search

Ons nieuws van donderdag 18 maart 2021

Netflix-serie 'Jupiter's Legacy' toont megakrachtige superheld The Utopian
Series / Foto's

Netflix-serie 'Jupiter's Legacy' toont megakrachtige superheld The Utopian

Netflix komt later dit jaar met weer een superheldenserie, check een The Utopian.

Het duurt niet heel lang meer voor het eerste seizoen van Jupiter's Legacy op Netflix verschijnt. De superheldenserie van de streamingdienst debuteert namelijk begin april. Hieronder een nieuwe blik op het personage The Utopian.

The Utopian wordt gespeeld door acteur Josh Duhamel (Transformers), in de verfilming van de gelijknamige comic van Mark Millar en Frank Quitely. We zien hoe de megakrachtige held zijn blauwe 'heat-vision' afschiet op naar verluidt de schurk Blackstar, van acteur Tyler Mane (X-Men).

Nieuwe foto The Utopian
In gesprek met Empire zei Mark Millar dat de serie "deels 2001, deels Avengers en deels Godfather Part II" is. Hieronder in ieder geval dus The Utopian.

Op 7 mei 2021 is de serie te zien op Netflix. Het wachten is nog op de eerste echte trailer.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooie reizen voor thuisblijvers bij de NPO in April
Series / Nieuws

Mooie reizen voor thuisblijvers bij de NPO in April

Dit voorjaar indrukwekkende tijdreizen en internationale titels bij de NPO

Een breed aanbod aan nationale en internationale titels neemt je mee op reis. Tell Me Who I Am brengt je terug naar het Madrid van 1934, met DNA reis je af naar Scandinavië en met The Trial of Christine Keeler ben je in Groot Brittannië.

Tell Me Who I Am
Spaanse historische dramaserie, NTR

Gebaseerd op de bestseller 'Dime Quién Soy' van Julia Navarro. Madrid, 1998. Een man laat een dikke biografie achter op het bureau van Javier, een succesvolle uitgever. Het is het verhaal van zijn moeder die hij nooit heeft gekend, Amelia Garayoa.

Haar persoonlijke, romantische en politieke reis als spion voor een nobel doel begint in het tumultueuze Madrid van 1934 en brengt haar uiteindelijk terug thuis bij haar zoon. Maar niet vóór levensveranderende ervaringen bij elke stap in Moskou, Londen, Rome, Parijs en Berlijn.

De hele serie is vanaf 30 april te streamen via NPO Plus. In juni te zien op NPO 2 en NPO Start.

DNA
Deense detective, KRO-NCRV

Geschreven door Torleif Hoppe, een van de makers van The Killing. O.a. met rollen voor de met een Oscar genomineerde actrice Charlotte Rampling (45 Years en Broadchurch) en de Deense Nicolas Bro (The Bridge, The Killing).

Rolf Larsen is rechercheur en leidt een gelukkig bestaan met zijn vrouw en hun dochtertje Andrea. Om de ontvoering van een baby te onderzoeken, besluit hij naar Polen te gaan en Andrea mee te nemen op de veerboot. Maar als hij haar daar heel even alleen laat en hij terugkomt, is ze verdwenen.

De hele serie is vanaf 1 april te streamen via NPO Plus. Vanaf 10 april wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

The Trial of Christine Keeler
Britse dramaserie, NTR

Deze serie geeft een nieuwe kijk op een schandaal dat het Groot-Brittannië van de jaren 60 op zijn grondvesten deed schudden: de Profumo-affaire. Met rollen voor o.a. Sophie Cookson, James Norton en Ben Miles.

Terwijl de mensen in angst zitten naar aanleiding van de Cubacrisis, speelt een berooide danseres de sleutelrol in een affaire met vergaande gevolgen voor diverse regeringsfunctionarissen en voor haarzelf.

De hele serie is vanaf 16 april te streamen via NPO Plus. Vanaf 23 april wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start.

En verder:
Nieuw Zeer 2
Sketchserie, NTR
Seizoen 2 is vanaf 4 april wekelijks te zien op NPO 3. Na elke uitzending te streamen op NPO Start en NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We hebben onze social media kanalen 'een slinger gegeven'
Series / Nieuws

We hebben onze social media kanalen 'een slinger gegeven'

Serienieuws, Stories, vragen, polls en nog véél meer. Volg jij ons ook?

Volg Serietotaal ook op de bekende social media kanalen met Stories, vragen, polls en meer.

Serietotaal is ook actief is op social media. Althans soort van. Het schijnt een hele kunst te zijn om je social media op een goede manier te beheren (dus daarom hebben we zo weinig volgers) en derhalve hebben we sinds kort een heuse social media manager aangesteld: Movie George.

Hij gaat het allemaal véél leuker maken. Niet meer integraal de gehele dagelijkse nieuwsstroom dumpen maar stories, vragen, polls, discussie en nog meer van die geinige dingen (als het je ding is...)

Je kunt Serietotaal vinden en volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Like en volg onze Facebookpagina

Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter

Wervende tekst van Movie George
Op onze social media-kanalen lees je niet alleen het laatste nieuws over series, maar stellen we ook vragen, plaatsen we polls, Stories, quizjes en nog veel meer. En om onze toffe community van seriefanaten nóg groter te maken, hebben we jullie hulp nodig: deel onze berichten, laat reacties achter, ga in gesprek met andere filmfanaten en nodig je vrienden uit. Samen maken we van Serietotaal ook op de socials hét serieplatform van Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-achtige 'Wheel of Time' toont magische nieuwe beelden
Series / Video/clip/featurette

'Lord of the Rings'-achtige 'Wheel of Time' toont magische nieuwe beelden

De serie van Amazon Prime Video onthult eindelijk meer en meer van zichzelf. Nu nog een releasedatum!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon heeft een nieuwe teaser vrijgegeven voor de serie Wheel of Time. Die onthult een nieuwe blik op Rosamund Pike's Moriaine.

In de vijf seconden durende teaser zien we hoe zij magie gebruikt en een ongeziene tegenstander waarschuwt de vrouwen van White Tower niet te onderschatten.

Nieuwe beelden
Het is pas de tweede keer dat we echt beelden te zien krijgen van de televisieserie. Hieronder kan je de korte teaser bekijken:



Pike is een van de bekendste actrices verbonden aan de Amazon-serie. De release hiervan staat gepland voor later dit jaar. Haar personage, Moiraine, is een centraal figuur in de boeken waar de serie op gebaseerd is. Ze is een Aes Sedai, een vrouwelijke magiër die gebruik maakt van krachten die ze ontleent aan de White Tower.

De Aes Sedai worden gevreesd en gerespecteerd in de wereld waar de franchise zich afspeelt. Maar hun organisatie wordt ook gewantrouwd, met name omdat deze zich bemoeit met zaken die hen niet aangaan. Zelfs Moiraine manipuleert haar eigen bondgenoten om te doen wat zij wil.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon And The Winter Soldier'-schurk vindt zichzelf een held
Series / Nieuws

'The Falcon And The Winter Soldier'-schurk vindt zichzelf een held

Baron Zemo wordt de schurk van The Falcon And The Winter Soldier, maar ziet zichzelf niet zo.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Showrunner Malcolm Spellman van The Falcon and the Winter Soldier heeft het druk met de promotie. Hij mag nu druk de media zoeken om zoveel mogelijk hype te bouwen rond de zes afleveringen tellende Marvel-serie die vrijdag van start gaat.

De serie speelt zich af direct na Avengers: Endgame en volgt specifiek Bucky Barnes en Sam Wilson. Die laatste worstelt met de eer die hem is gegund door Captain America. Extra complex wordt de zaak als Baron Zemo zich aandient, die al een geschiedenis heeft met zowel Wilson als Barnes.

Wie is de held?
Tegenover ComicBook.com vertelde Spellman dat Zemo zichzelf echt als een held ziet in dit nieuwe seizoen.

"Alles raakte verstrikt in de persoonlijke verhaallijn van een man wiens land, stad en familie echt verwoest werd door de superhelden die hij als schurken ziet. En dus gelooft Zemo dat hij de held is in dit verhaal. begrijp je wat ik bedoel?"

