search
'The Walking Dead' onthult wanneer de serie zich nu afspeelt

'The Walking Dead' onthult wanneer de serie zich nu afspeelt

We weten eindelijk in welk jaar de serie The Walking Dead zich nu afspeelt.

Jim Pedd
Wanneer speelt The Walking Dead zich nou af? De prequelaflevering Here's Negan heeft antwoord op die vraag, waar fans toch al een tijdje mee zitten.

Toen de serie in 2010 van start ging, was dat het heden. Maar sindsdien heeft The Walking Dead niet altijd heel erg duidelijk aangegeven wanneer hij zich afspeelt. Bovendien zijn er tijdsprongen geweest en is het daardoor heel erg de vraag wanneer de boel zich afspeelt. Gelukkig hebben we nu duidelijkheid.

Welk jaar?
De aflevering Here's Negan speelt zich voor een groot deel af in 2010, als het virus uitbreekt waardoor een groot deel van de wereld verandert in naar vlees smachtende zombies. De tijdlijn is als volgt.

Tegen de tijd dat Rick Grimes en zijn militie Negan verslaan (en daarmee de Savior-oorlog stoppen), zijn er twee jaar verstreken sinds de uitbraak. Tussen de finale van seizoen 8 en de start van seizoen 9 zitten er achttien maanden. Vervolgens verdwijnt Rick in dat negende seizoen en springt de serie nog eens zes jaar in de toekomst.

Nadat Alpha het territorium van de Whisperers aangeeft in het negende seizoen, zijn er weer wat maanden verstreken. Negen maanden verstrijken daarna als Carol Negan vrijlaat in het tiende seizoen. Als Negan en Carol weg gaan aan het begin van Here's Negan, blijken er twaalf jaar verstreken te zijn.

Daarmee speelt de serie zich dus af in het jaar 2022, iets in de toekomst.Aanbevolen artikelen