op Disney+ is nu de populairste serie ter wereld

Marvel en Disney+ hebben een dikke hit te pakken met WandaVision.

Bram de Groot
De afgelopen weken verschenen er onder meer op Netflix heel wat goed bekeken series, zoals Bridgerton, Cobra Kai en Lupin. Maar sinds kort is WandaVision van Disney+ de populairste serie.

Afgelopen vrijdag werd de zesde aflevering van WandaVision op Disney+ gezet. Nu meldt Parrot Analytics, dat onderzoek verricht op basis van sociale media, beoordelingen van fans en piraterij, dat de Marvel-serie het populairst is bij de streamers.

Vanaf vijfde aflevering het populairst
Sinds aflevering één is de populairiteit enkel gestegen, dit was ook te zien aan de waardering per aflevering op de IMDb.

"Wanneer een seizoen van een serie in één keer op Netflix verschijnt, dan zien we de vraag in eerste instantie een week lang omhoogschieten," legt Wade Payson-Denney, inzichtanalist bij Parrot Analytics (via Forbes) uit. Daarbij wordt verwezen naar series als The Crown, The Queen's Gambit en Cobra Kai.

"Ze vallen in het begin echt op, maar verdwijnen weer snel. Het is een snelle hit voor de streamers," aldus de inzichtanalist. "Terwijl we bij wekelijkse uitgave de populariteit geleidelijk zien toenemen, vooral voor een show als The Mandalorian en WandaVision."Lees ook: Gave video breekt 'WandaVision' doormidden

Aanbevolen artikelen