"Alles is verbonden aan iets heel persoonlijks voor hem. En Daniel Brühl, die hem speelt, weet echt elke scène waar hij in zit te stelen. Hij is echt fantastisch."

Dat betekent dus wat voor dit nieuwe seizoen. We weten nog niet precies wat Zemo doet in de televisieserie, maar duidelijk is dat hij ontsnapt is uit de gevangenis waar we hem voor het laatst zagen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier' laat je huilen
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier' laat je huilen

De serie The Falcon and the Winter Soldier zal je zeker laten huilen, wordt nu beloofd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier gaat morgen van start op Disney+ met zijn eerste seizoen. Showrunner Malcolm Spellman belooft je nu dat je sowieso gaat huilen van de vijfde aflevering.

De serie zal de draad oppakken in de levens van Sam Wilson en Bucky Barnes, relatief vlak na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Het wordt meer een traditioneel Marvel-actiespektakel, maar wel eentje die je wat emoties biedt.

Zeker huilen
Tijdens een interview met ComicBook.com vertelde Spellman naar welke aflevering hij het meeste uitkijkt.

Hij noemde specifiek aflevering vijf. "Zonder twijfel, nummer vijf. Het wordt dan heel echt. En bij nummer vijf ga je sowieso huilen."

Natuurlijk wilde Spellman niet ingaan op de reden waarom. Maar ergens past het wel binnen de wijze waarop de serie WandaVision het aanpakte. Die show pakte namelijk veel emoties in zijn op een na laatste aflevering, om in de seriefinale enorm grootse actie te tonen en minder focus te leggen op emoties.

Het lijkt er nu zowaar een beetje op dat The Falcon and the Winter Soldier zoiets ook kan gaan flikken met zijn op een na laatste aflevering. De komende zes weken verschijnt elke vrijdag een nieuwe aflevering op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Arrowverse gooit dit deel van Crisis on Infinite Earths helemaal om
Series / Featured

Arrowverse gooit dit deel van Crisis on Infinite Earths helemaal om

Crisis on Infinite Earths veranderde een element, dat nu weer is zoals het was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lot van de League of Assassins in het Arrowverse is ineens weer onzeker, door een nieuwe aflevering van de serie Black Lightning. De League leek een bladzij om te slaan en een nieuwe richting in te slaan na de Crisis on Infinite Earths.

Maar nu lijkt het erop dat de organisatie weer terugkeert naar zijn vroegere werk. Een belangrijk subplot dit vierde seizoen van Black Lightning draait om de oorlog om controle over de onderwereld van Freeland. The 100 en het Kobra Cartel vechten tegen elkaar. In een poging te winnen, huurde het Kobra Cartel de moordenaar Ishmael in.

League of Assassins
In de nieuwe aflevering horen we via Destiny dat Ishmael auditie zou doen voor een plek binnen de League of Assassins. Hij moest 100 metamensen doden om te laten zien dat hij het waard was om zich bij de groep te voegen.

Ishmael gaf aan dat hij er nog maar zes hoefde te doden als hij zijn nieuwe doelwit meetelt. En daarop werd hem aangeboden om alle metamensen die actief zijn te doden binnen Freeland, waaronder dus ook Black Lightning.

Zo'n proef past wel bij de League, maar past eigenlijk niet binnen de wijze waarop de organisatie zich na de Crisis on Infinite Earths besloot op te stellen. Wellicht dat er achter de schermen dus wat drama heeft plaatsgevonden waarbij men weer een heel nieuwe en minder prettige stijl kiest.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mayans MC' is hierdoor echt veel beter met het derde seizoen
Series / Nieuws

'Mayans MC' is hierdoor echt veel beter met het derde seizoen

Mayans MC doet het echt anders sinds het vertrek van showrunner Kurt Sutter.

Acteur Clayton Cardenas denkt dat de verhalen en werkomgeving voor Mayans MC een stuk beter en vooral ook positiever geworden is sinds het vertrek van showrunner Kurt Sutter.

Sutter maakte deze nieuwe serie, als spin-off van hitserie Sons of Anarchy. De serie is sinds oktober 2018 te zien op FX en draait om de vroegere vijand van de Sons, Mayans Motorcycle Club en vooral het lid Ezekiel EZ Reyes, wiens 'Amerikaanse droom' verpest werd door de kartels.

Grote hit
De serie was een grote hit voor FX, met een zeldzame 100%-score op Rotten Tomatoes voor het eerste seizoen. Ook de tweede reeks werd goed ontvangen, maar de toekomst van de serie was even ongewis rond die tijd.

In oktober 2019 werd showrunner Kurt Sutter namelijk ontslagen. Hij zou zich misdragen hebben op de set en schreef na zijn ontslag ook een brief waarin hij zijn excuses aan de cast en crew aanbood. Hij zei dat zijn "arrogantie en chronische afleiding" leidden tot "gevoelens van vijandigheid en eenzaamheid" op de set.

Volgens Cardenas is het sinds het vertrek van Sutter een stuk beter. Hij vindt de nieuwe showrunner beter, die meer ruimte biedt aan alle acteurs. "Het verschil is echt groot. Voor mijn gevoel kon er niets beters gebeuren voor de serie. Het is een nieuwe omgeving om in te werken, veel meer verwelkomend en comfortabel."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen van 'The Witcher' bevat iconische locatie
Series / Nieuws

Tweede seizoen van 'The Witcher' bevat iconische locatie

The Witcher doet het helemaal voor de fans in dit tweede seizoen op Netflix, lijkt het zo.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een locatie integraal voor het overkoepelende verhaal van The Witcher lijkt zomaar eens een plek te hebben in het tweede seizoen van de Netflix-serie.

In de serie zien we de stad Oxenfurt. Het is een stad die ligt in land dat ooit van de elfen was, voordat mensen zich massaal verspreidden. Het is in de boeken vooral een soort academische nederzetting, die onder heerschappij van Redania is. Daar ontmoet Geralt een aantal belangrijke personages, waaronder Sigismund Dijkstra. Hij hoort bij de geheime dienst van Redania en helpt de Witcher soms.

Tweede seizoen
Redanian Intelligence, een fansite die behoorlijk vaak goed zit wat de franchise betreft, stelt nu dat er sets worden gebouwd die heel erg lijken op Oxenfurt zoals het in de games van CD Projekt RED te zien was.

Het gaat om locaties die echt lijken op wat we zagen in de game The Witcher 3: The Wild Hunt. Volgens de site moet het dan ook zo zijn dat men inspiratie haalt uit de nederzetting en dat zou zomaar eens kunnen kloppen.

De opnames van het tweede seizoen van The Witcher naderen hun afronding. Dat zou kunnen betekenen dat Netflix ook snel weet wanneer het tweede seizoen te zien kan zijn. Wellicht krijgen we op termijn dus een aankondiging!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-makers bedanken boycotters voor hun steun
Series / Nieuws

'Lucifer'-makers bedanken boycotters voor hun steun

De makers van Lucifer zijn blij met de onbedoelde steun die ze helemaal terug in 2015 kregen.

Neil Gaiman is er blij mee dat conservatieve groepen in de Verenigde Staten de serie Lucifer boycotten in 2015. Volgens hem was het een "magische garantie" voor het succes van de serie.

De succesvolle serie is gebaseerd op de comic The Sandman - Lucifer van Gaiman. Daarin volgen we de hoofdpersoon die een vakantie op Aarde verandert in een permanent verblijf. Zijn broer Amenadiel is er niet blij van, want hij wordt door God gestuurd om zijn broertje terug naar de hel te sturen.

Groot succes
Hoewel de serie door FOX al na drie seizoenen geannuleerd werd, zette Netflix de serie voort en zal deze eindigen met zijn zesde seizoen.

Door zijn uitgangspunt, heeft Lucifer best wat banden met religie. Toen de serie in 2015 werd aangekondigd, had een groep genaamd One Million Moms grote kritiek. Zij begonnen een petitie om de serie geannuleerd te krijgen en haalden 11.000 handtekeningen op.

Volgens Gaiman was dat zo'n beetje het grootste succes en kon de serie daardoor meteen gelanceerd worden:



Daarna deed acteur Tom Ellis nog een duit in het zakje:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.