search
Jean-Pierre Jeunet maakt tv-versie van 'The Phantom of the Opera'
Series / Nieuws

Jean-Pierre Jeunet maakt tv-versie van 'The Phantom of the Opera'

Een paar weken geleden werd aangekondigd dat ook ABC een tv-serie gebaseerd op de musical op de planning heeft staan.

Een paar weken geleden werd bekend dat ABC een hedendaagse tv-serie wil maken gebaseerd op de Gaston Leroux's musical The Phantom of the Opera, maar het lijkt er nu op dat er een concurrerende serie komt nu producent Tony Krants en regisseur Jean-Pierre Jeunet (Amelie) ook een tv-versie maken van de productie. In deze versie zal de setting van een 19e eeuwse opera worden gewijzigd naar een jazzclub in de 20e eeuw.


In deze nieuwe Phantom of the Opera zal veel seks, moorden en mysterie voorkomen tegen een setting van de Paris Peace Conference in 1919. In de dramaserie volgen we een Britse piloot waarvan tijdens de Eerste Wereldoorlog het halve lichaam is verbrand op het strijdveld. Na een aantal moorden in de beste nachtclub van Parijs, blijkt hij de hoofdverdachte te zijn. Maar is hij ook daadwerkelijk de moordenaar?

Jeunet, wiens stijl al eerder werd toegepast in het Eerste Wereldoorlog-drama A Very Long Engagement, was naar verluidt de enige regisseur die men wilde voor het project, en hij sloot slechts een week na het script te hebben gelezen een deal om de regie op zich te nemen.

Endemol Studios, ook verantwoordelijk voor de series Peaky Blinders, Black Mirror en Hell on Wheels, zal de serie produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen