Waarom 'The Walking Dead' zomaar werd beëindigd

Robert Kirkman over waarom hij plots stopte met zijn comicreeks.

Bram de Groot, 05-04-2021 11:27

Het tiende seizoen van The Walking Dead is eindelijk afgerond met de aflevering "Here's Negan". De zombieserie gaat op vele fronten gewoon verder, maar dit geldt al even niet voor het bronmateriaal.
De comicreeks die in 2003 werd gestart door schrijver Robert Kirkman en tekenaar Tony Moore werd in 2019 zomaar afgerond. In gesprek met Fatman Beyond gaf Kirkman nu tekst en uitleg over de situatie.

Kirkman geeft aan dat hij de gekozen aanpak "het grootste cadeau" vindt dat je een fanbase kunt geven. "Het einde van alles wordt omgeven door een jaar vol onzin. Een jaar van: 'Nou, hoe gaan ze er een einde aan maken? Wat gaan ze doen? Ik vind dat ze het op deze manier moeten beëindigen, ik denk dat ze het op die manier moeten beëindigen'."

Verwachting voor zijn
"Er komen verwachtingen, iedereen voegt zijn eigen dingen toe aan hoe hij denkt hoe het zal eindigen," aldus Kirkman. "Dat verpest het volledig. Het tempert in ieder geval de manier waarop je het ervaart."

"Als je weet dat het einde eraan komt en een hoofdpersoon sterft drie delen voor het einde, dan denk je: 'Ja, dat maakt niet uit. Het loopt ten einde, natuurlijk sterft dit personage.' Het is zo geen grote monumentale dood die impact moet hebben, dit is slechts de langzame mars naar het einde die iedereen ziet aankomen," vervolgt de schrijver.

"Dus ik dacht dat het heel leuk zou zijn om mensen de laatste nummers te laten lezen en zich niet bewust te laten zijn van het feit dat ze de laatste uitgaven voor zich hadden."

"Het veranderde het einde van de reeks in een verrassingsdood, wat - denk ik - heel toepasselijk is omdat het hele ding gebaseerd is op verrassingssterfgevallen en het omgaan met verlies, en hoe onverwacht en snel dat kan komen," sluit Kirkman af. "Dat vond ik gewoon heel erg leuk om te doen."

Bron: Fatman Beyond

Lees meer over: The Walking Dead, Lauren Cohan, Robert Patrick, Jeffrey Dean Morgan, Steve Yeun, Jon Bernthal, Andrew Lincoln

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in