search
Waarom je de serie 'The Walking dead' op Fox moet kijken

Waarom je de serie 'The Walking dead' op Fox moet kijken

De post-apocalyptische serie 'The Walking dead' is al 11 jaar de rauwste en bloederigste serie op tv.

Emma Nota
The Walking Dead is een van de meest succesvolle series van Fox. Deze apocalypse thriller gaat over overlevers in een wereld vol bloeddorstige zombies. The Walking Dead heeft over de jaren een grote cast opgebouwd met namen als Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Chandler Riggs, Melissa McBride, Lauren Cohan en Josh McDermitt. Er zijn 11 seizoenen, het laatste seizoen is te zien vanaf zomer 2021.

The Walking dead is een Amerikaanse post-apocalyptische horror serie gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. De serie bevat een uitgebreide cast omdat je steeds andere overlevenden van een zombie-apocalyps volgt. De zombies staan "‹"‹onder andere bekend als "Walkers".De zombies zijn niet de enige bedreiging, want met het verdwijnen van de moderne beschaving zijn de overlevers ook niet meer zichzelf. Ze vormen groepen en gemeenschappen, met elk hun eigen wetten en conflicten.

De serie draait om Rick Grimes die ontwaakt uit een coma. Terwijl hij in coma ligt, is de wereld overgenomen door de "Walkers". Hij wordt de leider van een groep overlevenden uit de regio Atlanta, Georgia, ze proberen zichzelf te beschermen tegen zombies en andere groepen mensen.Acteurs
Al die verschillende groepen leveren een grote ensemble cast op, met grote namen als Andrew Lincoln (Love Actually), Jon Bernthal (The Punisher), Sarah Wayne Callies (Prison Break), Norman Reedus (Blade II), Melissa McBride (Robot Chicken), Jeffrey Dean Morgan (Supernatural) en Sonequa Martin-Green (Star Trek Discovery).Vervolg
Er gaan al een poos geruchten rond, maar het elfde seizoen The Walking dead wordt inderdaad het laatste. Wel goed nieuws voor de fans, want er komt een Rick Grimes-filmtrilogie aan en de eerste spin-off is bekend gemaakt over de personages Daryl en Carol.

Met een gloednieuwe spin-off en een filmtrilogie in zicht, zit er blijkbaar nog genoeg leven in de zombie-franchise. Na seizoen 8 zat er een kleine dip in de kijkcijfers, maar met seizoen 11 klimt de serie terug naar de toplijst.

Wist je dat...
- Alle hoofdrolspelers een "Laatste Avondmaal" hebben op de dag dat ze hun sterfscènes filmen.

- Elk seizoen zijn de opening credits steeds meer vervallen en vergaan.

- Het woord zombie wordt in de serie nooit gebruikt. In de oorspronkelijke comics wel, maar de tv serie speelt in een wereld zonder de zombie-klassiekers van regisseur Romero.

Aanbevolen artikelen