'Jupiter's Legacy' seizoen 2: Plot, releasedatum en meer

Jupiter's Legacy seizoen 2: Dit moet je weten

Het explosieve einde van Jupiter's Legacy zet een tweede seizoen op. Maar keert de serie terug?

Jim Pedd, 11 mei 2021 12:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Jupiter's Legacy staat nu op Netflix. Het epische verhaal van Mark Millar draait om familie en verantwoordelijkheden die komen kijken bij de grote krachten van superhelden. De explosieve cliffhanger aan het einde zet een duidelijk tweede seizoen op.
Maar krijgen we dat tweede seizoen wel te zien? Er zit in elk geval meer verraad, meer bloederige actie en een duidelijker dubbel narratief aan te komen, mocht Netflix daartoe besluiten.

Nieuw seizoen
Netflix heeft nog geen tweede seizoen besteld. De vraag is of dat er gaat komen, gezien de tegenvallende ontvangst van de serie. Maar tegelijk worden afleveringen goed bekeken en staat de serie in heel wat landen bovenaan het lijstje met best bekeken series. Het zou zo bezien goed mogelijk kunnen zijn dat Netflix een nieuw seizoen bestelt. Bovendien gaat het gerucht dat men achter de schermen al aan het nieuwe seizoen werkt.

Het verhaal
Het einde zet een grote twist op. We leren namelijk dat Walt, ofwel Brainwave, eigenlijk een schurk is. Hij wil de Code van de Union veranderen en de wereld gaan runnen. Daar gaan we natuurlijk meer van leren.

Belangrijk is ook de vervreemding van Brandon van zijn vader de Utopian. Dat Chloe en Hutch op zoek gaan naar de echte Skyfox helpt ook niet. Mocht het verhaal net zo lopen als in de comics, zitten er behoorlijk hartverscheurende momenten aan te komen.

De cast
Aangezien sommige helden de Code simpelweg negeren en in het eerste seizoen een aantal van de tweede generatie helden om het leven komen, leeft het grootste deel van de kerncast nog aan het einde van het eerste seizoen. De verwachting is dat Matt Lanter te zien zal zijn als de echte Skyfox.

Releasedatum
Mocht er een tweede seizoen komen, dan kan het goed dat dit nog wel even duurt. Sowieso neemt Netflix vaak de tijd voor zijn series en zit er vaak meer dan een jaar tussen twee seizoenen. Jupiter's Legacy zal minstens een half jaar nodig hebben voor de opnames en dan moeten de visuele effecten nog gemaakt worden.

De kans lijkt groot dat pas in de tweede helft van 2022 een nieuw seizoen te zien kan zijn.
Lees meer over: Jupiters Legacy, Netflix, Mark Millar, Seizoen 2, Dit moet je weten

Populair nieuws