Deze hitserie van Netflix moest het bijna zonder zijn hoofdrolspeler doen

Netflix-serie zat bijna zonder hoofdrolspeler

Arrested Development moest het bijna zonder een van zijn belangrijkste castleden doen.

Jim Pedd, 24 juni 2021 om 09:06

Acteur David Cross blijkt bijna de rol van Tobias Fünke in Arrested Development afgewezen te hebben. Opvallend, want zonder hem was de serie vermoedelijk nooit zo'n succes geworden.
De serie werd op Fox gelanceerd in 2003 en draait om de familie Bluth. Zij hebben een groot bedrijf, een vastgoedbedrijf, dat gerund wordt door hun corrupte vader. Als hij gearresteerd wordt, blijkt de familie ineens arm en moet iedereen proberen de familie en zijn eer te redden.

Nooit gedaan
De serie vond ondanks het winnen van Emmy's en veel liefde van critici nooit een groot succes. Jaren nadat Fox er na drie seizoenen een punt achter zette, nam Netflix de serie over voor nog twee seizoenen.

Nu blijkt dat Cross bijna niet getekend had voor de serie. Hij vond het moeilijk om ja te zeggen vanwege zijn woonsituatie:

"Ik had na min of meer negen jaar in LA gewoond te hebben en daar weg te willen een huis gekocht in New York en was echt net gesetteld. Ik wilde niet teruggaan en een serie maken die jaren en jaren door kon gaan," aldus Cross.

"Ik zei dat ik het onder bepaalde voorwaarden wilde doen en toen we de pilot opnamen belde ik mijn toenmalige vriendin en zei ik: 'Deze serie is geweldig, de cast is fantastisch en ik moet het doen. Het spijt me, maar ik moet blijven en dit maken'."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Arrested Development, Fox, Netflix, Tony Hale, David Cross

Informatie over de serie: Arrested Development

Populair nieuws