search
'Monsters at Work' is altijd bedoeld als een liefdesverhaal
Series / Nieuws

'Monsters at Work' is altijd bedoeld als een liefdesverhaal

De serie Monsters at Work is nu eindelijk van start op Disney+, en krijgt nog wat afleveringen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Monsters at Work, de nieuwe Disney+-serie die als vervolg op Monsters, Inc. te zien is, laat zien aanzien als een 'workplace comedy'. We zien de medewerkers van een grote corporatie hun stinkende best doen hun alledaagse taken uitgevoerd te krijgen.

Dat is niet gemakkelijk, want tegelijk met hun werk probeert het moederbedrijf z'n werkzaamheden volledig om te gooien. En dat is een leuk idee, maar de serie Monsters at Work poogt meer te zijn dan alleen dit. Bedenker Bobs Gannaway noemt het namelijk ook een liefdesverhaal.

Monsters at Work
In tegenstelling tot veel andere liefdesverhalen, volgt Monsters at Work niet de reis tussen twee personages. Het gaat om de liefde voor anderen versus de liefde voor jezelf.

Hoofdpersoon Tylor Tuskmon wordt ingehuurd om een 'scarer' te zijn, maar dat baantje bestaat niet meer. En dus moet hij aan de slag bij de reparatie-afdeling, waar hij geen interesse in heeft. Zijn collega's leert hij echter waarderen naarmate de serie vordert.

"Ergens tijdens het schrijven van de serie, middenin de productie, zei een van de schrijvers: het is een liefdesverhaal. En dat is het. Tylor Tuskmon komt opdagen met het doel om op de voormalig 'scare floor' aan de slag te gaan en wil niets te maken hebben met deze nieuwe groep", aldus Gannaway. "Maar naarmate het verhaal vordert, wordt hij verliefd op deze groep en uiteindelijk moet hij een keuze maken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen