search
Gideon keert terug in 'Criminal Minds'
Series / Nieuws

Gideon keert terug in 'Criminal Minds'

Gespeeld door Ben Savage in een flashback.

TVGuide meldt dat niemand minder dan Gideon terugkeert naar Criminal Minds. Het personage werd oorspronkelijk gespeeld door Mandy Patinkin, maar zal nu een ander gezicht krijgen, namelijk dat van Ben Savage. De reden daarvoor ligt in het feit dat showrunner Erica Messer een flashback wil waaruit blijkt hoe de BAU van Gideon begonnen is.


Die flashback zal specifiek in de dertiende aflevering te zien zijn en zich afspelen in de jaren zeventig. Een zaak in het heden dwingt het team om uit te zoeken hoe het allemaal zit met de oorsprong van de BAU. "Ik wilde laten zien hoe het allemaal begonnen is, en nu we in het tiende seizoen zitten, voelt het alsof het ook tijd is daarvoor," vertelde Messer. "Ik heb er zin in om onze helden in het begin te zien, in de schuilkelder in Quantico."

Gideon is al sinds de tweede aflevering van het derde seizoen niet meer te zien in de serie. In die aflevering zagen we hoe hij wegreed, compleet van de kaart door de moord op zijn vriendin Sarah. Acteur Patinkin had toentertijd besloten uit de serie te stappen omdat hij het niet eens was met creatieve beslissingen. Op dit moment is hij te zien in hitserie Homeland.

De specifieke aflevering waarin Savage te zien is, zal in januari uitkomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen