search
Superman-serie ontstond om wel heel opvallende reden
Series / Nieuws

Superman-serie ontstond om wel heel opvallende reden

De serie rond Superman kon er alleen om een specifieke reden komen.

Afgelopen vrijdag bleek dat acteur Michael B. Jordan zijn eigen Superman-project mocht maken voor HBO Max en DC Entertainment. De serie wordt gemaakt naast het project van schrijver Ta-Nehisi Coates en producent J.J. Abrams.

De versie van Jordan speelt zich af op Earth-2 en draait om Val-Zod. Jordan wil zijn verhaal baseren op de zwarte Superman uit de comics en dus niet simpelweg een verhaal maken met een zwarte Clark Kent. Hij denkt dat daarmee de reeds bestaande zwarte personages tekort gedaan wordt.

Opvallend traject
The Hollywood Reporter meldt dat Jordan eerst probeerde een film rond een zwarte Superman te maken onder zijn Outlier Society-productiebedrijf. Dat onder zijn first-look deal met Warner Bros.

Maar dat project kon er niet zomaar komen. "Afhankelijk van wie je het vraagt, viel het in het water omdat Jordan te veel creatieve controle over het project wilde, of omdat Warner Bros. acteurs minder controle wilde geven als producent, wat voor ons als twee kanten van dezelfde medaille klinkt. Jordan verliet de Warner-tent en de studio gaf de teugels aan J.J. Abrams, die Ta-Nehisi Coates inhuurde."

HBO Max benaderde Jordan vervolgens en stelde voor dat hij het project als serie zou ontwikkelen. De miniserie zou mogelijk een rol voor de acteur hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen