Bob Odenkirk: "Better Call Saul is 85% drama"

Bob Odenkirk:

Het gaat dus niet om een luchtig spin-offje.

Jan-Peter Rook, 29 oktober 2014 11:04

Better Call Saul, de aankomende Breaking Bad spin-off van Vince Gilligan en Peter Gould, leek op het eerste gezicht een komedieserie te gaan worden. Bob Odenkirk, die het hoofdpersonage Saul Goodman speelt, is echter van mening dat het een dramaserie is. Tegenover The Hollywood Reporter zei hij het volgende:
"Het is volledig drama, man. Het gaat om 85 % drama en 15 procent komedie."

Better Call Saul laat het leven van Saul Goodman zien, jaren voor de gebeurtenissen in Breaking Bad waarin hij met Walter White samenwerkt. In het begin van de serie leren we hem kennen als Jimmy McGill, een kleine advocaat die op zoek is naar zijn lot, uiteraard op zijn eigen creatieve manier. In zijn werk heeft hij vaak te maken met Mike Erhmantraut (Jonathan Banks).

Verder spelen onder meer Michael McKean (Chuck), Rhea Seehorn (Kim), Patrick Fabian (Hamlin) en Michael Mando (Nacho) rollen in de spin-off. Better Call Saul, waarvan inmiddels al een tweede seizoen is aangekondigd, is in de Verenigde Staten vanaf februari 2015 te zien op AMC, maar gaat in Nederland op Netflix in première.

Bron: THR

Lees meer over: better call saul, breaking bad, bob odenkirk, Vince Gilligan, Peter Gould, amc, saul goodman, jonathan banks

Informatie over de serie: Better Call Saul

Populair nieuws