'The Walking Dead' had langer door moeten gaan

'The Walking Dead' had langer door moeten gaan

Het einde, met seizoen 11, was voor iedereen een grote verrassing.

Jim Pedd, 1 april 2021 19:08

Het blijkt oorspronkelijk niet de bedoeling geweest te zijn om The Walking Dead tot een einde te brengen met het elfde seizoen. De AMC-serie begon in 2010 en eindigt in 2022.
Vanwege het coronavirus werd besloten het tiende seizoen van The Walking Dead te verlengen met zes kleinschalige afleveringen. Tegelijk werd ook bekendgemaakt dat de serie met het elfde seizoen zijn grootste ooit zal krijgen. Dat telt straks 24 afleveringen.

Niet gepland
Opmerkelijk genoeg vertelt acteur Jeffrey Dean Morgan nu dat het oorspronkelijk niet de planning was om te stoppen met de serie. Het plan was juist om nog door te gaan.

"We kregen het nieuws midden in de pandemie en dat was echt een gigantische verrassing," aldus Morgan. "Het was niet alleen voor mij en de rest van de acteurs een verrassing, maar ook voor iedereen in de productie. Scott Gimple en Angela Kang wisten ook van niets. Het kwam echt uit de lucht vallen."

"Volgens mij hadden ze seizoen 11 al helemaal uitgewerkt en wisten ze waar het heen moest gaan. Maar ineens werd het gecancelled en moest het verhaal afgerond worden. En toen kregen we zes extra afleveringen voor seizoen 10, in plaats van 16 en maakten we er nog eens 24 meer. Het was allemaal veel om te verwerken."
Bron: Collider

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Jeffrey Dean Morgan, Angela Kang, Robert Kirkman, Scott Gimple

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws