Matthias Schoenaerts wordt held Django in nieuwe tv-serie

Matthias Schoenaerts is Django in nieuwe tv-serie

Er komt een nieuwe serie over de bekende westernheld Django, met Matthias Schoenaerts.

Bram de Groot, 20 februari 2021 om 10:00

In 1966 verscheen de westernfilm Django uit 1966 van de Italiaanse regisseur Sergio Corbucci. De film is geliefd onder velen. Nu is bekend geworden dat er een serie verschijnt die losjes op de klassieker is gebasseerd.
De serie krijgt wel dezelfde titel en het is niemand minder dan de Belgische acteur Matthias Schoenaerts die de titelrol gaat spelen. Schoenaerts treedt in de voetsporen van Franco Nero, die de hoofdrol in de originele film speelde.

Matthias Schoenaerts is Django
In de serie wordt de familie van het hoofdfiguur Django vermoord, maar in spookstad New Babylon, waar vooral verstotelingen wonen, hoopt hij zijn dochter terug te vinden.

"De western is een van de populairste genres en "Django" is wereldwijd een van de meest geliefde Italiaanse films," zei Nicola Maccanico van Sky Italia. "Deze nieuwe serie is een herinterpratie van een cultklassieker die de kijkers een nieuw verhaal zal brengen."

Overigens is dit zeker niet de eerste serie of film die zich baseert op Django, aangezien de film de inspiratiebron was voor dertig onofficiële remakes. De serie wordt gemaakt door Canal Plus en Sky Studios en de opnames moeten in mei aanvangen.

Bron: Screen Daily

Lees meer over: Django, Matthias Schoenaerts, Sky Italia, Franco Nero

Populair nieuws