search

Ons nieuws van woensdag 29 oktober 2014

Taylor Kitsch bevestigt rol in 'True Detective' seizoen 2
Series / Nieuws

Taylor Kitsch bevestigt rol in 'True Detective' seizoen 2

De 'John Carter'-acteur zal te zien zijn naast o.a Colin Farrell en Vince Vaughn.

Er zijn vier hoofdrollen te vervullen in het tweede seizoen van True Detective, en twee ervan zijn inmiddels ingenomen door Colin Farrell en Vince Vaughn. De andere twee rollen zijn nog niet officieel bevestigd, maar het lijkt erop dat Taylor Kitsch en Rachel McAdams deze rollen zullen gaan spelen.

Kitsch heeft nu echter bevestigd aan Ad Week dat hij betrokken is bij het project en dat zijn deal min of meer rond is. De acteur bereidt zich momenteel zelfs al voor op de rol, die waarschijnlijk die van een jonge rechercheur Paul Woodrugh zal zijn. Deze rechercheur is ook een oorlogsveteraan met een bedenkelijk verleden. Aldus Kitsch:

''Ja, ik heb er zin in. Ik ben me al aan het voorbereiden. Het is alweer een volledig jaar geleden dat ik voor de camera heb gestaan, dus het begint te kriebelen. Zelfs in dit jaar van luieren wilde ik werken, maar het is ook belangrijk dat je vrije tijd neemt. Het was dus een moeilijk jaar, want ik hoopte ontzettend dat ik de rol in True Detective zou krijgen.

Ik moest behoorlijk geduldig zijn en veel projecten laten aan me voorbij laten gaan omdat ik de rol zo graag wilde. Mijn ontmoeting met Nic Pizzolatto herinnerde me eraan waarom ik een acteur wilde worden, en waarom je nooit moet opgeven.

Tijdens ons gesprek kwam naar voren hoe slim en gepassioneerd Nic is, en dat werkt aanstekelijk. Je krijgt gewoon zin om te beginnen. Ik kan niet wachten om voor de camera te staan. Ik houd ontzettend veel van dat eerste seizoen. Ik heb zoiets in geen tijden gezien. Dit seizoen wordt net zo bijzonder en realistisch, en dat vind ik geweldig. Het maakt deze mannen echter. Tegenwoordig heb je ballen nodig om een serie op die manier te maken.''




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'Hell on Wheels' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'Hell on Wheels' seizoen 3

Mooie uitgave met ietwat saaie extra's.

Bedenkers: Joe Gayton, Tony Gayton | Cast: Anson Mount (Cullen Bohannan), Colm Meaney (Thomas Durant), Common (Elam Ferguson), Christopher Heyerdahl (The Swede), Dominique McElligott (Lily Bell), Robin McLeavy (Eva) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: AMC

Begin augustus recenseerden we nog de Dvd-uitgave van de eerste twee seizoen van AMC-serie Hell on Wheels. Vandaag hebben we voor jullie de Blu-ray uitgave van het derde seizoen, die sinds deze maand in de schappen ligt.

Het derde seizoen van de western speelt zich af in het jaar 1867, het derde jaar van de aanleg van de trans-Atlantische spoorweg die centraal staat in de serie. Cullen Bohannon heeft de leiding over de ruige spoorbouwers van Union Pacific, die proberen zo snel mogelijk de oost- en wetskust van Amerika met elkaar te verbinden. Hierbij worden ze echter in de weg gezeten door saboterende concurrenten, dodelijke criminelen en voormalig vrienden die zich tegen hem hebben gekeerd.

Het derde seizoen van de serie is positief ontvangen door critici. Op Metacritic heeft het seizoen een score van 74 en op RottenTomatoes blijken drie van de vier recensenten positief. Verder zijn de kijkcijfers redelijk constant gebleken. De tweedelige première trok in de Verenigde Staten 2,49 miljoen kijkers en daarna bleef het kijkersaantal hangen tussen de 1,88 en 2,49 miljoen mensen.



Blu-ray: Hell on Wheels seizoen 3 | Duur: 10 x 41 min. | Release: oktober 2014 | Video: 1080p (16:9) | Audio: Engels, Frans DTS-HD MA 5.1 | Discs: 3x Blu-ray | EAN: 8-713045-242299| Met dank aan: eOne Benelux

De Blu-ray uitgave van het derde seizoen bestaat uit een dubbeldikke Blu-ray keepcase. Daar omheen zit de gebruikelijke slipcover, met in plaats van een blauw Blu-ray disc logo, een bruin logo. Zo sluit het logo beter aan op de coverart. Die toont ons een foto van hoofdrolspeler Anson Mount. Hij rijdt, met zijn pistool geheven, op een paard. Achterop de uitgave een Nederlandse en Franse synopsis van het seizoen.

Verder zie je daar nog informatie over de extra's en de technische details. Maak je de hoes open, tref je binnenin de drie discs aan en verder nog wat informatie over andere uitgaven van eOne Benelux. Op de discs dezelfde art, met als onderscheidende kenmerk een nummer en specificatie van wat je op de disc aantreft. Op discs één en twee staan vier afleveringen en op disc vier twee afleveringen en de extra's.

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is fantastisch. Die komt vooral tot z'n recht in de shots die buitenshuis gemaakt zijn, waar vooral de diepte van het beeld opvalt. Verder zijn de kleuren mooi en warm, en brengen ze dat westerngevoel goed over. Net als bij de vorige seizoenen is de audio goed en vooral de effecten komen tot hun recht. De serie heeft in de vorm van pistoolschoten en galopperende paarden dus veel te bieden.

Extra's
De extra's zijn helaas niet zo bijzonder. Allereerst tref je een featurette aan met de naam Where We Left Off, waar in zo'n vier minuten teruggekeken wordt op de gebeurtenissen in het tweede seizoen. Dan is er een vrij nietszeggende (want compleet spoiler-vrije) blik op het derde seizoen. Tot slot zijn er nog vier korte Behind the Scenes featurettes, die ons een blik op het bouwen van de sets en een tour rond de set bieden. Het steekt allemaal prima in elkaar, maar is niet bijzonder om naar te kijken, of uitzonderlijk interessant.



Toekomst
Het vierde seizoen van Hell on Wheels is in de Verenigde Staten al sinds augustus op televisie te zien. AMC besliste na het succesvolle derde seizoen, dat dit seizoen in plaats van de gebruikelijke tien, maar liefst dertien afleveringen zou krijgen. Het seizoen komt op 22 november tot een einde en trekt op dit moment ongeveer evenveel kijkers als eerdere seizoenen deden. Verder is het nog afwachten of er een vijfde seizoen komt. Maar, gezien het feit dat AMC onlangs al aankondigde welke series geannuleerd werden en nog niets heeft laten weten over deze serie, lijken de kansen groot dat er gewoon een nieuw seizoen komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben Affleck en Matt Damon maken komedieserie voor Fox
Series / Nieuws

Ben Affleck en Matt Damon maken komedieserie voor Fox

De Oscarwinnaars gaan de samenwerking aan met Colleen McGuinness, bekend van '30 Rock'.

Ben Affleck en Matt Damon gaan samen met Colleen McGuinness (30 Rock) aan de slag met een nieuwe komedieserie voor Fox. The Hollywood Reporter meldt dat het gaat om een nog titelloze show over een 25-jarige vrouw die werkt bij een frozen yogurt-shop. Haar leven lijkt nergens heen te gaan, maar dan blijkt dat ze over telekinetische krachten beschikt.

McGuinness, die meewerkte aan alle seizoenen van 30 Rock, gaat het script schrijven en zal samen met Damon en Affleck gaan produceren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bob Odenkirk: "Better Call Saul is 85% drama"
Series / Nieuws

Bob Odenkirk: "Better Call Saul is 85% drama"

Het gaat dus niet om een luchtig spin-offje.

Better Call Saul, de aankomende Breaking Bad spin-off van Vince Gilligan en Peter Gould, leek op het eerste gezicht een komedieserie te gaan worden. Bob Odenkirk, die het hoofdpersonage Saul Goodman speelt, is echter van mening dat het een dramaserie is. Tegenover The Hollywood Reporter zei hij het volgende:

"Het is volledig drama, man. Het gaat om 85 % drama en 15 procent komedie."

Better Call Saul laat het leven van Saul Goodman zien, jaren voor de gebeurtenissen in Breaking Bad waarin hij met Walter White samenwerkt. In het begin van de serie leren we hem kennen als Jimmy McGill, een kleine advocaat die op zoek is naar zijn lot, uiteraard op zijn eigen creatieve manier. In zijn werk heeft hij vaak te maken met Mike Erhmantraut (Jonathan Banks).

Verder spelen onder meer Michael McKean (Chuck), Rhea Seehorn (Kim), Patrick Fabian (Hamlin) en Michael Mando (Nacho) rollen in de spin-off. Better Call Saul, waarvan inmiddels al een tweede seizoen is aangekondigd, is in de Verenigde Staten vanaf februari 2015 te zien op AMC, maar gaat in Nederland op Netflix in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie 'Scream' verschijnt in 2015
Series / Nieuws

Tv-serie 'Scream' verschijnt in 2015

MTV gaat officieel door met de tv-spinoff.

De website Deadline meldt dat MTV de plannen om een tv-serie te maken rond de bekende Scream-franchise serieus gaat nemen. Volgens Deadline zou de serie in oktober 2015 op de buis moeten verschijnen.

De serie werd in 2012 aangekondigd en in 2013 werd een er pilot besteld. Nu heeft MTV besloten om de serie samen met Dimension TV uit te breiden naar in totaal tien afleveringen. Bedenker Wes Craven zal actief zijn als uitvoerend producent.

Enkele dagen geleden plaatsten we nog het opvallende bericht dat de serie mogelijk wordt gemaakt zonder de inmenging van Ghostface, het gezicht van de vierdelige filmreeks. Het zou zich vooral moeten gaan richten op de 'regels' in horrorfilms. In oktober 2015 zullen we te zien krijgen of deze onmisbare 'seriemoordenaar' ook daadwerkelijk ontbreekt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'Constantine' zwaar teleurstellend
Series / Video/clip/featurette

Kijkcijfers 'Constantine' zwaar teleurstellend

Plus een nieuwe featurette: "To Hell and Back".

Enkele dagen geleden is de eerste aflevering van Constantine op de Amerikaanse tv-zender NBC in première gegaan. De kijkcijfers van de stripverfilming zijn volgens de website International Business Times zwaar teleurstellend. De eerste aflevering trok slechts 4,3 miljoen kijkers.

Dit aantal is voor een zender als NBC erg mager. Verleden jaar trok een andere grote NBC-serie, de vampierserie Dracula, nog 5,3 miljoen kijkers. Deze serie werd gecanceld na één seizoen. Tevens blijkt dat concurrerende tv-series die tegelijkertijd met Constantine werden uitgezonden ruimschoots beter scoorden. Zo kwam CBS' Blue Bloods uit op een veel betere 11,3 miljoen kijkers. Een voordeel is misschien dat een wedstrijd World Series (honkbal) ook tegelijkertijd werd uitgezonden.

De toekomst zal uitwijzen of de serie bestaansrecht blijft hebben. Mogelijk overweegt NBC om de serie op een ander tijdstip uit te zenden. Hieronder de nieuwe featurette: "To Hell and Back".


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.