Sean Bean speelt hoofdrol in nieuwe 'Frankenstein'-serie

Sean Bean gecast in 'Frankenstein'-serie

Zal de acteur het deze keer wel overleven?

Zilko Tarici, 18 november 2014 om 09:38

Sean Bean zal de hoofdrol spelen in een zes-delige dramaserie genaamd The Frankenstein Chronicles voor Rainmark Films en de Britse zender ITV. De serie vertelt een nieuwe versie van Mary Shelley's klassieke verhaal.
Bean speelt een politie-inspecteur genaamd John Marlott, die in 1927 in Londen een lijk vindt dat is aangespoeld aan de oever van de rivier Thames. Het betreft echter niet zomaar een lijk; het lichaam lijkt samengesteld te zijn door delen van verschillende lichamen.

Marlott krijgt nu de taak van het British Home Secretary om de dader van deze gruwelijke misdaad op te sporen. Zijn onderzoek brengt hem naar de donkerste uithoeken van Londen, waar prostitutie, drugssmokkel, lijkenpikkerij, huurmoordenaars en gruwelijke taferelen zich verschuilen.

Regisseur/schrijver Benjamin Ross (RKO 281, The Young Poisoner's Handbook) en schrijver Barry Langford (Torte Bluma) zullen het project ontwikkelen. David Tanner (Muhammad Ali’s Greatest Fight) eb Carol Moorhead (Line Of Duty) zullen The Frankenstein Chronicles produceren. De opnames gaan in januari 2015 van start in Noord-Ierland.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: frankenstein, sean bean, benjamin ross, david tanner, carol moorhead

Populair nieuws