search
'The Witcher': Waarom zijn er geen vrouwelijke Witchers
Series / Featured

'The Witcher': Waarom zijn er geen vrouwelijke Witchers

The Witcher ontbeert een ding: vrouwelijke Witchers. Waarom is dat eigenlijk zo?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Witcher zal in zijn tweede seizoen meer Witchers introduceren. Maar er zijn geen vrouwelijke Witchers in het universum. Waarom eigenlijk niet?

De Netflix-serie komt later dit jaar nog met zijn tweede seizoen. Dan neemt Geralt of Rivia de kroonprinses van Cintra, Ciri, mee naar zijn vroegere thuis, Kaer Morhen. Daar ontmoeten ze meer Witchers, maar er zal geen vrouw tussen zitten. Daar blijkt een goede reden voor te zijn.

Witcher worden
Witchers beginnen hun voorbereidingen op vroege leeftijd, waarbij ze het subject zijn van heel veel intense chemische processen en intense fysieke en magische training. Onderdeel daarvan zijn de Trials.

De eerste daarvan is het Trial of the Grasses, een pijnlijke test die een week duurt. Daarbij wordt een potentieel Witcher blootgesteld aan een hele rits speciale virussen en alchemische ingrediƫnten.

Slechts een paar van de kandidaten overleven dat proces. De overlevenden krijgen supersnelle reflexen, grotere fysieke kracht, scherpere zintuigen en worden langzamer oud. Het is een van de vele extreme tests die ze moeten ondergaan.

Vrouwen hebben volgens schrijver Andrzej Sapkowski die tests wel ondergaan, maar simpelweg nooit overleefd. Daar was al kritiek op vanuit fans: het zou seksistisch zijn, want waarom overleven mannen het wel en vrouwen niet?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen