search
Waarom je de serie 'Lucifer' op Netflix moet kijken
Series / Nieuws

Waarom je de serie 'Lucifer' op Netflix moet kijken

De duivel heeft genoeg van de hel en verhuist naar Los Angeles. Voor fans van sarcasme en moordzaken, Lucifer is een vrolijk genot om naar te kijken.

Lucifer is een fantasy detective serie (gek genoeg), met Tom Ellis en Lauren German in de hoofdrol. Deze populaire serie is oorspronkelijk gemaakt door Fox maar vanaf seizoen 3 overgenomen door Netflix. Er zijn nu 5 seizoenen, de zesde is aangekondigd.

Lucifer is gebaseerd op de comics The Sandman van Neil Gaiman, Sam Kieth, and Mike Dringenberg. Het eerste seizoen werd gemengd ontvangen, maar over Tom Ellis als Lucifer was iedereen het eens: hij zette en heerlijke rol neer.

Fox stopte met Lucifer na drie seizoenen, een maand later pakte Netflix de serie op voor het vierde seizoen, dat hoge kijkcijfers en lovende kritieken ontving.De duivel (Tom Ellis als Lucifer Morningstar) verveelt zich en besluit de hel te verlaten om een nachtclub te openen in Los Angeles. Daarnaast dringt hij zich ook op als adviseur bij de politie. Samen met rechercheur Chloe Decker (Lauren German) lost hij moordzaken op, of weet zich in ieder geval overal binnen te kletsen.

Acteurs
Naast Tom Ellis (Miranda) zijn Lauren German (Chicago Fire) te zien als rechercheur Chloe Decker, Kevin Alejandro (Arrow) als rechercheur Daniel "Dan" Espinoza, DB Woodside (Suits) als Amenadiel, Lesley-Ann Brandt (Spartacus) als Mazikeen en Rachael Harris (Suits) als Dr. Linda Martin.Vervolg
Netflix verlengde de serie voor een vijfde seizoen van 16 afleveringen, dat in twee helften werd uitgebracht tussen augustus 2020 en mei 2021. Hoewel eerst werd gemeld dat het vijfde seizoen het laatste zou zijn, werd de serie in juni 2020 verlengd voor een zesde en laatste seizoen van tien afleveringen.Op IMDb krijgt Lucifer een 9,3, op Rotten Tomatoes krijgt duivel een 86%!

"Deze serie is misdaaddrama gecombineerd met humor. Tom Ellis en Lauren German passen echt bij hun rollen! Je moet dit kijken als je iets wilt zien dat niet te zwaar is."

Wist je dat...
- Lucifer zegt in elke aflevering de titel van die aflevering een keer.

- Nadat Fox de serie stopte, kwam Twitter in actie en dankzij #saveLucifer kreeg Netflix interesse en kreeg de serie nog 2 seizoenen op het populaire streaming platform.

- Lauren German (Chloe Decker) lijkt zo lief en braaf, maar is de grappenmaakster van de crew. Zo vulde ze op Ellis' verjaardag zijn kleedkamer met een dozijn levensgrote kartonnen uitsnijdingen van een gastster die hem nogal chagrijnig maakte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen