Indrukwekkende prestatie Videoland: bijna 1 miljoen abonnees

Videoland presteert indrukwekkend in streamingland

Videoland heeft bijna 1 miljoen betalende (!) abonnees in Nederland, en dat is niet heel slecht.

Jim Pedd, 13 maart 2021 12:31

Je zou met het gigantische succes van Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video verwachten dat er niet zo heel veel ruimte meer is voor een extra streamingdienst in Nederland. Maar Videoland blijkt het bijzonder goed te doen.
Vorig jaar waren er 903.000 abonnees die elke maand betalen voor de streamingdienst. Daarmee is de dienst ook flink gegroeid, want een jaar eerder waren er nog 653.000 abonnees. De streamingdienst zag daarmee zijn aantal abonnees met 38 procent groeien.

Vooral series
Vooral de series doen het erg goed op Videoland. Het gaat dan om Mocro Maffia en Temptation Island. Vorig jaar boekte men ook wel succes met de uitzendingen van de serie De Bachelorette, waarvan nu een nieuw seizoen (De Bachelor) is aangekondigd.

De komende tijd zet RTL er nog altijd flink op in. Daarmee wint RTL het ook van concurrent Talpa, dat met kijk.nl probeert te scoren bij het Nederlands publiek.

Overigens komt Videoland ondanks dit knappe aantal abonnees, niet in de buurt van Netflix. Dat heeft er in Nederland meer dan 3,5 miljoen.

Bron: Mediacourant

Lees meer over: Videoland, Abonnees, Nederland, RTL

Populair nieuws