search
Het delen van je Netflix-wachtwoord is binnenkort niet meer mogelijk
Series / Streaming-diensten

Het delen van je Netflix-wachtwoord is binnenkort niet meer mogelijk

Netflix maakt namelijk een einde aan de praktijk en hoopt dat snel te kunnen doen.

Netflix gaat een einde maken aan een praktijk waar heel wat mensen aan doen. Vermoedelijk deel je zelf, of iemand die je kent, wel je wachtwoord van Netflix. Dat gebeurt zo veel, dat Netflix al tijden zijn best doet er een einde aan te maken.

De praktijk zorgt er immers voor dat Netflix minder geld kan verdienen met zijn streamingdienst. Meer mensen die hun wachtwoord delen, betekent immers dat er ook minder mensen zijn die een eigen abonnement nodig hebben.

Snel aanpakken
Netflix wil dan ook snel met een aanpak komen voor het delen van wachtwoorden. Een van de manieren waarop men dat voor elkaar probeerde te krijgen, was vorig jaar al door mensen een berichtje te sturen als ze een account gebruikten van iemand die niet in hetzelfde huishouden woonde.

Dat was een proef, maar Netflix kijkt nu naar de mogelijkheid om mensen via andere technieken zover te krijgen het niet meer te doen. Dat vertelde Reed Hastings, die het bedrijf mede oprichtte tegenover Variety.

Tegelijk zoekt Netflix volgens hem een manier om het niet te hard af te dwingen. "Het moet voor de consument voelen als iets logisch, iets zijn dat ze goed begrijpen." En dus zoekt het bedrijf hard naar manieren om deze veelgebruikte praktijk te stoppen.

Aanbevolen artikelen