search
Mooie reizen voor thuisblijvers bij de NPO in April
Series / Nieuws

Mooie reizen voor thuisblijvers bij de NPO in April

Dit voorjaar indrukwekkende tijdreizen en internationale titels bij de NPO

Een breed aanbod aan nationale en internationale titels neemt je mee op reis. Tell Me Who I Am brengt je terug naar het Madrid van 1934, met DNA reis je af naar Scandinavië en met The Trial of Christine Keeler ben je in Groot Brittannië.

Tell Me Who I Am
Spaanse historische dramaserie, NTR

Gebaseerd op de bestseller 'Dime Quién Soy' van Julia Navarro. Madrid, 1998. Een man laat een dikke biografie achter op het bureau van Javier, een succesvolle uitgever. Het is het verhaal van zijn moeder die hij nooit heeft gekend, Amelia Garayoa.

Haar persoonlijke, romantische en politieke reis als spion voor een nobel doel begint in het tumultueuze Madrid van 1934 en brengt haar uiteindelijk terug thuis bij haar zoon. Maar niet vóór levensveranderende ervaringen bij elke stap in Moskou, Londen, Rome, Parijs en Berlijn.

De hele serie is vanaf 30 april te streamen via NPO Plus. In juni te zien op NPO 2 en NPO Start.

DNA
Deense detective, KRO-NCRV

Geschreven door Torleif Hoppe, een van de makers van The Killing. O.a. met rollen voor de met een Oscar genomineerde actrice Charlotte Rampling (45 Years en Broadchurch) en de Deense Nicolas Bro (The Bridge, The Killing).

Rolf Larsen is rechercheur en leidt een gelukkig bestaan met zijn vrouw en hun dochtertje Andrea. Om de ontvoering van een baby te onderzoeken, besluit hij naar Polen te gaan en Andrea mee te nemen op de veerboot. Maar als hij haar daar heel even alleen laat en hij terugkomt, is ze verdwenen.

De hele serie is vanaf 1 april te streamen via NPO Plus. Vanaf 10 april wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

The Trial of Christine Keeler
Britse dramaserie, NTR

Deze serie geeft een nieuwe kijk op een schandaal dat het Groot-Brittannië van de jaren 60 op zijn grondvesten deed schudden: de Profumo-affaire. Met rollen voor o.a. Sophie Cookson, James Norton en Ben Miles.

Terwijl de mensen in angst zitten naar aanleiding van de Cubacrisis, speelt een berooide danseres de sleutelrol in een affaire met vergaande gevolgen voor diverse regeringsfunctionarissen en voor haarzelf.

De hele serie is vanaf 16 april te streamen via NPO Plus. Vanaf 23 april wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

En verder:
Nieuw Zeer 2
Sketchserie, NTR
Seizoen 2 is vanaf 4 april wekelijks te zien op NPO 3. Na elke uitzending te streamen op NPO Start en NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen