Waarom je de indrukwekkende serie 'The Handmaid's Tale' moet kijken

Waarom je 'The Handmaid's Tale' moet kijken

The Handmaid's Tale is gebaseerd op een indrukwekkend boek, prachtige gefilmd en met een ijzersterke cast.

Emma Nota, 9 juli 2021 om 16:13

The Handmaid's Tale is een prachtige en succesvolle serie van Hulu, en in Nederland te zien op Videoland. The Handmaid's Tale is gebaseerd op het gelijknamige indrukwekkend boek en heeft een ijzersterke cast met onder andere Elisabeth Moss en Joseph Fiennes. Er zijn 4 seizoenen die bestaan uit 10 en 13 afleveringen.
De Verenigde Staten is overgenomen door een religieuze autocratie en heet nu Gilead. Vrouwen zijn tweederangsburgers en iedereen die probeert te ontsnappen, wordt gestraft. Het verhaal gaat over June, zij probeerde te ontsnappen met haar man en kind maar wordt gevangen genomen.

Ze wordt veroordeeld tot dienstmaagd, en moet kinderen dragen voor kinderloze overheidsfunctionarissen. Als dienstmaagd wordt June omgedoopt tot Offred. Ze heet Offred omdat ze toegewezen is aan Fred om zijn kinderen te baren.

Vruchtbare vrouwen zijn toegewezen aan commandanten en hun onvruchtbare vrouwen om hun kinderen te baren. Alle 'handmaid's' dragen de iconische rode capes en witte kappen.Deze Hulu-serie is een science-fiction thriller-drama. De wereld die gecreëerd is, is vervreemdend en post-apocalyptisch dankzij de beangstigende ideeën en prachtige sets. Met deze trailer krijg je een goed beeld van de serie.

Acteurs
Behalve Elisabeth Moss (Mad Men) en Joseph Fiennes (American Horror Story), spelen verder in The Handmaid’s Tale mee Yvonne Strahovski (Dexter), Alexis Bledel (Gilmore Girls), Madeline Brewer (Orange is the New Black) en Ann Dowd (The Leftovers).Vervolg
Een vijfde seizoen is aangekondigd, wanneer die komt is nog onbekend. Er is zelfs al gehint naar nog een seizoen daarná. De meeste acteurs uit de eerdere seizoenen hebben al bevestigd dat zij terugkeren voor seizoen 4. Elisabeth Moss pakt er nog een extra rol bij. Zij heeft een aantal afleveringen van S4 geregisseerd, en gaat dat bij S5 herhalen!

Op IMDb krijgt The Handmaid's Tale een 8,4, op Rotten Tomatoes 83%!

"Griezelig hoe het onder je huid kruipt. The Handmaid's Tale is een beklemmende bewerking van Margaret Atwood's dystopische roman, met centraal een geweldige rol van Elisabeth Moss."

Wist je dat...
- De schrijfster van het boek 'The Handmaid's Tale', Margaret Atwood, een gastrol heeft in het eerste seizoen als tante.

- Het boek is geïnspireerd door George Orwell's klassieke dystopische novel, "1984".

- Omdat het voor vrouwen van Gilead verboden is om te lezen, zijn alle producten op de sets van supermarkten en keukens gelabeld met kleurcoderingen.

- De beroemde witte kappen zijn gebaseerd op Nederlandse klederdracht. De schrijfster vond die vroeger blijkbaar heel eng.

Lees meer over: Hulu, Handmaids Tale, Elisabeth Moss, Joseph Fiennes

Populair nieuws