search

Ons nieuws van maandag 26 juli 2021

Wauw: Netflix komt daadwerkelijk met een live-action 'Pokémon'-serie
Series / Nieuws

Wauw: Netflix komt daadwerkelijk met een live-action 'Pokémon'-serie

De streamingdienst weet wel waar 'ie mee wil komen en lanceert straks een opvallend universum.

Na de film Pokémon: Detective Pikachu was al duidelijk dat de franchise ook in live-action een toekomst heeft. Maar hoewel die film een succes was, laat dat beloofde vervolg wel erg lang op zich wachten.

Gelukkig hebben we Netflix, want de streamingreus werkt aan een live-action serie gebaseerd op de franchise. En de maker is ook een goede: Joe Henderson die ook verantwoordelijk is voor de hit Lucifer. Hij schrijft mee aan de serie en is uitvoerend producent.

Pokémon-serie
Voordat je al te enthousiast wordt, moeten we je gemoed een beetje temperen. De serie is volgens Variety - dat het nieuws de wereld in bracht - nog maar net in de maak en verkeert in een vroeg stadium van ontwikkeling.

Het kan dus nog wel even duren vooraleer de serie te zien is. Denk maar eerder aan een jaar of anderhalf, dan iets anders.

Wel is duidelijk dat Netflix zich hier hard op gaat richten. De streamingdienst boekt successen met gameseries en zal dat nu ook hopen te doen. Bovendien zoekt men grote franchises en titels om te verfilmen en die is hiermee ook gevonden.

Vragen zijn er verder nog genoeg: wordt het bijvoorbeeld een verfilming van de series rond Ash Ketchum? Of krijgen we iets helemaal nieuws te zien?Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' heeft een wel heel bizarre productie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' heeft een wel heel bizarre productie

Actrice Olivia Cooke over de serie House of the Dragon en de opnames.

Actrice Olivia Cooke maakt onderdeel uit van de cast van House of the Dragon. Zij vertelde dat de productie van de prequelserie "gestoord" is.

De aankomende serie speelt zich honderden jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. We zien hoe de familie Targaryen een grote burgeroorlog uitvecht, waarin heel wat slachtoffers zullen vallen. De opnames zijn in volle gang en de première vindt plaats op HBO Max in het jaar 2022.

Gestoorde opnames
In de serie speelt actrice Cooke de rol van Queen Alicent Hightower. Zij is de tweede vrouw van King Viserys en raakt in gevecht met Princess Rhaenyra, de dochter van Viserys die door hem gekozen wordt als troonopvolger. Waar Alicent natuurlijk allerminst blij mee is, want zij wil die positie voor haar zoons.

Tijdens een recent interview met Collider vertelde Cooke dat ze niet kan geloven hoe grootschalig de opnames zijn.

"De crew bestaat uit wel honderd mensen. Het kunstenaarschap waar we mee te maken is, blaast je echt omver. De sets die gemaakt zijn, zijn fucking prachtig, net als de kostuums. Tot het kleinste setstuk dat je in je handen houdt. Alles is zo goed gemaakt en er zit zoveel geschiedenis in. Het is echt geweldig om aan een film, serie of wat dan ook te werken waarin iedereen zoveel passie voelt."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 'The Walking Dead'-series zijn aan elkaar verbonden
Series / Nieuws

Alle 'The Walking Dead'-series zijn aan elkaar verbonden

De drie The Walking Dead-series zijn allemaal duidelijk aan elkaar verbonden.

Alles is onderling verbonden in het The Walking Dead-universum. De Civic Republic Military keert terug in de nieuwe seizoenen van Fear the Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond en is verbonden aan The Walking Dead.

Franchisebaas Scott Gimple hint ernaar dat deze organisatie onderdeel uitmaakt van een veel grotere puzzel.

Alles is verbonden
"Elke serie heeft een ander puzzelstukje. Maar die puzzelstukken... het zijn niet gewoon delen van het plot. Het zijn de persoonlijke verhalen van personages die geavanceerde aspecten van een grotere mythologie vervullen," aldus Gimple.

"Maar het CRM-gebeuren in Fear heeft echt te maken met een aantal personages, en hun situatie heeft weer impact op andere personages."

De CRM krijgt een rol in meerdere series dus. Het is volgens Gimple "deel van een persoonlijk en emotioneel verhaal. Dus het gebeurt gewoon en biedt meteen andere informatie over de grotere wereld waarin we leven."

Interessant is de vraag hoe dat er straks uit komt te zien. Fear speelt zich op dit moment een aantal jaren voor het tweede seizoen van World Beyond af. The Walking Dead zit het verst in de toekomst, 12 jaar na de uitbraak.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' gaat je verrassen met terugkerende personages in seizoen 6
Series / Nieuws

'Lucifer' gaat je verrassen met terugkerende personages in seizoen 6

Het zesde seizoen van de serie Lucifer bevat een aantal terugkerende personages.

Het zesde en laatste seizoen van Netflix-serie Lucifer omvat de terugkeer van een aantal fanfavoriete personages. Daar wijzen showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich op.

Netflix pikte de serie nadat deze door FOX geannuleerd werd, op voor twee seizoenen: een vierde en vijfde. Maar de succesvolle lancering van nieuwe afleveringen leidde ertoe dat Netflix er snel meer bestelde. Het zesde seizoen zal op 10 september van start gaan.

Verrassende personages
In het Comic-Con panel van Lucifer hoorden we dat verschillende oude bekenden terug zouden kunnen keren in het nieuwe seizoen.

"We hebben nog een bekend gezicht dat op een zeker moment verschijnt en in een favoriete aflevering zit," aldus Ildy Modrovich. Mede-showrunner Joe Henderson vulde aan: "Een favoriete gastster. We hebben een personage dat we nog nooit gezien hebben, en er een weten te vinden waar we nog nooit over gesproken hebben en dat we nooit gezien hebben."

De serie Lucifer krijgt nog tien afleveringen, en dan is het helemaal gedaan.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dexter' is terug in de eerste trailer voor seizoen 9
Series / Trailer

'Dexter' is terug in de eerste trailer voor seizoen 9

Het negende seizoen van de serie Dexter komt er heel snel aan!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De trailer voor het negende seizoen van Dexter is er dan eindelijk. Acteur Michael C. Hall keert terug in de herfst als de grote moordenaar.

Ditmaal heeft Dexter Morgan zijn leven achter zich gelaten en de zonnige kusten van Florida verlaten voor het winterachtige upstate New York. De rampzalige Dexter-finale leidde ertoe dat het personage op de vlucht moest. Hij doodde zijn zus Debra en dumpte haar lichaam wel nog even in de oceaan.

Tien afleveringen
De negende rits heeft de titel Dexter: New Blood gekregen. In de video zien we ook alvast iets van wat we kunnen verwachten.

Dexter lijkt te wennen aan zijn nieuwe leven in het kleine, sneeuwachtige stadje. We zien hem bij een plaats delict, waar ook het personage Kurt Caldwell staat. Vanaf 7 november weer te zien. Hieronder de trailer:Oorspronkelijk was Michael C. Hall het enige castlid dat terug zou keren in dit nieuwe en negende seizoen. Maar nieuwe berichten wijzen erop dat Jennifer Capenter en John Lithgow terugkeren. En ook is actrice Jamie Chung te zien als een true crime podcaster en speelt Clancy Brown de burgemeester van het stadje waar Dexter nu leeft.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' onthult nieuwe beelden van seizoen 6 in trailer
Series / Trailer

'Legends of Tomorrow' onthult nieuwe beelden van seizoen 6 in trailer

De serie Legends of Tomorrow komt met weer nieuwe beelden van z'n zesde reeks.

Tijdens zijn Comic-Con @ Home evenement, kwam The CW met een nieuwe trailer voor het zesde seizoen van de serie Legends of Tomorrow. De trailer omvat de terugkeer van Bishop, Kayla en laat zien dat de Legends de ruimte in gaan.

Ze zullen namelijk moeten vechten met aliens en doen dat in een interstellaire bowlingwedstrijd tijdens het huwelijk van Sara en Ava. De trailer debuteerde dus tijdens het online Comic-Con panel, waar ook heel wat focus kwam te liggen op John Constantine.

Zesde seizoen
De trailer teaset dat we een payoff krijgen voor iets waar fans al langere tijd op wachten: paddenstoelen. In foto's van achter de schermen verschenen buitenaardse paddenstoelen wel vaker en hun doel was de hele tijd niet duidelijk. Maar nu lijkt dat iets duidelijker.

Ook laat de trailer zien dat de Legends een ander spel oppakken dat al de afgelopen afleveringen een rol had: Constantine die het team in een Cluedo-achtige, door magie gedreven, aflevering meeneemt.

Hieronder kan je de beelden zien. Overigens weten we helaas al dat dit seizoen het laatste wordt van John Constantine en acteur Matt Ryan neemt hiermee afscheid van zijn personage. Wel keert Ryan terug in een nieuwe rol in het zevende seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Tijd voor wraak in 'Sky Rojo' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Tijd voor wraak in 'Sky Rojo' seizoen 2

De serie kan op veel aandacht rekenen mede omdat ze afkomstig is van de makers van 'La Casa de Papel'...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Veel actie, een spannende achtervolging en uiteraard wederom bloedmooie dames. Dat is wat we kunnen verwachten van het tweede seizoen van Sky Rojo!

In het eerste seizoen van de serie Sky Rojo (afkomstig van de makers van La Casa de Papel) hebben we kennis kunnen maken met drie bloedmooie vrouwen. Het ging daarbij om Wendy, Coral en Gina. De drie vrouwen beschikken over compleet andere persoonlijkheden, maar in deze meeslepende serie komen ze allemaal in hetzelfde avontuur terecht.

De drie dames kiezen er op een bepaald ogenblik voor om op de vlucht te slaan voor hun pooier genaamd Romeo. In het eerste seizoen hebben we gezien dat, dat heeft geleid tot een spannende achtervolging. In het tweede seizoen zijn de rollen echter lichtjes omgedraaid.

Wraak
In het tweede seizoen van Sky Rojo zijn de drie bevallige dames vooral uit op wraak. Ze worden nog altijd opgejaagd door hun pooier, maar de tijd is duidelijk aangebroken om het heft in eigen handen te nemen.

Wil je alvast een voorsmaakje krijgen van het tweede seizoen van Sky Rojo? Dat is mogelijk met de onderstaande trailer.

Het volledige tweede seizoen van deze serie is nu te bekijken op streamingdienst Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan videogames het Netflix-abonnement duurder maken?
Series / Streaming-diensten

Gaan videogames het Netflix-abonnement duurder maken?

Netflix heeft bekend gemaakt hoeveel gebruikers extra zullen moeten betalen om de videogames op het platform te kunnen spelen...

Geoffrey Ketels
Hoeveel zullen Netflix-gebruikers extra moeten betalen wanneer de videogames op het platform zijn verschenen? Dat is een vraag waar we nu reeds een antwoord op hebben gekregen.

Toen het nieuws bekend werd gemaakt dat Netflix ook videogames zou gaan aanbieden stelden de gebruikers van de streamingdienst zich de vraag hoeveel meer ze daarvoor zouden moeten gaan betalen. Deze vraag werd zoveel keer gesteld dat Netflix nu zelf heeft gereageerd. Het antwoord zal abonnees van de streamingdienst in ieder geval zeker bevallen.

Mobiele gebruikers
In eerste instantie is het zo dat de videogames uitsluitend zullen worden aangeboden aan mobiele gebruikers van Netflix. Eerder raakte ook reeds bekend dat niemand minder dan Mike Verdu werd aangenomen om de ontwikkeling van de games in goede banen te leiden.

Nu rest dus de grote vraag, gaan de videogames de kosten van het Netflix-abonnement verhogen? Het antwoord is "neen"! Netflix heeft aangegeven de interactiviteit met zijn gebruikers te willen vergroten. Daardoor heeft het besloten om geen extra bijdrage aan te gaan rekenen.

Ondanks het feit dat Netflix haar ledenbestand wel nog steeds verder ziet aandikken is die groei wel minder indrukwekkend dan de voorbije jaren het geval was. In het bijzonder de sterk toegenomen concurrentie op de streamingmarkt ligt daar mee van aan de basis. Door extra diensten of producten aan te gaan bieden wil de streamingdienst daar verandering in brengen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans geschokt na cancelen John Constatine in 'Legends of Tomorrow'
Series / Nieuws

Fans geschokt na cancelen John Constatine in 'Legends of Tomorrow'

Tijdens Comic Con werd het vertrek van John Constatine aangekondigd. Fans zijn niet blij.

Afgelopen weekend werden heel wat details onthuld over het zesde seizoen van de DC-serie Legend of Tomorrow, in Nederland te zien op Netflix. Ook werd duidelijk dat het bekende personage John Constatine niet terugkeert in seizoen zeven.

John Constatine van acteur Matt Ryan gaat namelijk niet mee naar het volgende seizoen. Het huidige zesde seizoen zal het verhaal van het personage afronden. Constatine debuteerde in 2014 in zijn eigen soloserie, maar na één seizoen werd de show gecanceld.

In 2015 keerde het personage al terug in het Arrowverse en maakte in vele series gastoptredens en werd een vaste waarde in Legends of Tomorrow. Na seizoen zes verdwijnt het personage dus geheel. Overigens zal Matt Ryan een andere rol krijgen bij de serie.

Fans niet heel blij met vertrek
Online verschenen gelijk allerlei reacties. Fans zullen het personage missen. Er ook opvallend veel negatiefs te lezen over Legend of Tomorrow. Het doet je afvragen hoelang The CW nog verder gaat met deze DC-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hordes zombies vs mensen in 'Day of the Dead'-trailer
Series / Trailer

Hordes zombies vs mensen in 'Day of the Dead'-trailer

Zombies komen achter heel wat mensen aan in Day of the Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
SYFY komt met een heel nieuwe versie van een van de meest iconische horrorfilms ooit: Day of the Dead. Vandaag hebben we een nieuwe blik op wat dat in zal houden.

Tijdens het Comic-Con @ Home panel onthulde SYFY de eerste beelden van de serie die gebaseerd is op de gelijknamige horrorklassieker van George A. Romero. Niet alleen toont de trailer de bloederige, met zombies volgepropte reis die de personages zullen meemaken, ook onthult men dat de serie in oktober begint.

Day of the Dead
In de serie Day of the Dead volgen we zes vreemden. Zij proberen te overleven tijdens de eerste 24 uur van een zombie-invasie. Het is een ode aan de beroemde zombies van Romero, en moet ons eraan herinneren dat het enige wat nodig is om mensen bij elkaar te brengen, een horde hongerige zombies is.

De hoofdrollen zijn er voor Keenan Tracy, Daniel Doheny, Natalie Malaika, Kristy Dinsmore en Morgan Holmstrom. Showrunners en scenaristen zijn Jed Elinoff en Scott Thomas.

Check hieronder de opvallende eerste trailer:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Walking Dead'-schurken zijn keiharde mensenmoordenaars
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Walking Dead'-schurken zijn keiharde mensenmoordenaars

De Reapers, zoals de nieuwe schurken van The Walking Dead heten, zijn levensgevaarlijk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe schurken van het elfde seizoen van The Walking Dead, de Reapers, zijn heel ervaren mensenmoordenaars. Dat onthulde showrunner Angela Kang tijdens een nieuw interview.

Het elfde seizoen van de serie wordt in augustus gelanceerd, en krijgt in totaal 24 afleveringen die tot volgend jaar ergens zullen debuteren. In het nieuwe seizoen leren onze helden de groep gemeenschappen genaamd de Commonwealth kennen.

De Reapers
Tegelijk krijgen ze te maken met de Reapers. Dat is een gevaarlijke groep schurken die het vaker heeft opgenomen tegen de onlangs teruggekeerde Maggie en haar groep overlevers. Hoe gevaarlijk ze zijn, zagen we snel, want een van de Reapers slaagde er bijna in om Daryl én Maggie te vermoorden.

"Een van de dingen die hen onderscheiden, is dat ze echt vaardig zijn. En niet alsof ze het onderweg opgepikt hebben. Zij gingen zo de apocalypse in," begon Kang haar verhaal.

"Dus ieder van hen is een ongelofelijk brute, georganiseerde krijger. Waar de Whisperers een soort chaotische manier hadden om door de wereld te bewegen en met de Walkers leefden, zijn dit echte mensenmoordenaars. Het is een formidabele vijand om het tegen op te nemen. Ze vertrouwen niet op aantallen of volume, om te overleven, dus het is een hele hechte groep. En ze zijn formidabel op een manier waar onze personages niet vaak mee te maken hebben gehad."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' onthult dan eindelijk de trailer voor zijn dertiende seizoen, het 'grootste seizoen tot nu toe'
Series / Trailer

'Doctor Who' onthult dan eindelijk de trailer voor zijn dertiende seizoen, het 'grootste seizoen tot nu toe'

De serie Doctor Who onthult dan eindelijk de eerste beelden van het dertiende seizoen.

De trailer voor het dertiende seizoen van de serie Doctor Who was dan eindelijk te zien. De BBC gaf de trailer vrij tijdens het Comic-Con @ Home panel van de serie.

We zien de terugkeer van Jodie Whittaker als de Doctor en Mandip Gill als Yasmin Khan. Ook debuteert de nieuwe companion van de serie, John Bishop, en zien we gastacteur Jacob Anderson als het personage Vinder. De drie eerstgenoemden voegden zich bij het panel en hadden een en ander te vertellen over de serie.

Dertiende seizoen
Bishop is straks te zien als de nieuwe companion, Dan. Hij maakte zijn debuut in de recente holiday special van de serie. waarin de BBC het vertrek van de vorige companions, Ryan en Graham O'Brien, aankondigde.

"Als ik mijn jongere zelf verteld zou hebben dat ik op een dag gevraagd zou worden om aan boord van de TARDIS te stappen, zou ik dat nooit geloofd hebben," aldus Bishop. "Het is een grote droom die uitkomt, om mij bij Doctor Who te voegen en ik zou geen beter gezelschap kunnen wensen dan Jodie en Mandip."

Het dertiende seizoen van de serie is op dit moment nog in de maak. Al langere tijd is het gerucht dat dit het laatste seizoen van Jodie Whittaker is. Zeker is dat niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws: 'Star Trek: Strange New Worlds' is klaar
Series / Nieuws

Goed nieuws: 'Star Trek: Strange New Worlds' is klaar

De spin-off van Star Trek: Discovery is klaar en wie weet verschijnt deze nog in 2021.

Later dit jaar zal op Paramount+ (en mogelijk in Nederland gewoon weer op Netflix) het vierde seizoen van Star Trek: Discovery van start gegaan. Er wordt ook gewerkt aan een spin-off.

Die spin-off heet Star Trek: Strange New Worlds en nu wordt duidelijk dat de opnames voor deze serie zijn afgerond. Strange New Worlds gaat laten zien wat het personage Christopher Pike van acteur Anson Mount doet na zijn vertrek aan het einde van seizoen twee van Discovery.

Star Trek: Strange New Worlds is klaar
Op Twitter meldt Mount dat de voornaamste opnames voor het eerste seizoen er alweer opzitten: "We zijn wat pick-up shots verschuldigd, waarvan de meeste dit najaar worden opgepakt, maar het leeuwendeel van ons werk zit erop. Bedankt aan onze fenomenale crew, bedankt aan Toronto en bedankt aan onze fans voor hun geduld. We zien jullie snel!

In Star Trek: Strange New Worlds keren Rebecca Romijn als Number One en Ethan Peck als Spock terug en de serie zal zich afspelen op de USS Enterprise. Ook Strange New Worlds moet op Paramount+ verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-serie 'Green Lantern' maakt niet de fouten als de film
Series / Nieuws

HBO-serie 'Green Lantern' maakt niet de fouten als de film

De film met Ryan Reynolds gaan we (hopelijk) echt vergeten na het zien van de Green Lantern-serie.

Eén van de series die gebaseerd is op de strips van DC Comics, die HBO Max in ontwikkeling heeft is Green Lantern. De serie volgt op de bedenkelijke flop Green Lantern uit 2011 met Ryan Reynolds. Nu is er de belofte dat de serie niet dezelfde fouten zal maken.

Het script van de nieuwe serie komt van Greg Berlanti en Marc Guggenheim. Zij waren ook betrokken bij het script van de gekraakte film van regisseur Martin Campbell. Toch gaan ze het nu anders doen.

HBO's Green Lantern wordt beter
In gesprek met ComicBookMovie.com beloofde Guggenheim dat de serie leert van de fouten van de film. De serie die buiten het Arrowverse afspeelt, zal wel een vergelijkbaar creatief proces ondergaan als de Arrowverse-series.

"Greg en ik werken nu al 16 jaar samen," zei Guggenheim. "We hebben aan veel verschillende dingen samengewerkt - sommige DC-gerelateerd, andere niet DC-gerelateerd. Hij kwam jaren geleden naar me toe, nu met het idee: 'DC laat ons een Green Lantern-serie maken voor hun streamingdienst, zou je erbij betrokken willen zijn?' En zei ik 'natuurlijk'."

Guggenheim weet wat hem te doen staat: "Vanwege de film en die ervaring is er een sterk verlangen van mij en van Greg om goed te krijgen wat er tien jaar geleden mis is gegaan."


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt het gekraakte 'Master of the Universe: Revelation' wel een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt het gekraakte 'Master of the Universe: Revelation' wel een tweede seizoen?

Kevin Smith is duidelijk ondanks alle kritiek: ja, seizoen twee is zelfs al bijna klaar.

Afgelopen vrijdag verscheen het eerste seizoen van de animatieserie Masters of the Universe: Revelation op Netflix. De door Kevin Smith gelanceerde revival werd echter erg zwak ontvangen onder de fans. Komt er nog wel een seizoen twee?

Het antwoord daarop kan kort zijn: ja! Smith gaf hierover duidelijkheid via Twitter nadat hem werd gevraagd of de fans nog eens twee jaar moesten wachten op een mogelijk tweede seizoen.

Master of the Universe: Revelation krijgt vervolg
"Bedankt! Bear McCreary heeft zojuist de live orkestopname voor aflevering 10 afgerond en we hebben de geluidsmix van aflevering 8 voltooid," schrijft Smith.

"Dus Masters of the Universe: Revelation Part 2 is officieel 'foto-locked', bijna wrapped en klaar om uitgezonden te worden! (En SPOILERS!!! Beide gevechten tussen He-Man en SkeleGod zijn bruut.)"

Het eerste seizoen van Masters of the Universe: Revelation bestaat uit vijf afleveringen en daar lijken er nog eens vijf bij te komen. Netflix lijkt de plannen te hebben opgedeeld in twee delen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superman-serie ontstond om wel heel opvallende reden
Series / Nieuws

Superman-serie ontstond om wel heel opvallende reden

De serie rond Superman kon er alleen om een specifieke reden komen.

Afgelopen vrijdag bleek dat acteur Michael B. Jordan zijn eigen Superman-project mocht maken voor HBO Max en DC Entertainment. De serie wordt gemaakt naast het project van schrijver Ta-Nehisi Coates en producent J.J. Abrams.

De versie van Jordan speelt zich af op Earth-2 en draait om Val-Zod. Jordan wil zijn verhaal baseren op de zwarte Superman uit de comics en dus niet simpelweg een verhaal maken met een zwarte Clark Kent. Hij denkt dat daarmee de reeds bestaande zwarte personages tekort gedaan wordt.

Opvallend traject
The Hollywood Reporter meldt dat Jordan eerst probeerde een film rond een zwarte Superman te maken onder zijn Outlier Society-productiebedrijf. Dat onder zijn first-look deal met Warner Bros.

Maar dat project kon er niet zomaar komen. "Afhankelijk van wie je het vraagt, viel het in het water omdat Jordan te veel creatieve controle over het project wilde, of omdat Warner Bros. acteurs minder controle wilde geven als producent, wat voor ons als twee kanten van dezelfde medaille klinkt. Jordan verliet de Warner-tent en de studio gaf de teugels aan J.J. Abrams, die Ta-Nehisi Coates inhuurde."

HBO Max benaderde Jordan vervolgens en stelde voor dat hij het project als serie zou ontwikkelen. De miniserie zou mogelijk een rol voor de acteur hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt deze series nieuw toe komende week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegt deze series nieuw toe komende week

Je kan maar van een paar nieuwe series op Netflix genieten deze week.

Elke week voegt Netflix weer heel wat nieuwe films en series toe aan zijn aanbod. We blikken elke maandag op Serietotaal vooruit op de nieuwe series die hun debuut zullen maken op de streamingdienst.

Deze week gaat het om in elk geval vier nieuwe series. We zetten de titels voor je op een rij:

Racket Boys (27 juli): Een kind uit de school verhuist naar het platteland bij zijn pa. Dat wordt niks, want samen moeten ze een badmintonteam van de ondergang redden.

The Snitch Cartel: Origins (28 juli): In Cali tussen de jaren zeventig en tachtig proberen twee broers een weg te vinden tussen familie, romantiek en hun grootste ambitie: de heerschappij over de Colombiaanse drugsindustrie.

Tattoo Redo (28 juli): Kunnen getalenteerde artists fouten rechtzetten en tatoeages fiksen?

Outer Banks seizoen 2 (29 juli): Seizoen 2 stelt de crew meer dan ooit op de proef voor een nieuwe ronde zomeravonturen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Chucky': ouderwetse moordpop uit 'Child's Play' is terug!
Series / Trailer

Trailer 'Chucky': ouderwetse moordpop uit 'Child's Play' is terug!

Na de rebootfilm keert de ouderwetse Chucky nu terug met een eigen tv-serie.

In 2019 verscheen er nog een reboot van de bekende Child's Play-filmreeks waarin de pop Chucky uiteraard de hoofdrol speelt. De reboot bleek geen succes en bedenker Don Mancini - niet betrokken bij de reboot - besloot een tv-serie over Chucky te maken.

Nu is er eindelijk de eerste trailer die verscheen tijdens Comic Con 2021. In de beelden zien we hoe Chucky ouderwets te keer gaat en dit keer zitten zijn slachtoffers op een middelbare school. Brad Dourif spreekt weer de stem in van de moordpop.

Eerste trailer Chucky
In Chucky duikt de ouderwetse Chucky-pop op tijdens een uitverkoop in een buitenwijk. Een idyllische Amerikaanse stad wordt in chaos gestort als een reeks gruwelijke moorden de hypocrisie en geheimen van de stad blootleggen.

Onder meer actrice Jennifer Tilly zal terugkeren als Tiffany. Naar verwachting start Chucky op 12 oktober op de zender Syfy en er verschijnen uiteindelijk tien afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Riverdale'-personages waren bijna drastisch gewijzigd
Series / Nieuws

De 'Riverdale'-personages waren bijna drastisch gewijzigd

Maar helaas komt de crossover tussen de twee series er niet lijkt het nu.

Netflix geeft en Netflix neemt. De streamingdienst heeft de afgelopen jaren heel wat verschillende series gelanceerd. Een daarvan is de serie Chilling Adventures of Sabrina.

Dat was een heerlijke en duistere verfilming van de comic van Roberto Aguirre-Sacasa, die nog seizoenenlang door had kunnen gaan maar vanwege de coronapandemie gecancelled werd na twee seizoenen (verspreid over vier delen). Dat was een teleurstelling, maar nu weten we dat Kiernan Shipka mogelijk terugkeert.

De Witch War
Interessant is dat de showrunner vertelde dat hij van plan was om een crossover te maken met Riverdale. Zijn intentie was om de Witch War in beeld te brengen.

"Ik pitchte een mogelijk vijfde deel aan Netflix, waarin Archie, Betty, Veronica, Jughead en de Riverdale-personages heks zouden zijn geweest. Er zou een heksenoorlog zijn uitgebroken tussen de heksen in Greendale tegen de heksen en tovenaars van Riverdale. Netflix zag het zitten, maar door de pandemie bleek het niet mogelijk.[/b]

Hoe het allemaal gewerkt had, was maar de vraag. De personages van [i]Riverdale
zijn immers geen heksen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' neemt afscheid van een fanfavoriet personage
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' neemt afscheid van een fanfavoriet personage

De serie Legends of Tomorrow neemt afscheid van het personage van Matt Ryan.

John Constantine is bijna klaar. Als de serie Legends of Tomorrow deze zomer zijn zesde seizoen afgerond heeft, dan is het verhaal van Constantine ook klaar.

Acteur Matt Ryan stopt niet met de serie, maar blijft betrokken als Dr. Gwyn Davies. Volgens The CW is Davies een excentrieke wetenschapper van begin twintigste eeuw, die volgend seizoen de enige hoop van het team is. Waarvoor is nog niet bekend.

Geen Constantine meer
Matt Ryan speelde het personage sinds hij in 2014 debuteerde in de gelijknamige serie van NBC. Hij werd tot groot genoegen van fans teruggebracht in Legends of Tomorrow en een belangrijk deel van het team.

"Hoewel het verhaal van John Constantine in de serie met seizoen zes tot een einde komt, is de reis van Matt Ryan met de Legends dat nog niet," onthulde uitvoerend producent Phil Klemmer.

"De tijd is gekomen voor John Constantine om zijn wegen te laten scheiden met die van de Legends. En voor mij om afscheid te nemen van John. Ik kijk er heel erg uit om deze nieuwe rol te bouwen voor de serie en er wat plezier mee te maken. Te ontdekken hoe dit personage binnen het groter geheel past en voor problemen bij de Legends zorgt."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deepfake dumpt Emilia Clarke in de finale van 'Game of Thrones'
Series / Video/clip/featurette

Deepfake dumpt Emilia Clarke in de finale van 'Game of Thrones'

Emilia Clarke wordt in een deepfake-video vervangen door Elizabeth Olsen.

Een opvallende deepfake van de serie Game of Thrones maakt van actrice Elizabeth Olsen de nieuwe Queen of the Dragons, Daenerys Targaryen.

De rol van Daenerys werd gespeeld door actrice Emilia Clarke. Ze was acht seizoenen lang te zien als Dany, maar hoewel mensen in eerste instantie heel erg te spreken waren over haar werk, waren ze er vervolgens niet meer blij mee toen het personage een vrij apart einde kreeg.

Helemaal vervangen
Toen we Dany leerden kennen, was ze nog vrij timide en een pion in de plannen van haar broer Viserys. Hij huwelijkte haar uit aan Khal Drogo, maar na diens dood veranderde Daenerys in een vrouw die de Seven Kingdoms wilde veroveren. Uiteindelijk werd ze gedood door haar geliefde Jon Snow, nadat ze de Mad Queen werd.

Een erg realistische deepfake laat zien hoe Elizabeth Olsen het stokje van Clarke overneemt. Het is een vrij opvallende video waaruit blijkt hoe erg de twee eigenlijk op elkaar lijken.

De video is gemaakt door YouTuber Stryker HD, die Clarke een aantal keren verving. Opvallend aan de deepfake is trouwens dat Olsen daadwerkelijk auditie gedaan heeft voor de rol van Dany:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'24'-ster Kiefer Sutherland vindt een grote nieuwe serie
Series / Nieuws

'24'-ster Kiefer Sutherland vindt een grote nieuwe serie

Kiefer Sutherland heeft getekend voor een hoofdrol in de serie The First Lady.

Acteur Kiefer Sutherland heeft weer een nieuwe rol gevonden. Hij heeft getekend voor de serie The First Lady van televisiezender Showtime.

Sutherland zal de rol van Franklin Delano Roosevelt spelen in de serie. De serie draait vooral om de vrouwen van de First Ladies van de Verenigde Staten. Het is een anthologie, en dus ligt de focus op een aantal verschillende First Ladies.

The First Lady
Het eerste seizoen van de televisiezender richt zich op Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson), Betty Ford (Michelle Pfeiffer) en Michelle Obama (Viola Davis). De serie wordt gemaakt door Aaron Cooley.

Deadline meldt dat Sutherland de rol van President Franklin Delano Roosevelt speelt, die dienst deed als de 32ste President van de Verenigde Staten. FDR was een groot deel van de Grote Depressie en Tweede Wereldoorlog president: van 1933 tot 1945.

De synopsis van The First Lady is als volgt:

In de oostvleugel van het Witte Huis, worden verborgen uit het zicht een aantal van de belangrijkste besluiten van de wereld genomen, gemaakt door de charismatische, complexe en dynamische First Ladies. Deze serie haalt het gordijn weg en geeft een blik op de persoonlijke en politieke levens van drie unieke, enigmatische vrouwen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Invincible' van Amazon Prime Video neemt dit element op de schop in seizoen 2
Series / Nieuws

'Invincible' van Amazon Prime Video neemt dit element op de schop in seizoen 2

Invincible van The Walking Dead-maker Robert Kirkman gaat door met zijn tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Robert Kirkman, de bedenker van animatieserie Invincible gaat dingen veranderen aan het verhaal van Conquest, als het personage dan eindelijk te zien is in de serie die Amazon Prime Video ontwikkelt.

De serie werd begin dit jaar gelanceerd op Amazon Prime Video en introduceerde Mark Grayson en Omni-Man aan het bredere publiek. Het succes van het eerste seizoen eindigde met een vernieuwing voor nog eens twee nieuwe seizoenen.

Heel wat nieuws
Doordat Kirkman wist dat er nog twee seizoenen zouden komen, kon hij al uitgebreid hinten naar de toekomst. Aan het einde van de tweede reeks, kregen we dan ook een montage te zien met de schurken waar Mark Grayson straks tegen moet vechten, waaronder Conquest.

Toen Kirkman gevraagd werd tijdens het Comic-Con @ Home panel van Invincible, vertelde hij waar we naar uit kunnen kijken:

"Natuurlijk is dat Conquest. Ik denk dat we allemaal heel erg uitkijken naar zijn debuut. We kregen in het eerste seizoen al een eerste blik op Conquest, en hopelijk zien we hem heel snel. Ik weet dat er wat veranderd is aan het verhaal en verbeterd, en ik kijk heel erg uit om dat aan jullie te laten zien. Daar kan ik niet op wachten."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' lijkt weer Klingons terug te brengen
Series / Nieuws

'Star Trek' lijkt weer Klingons terug te brengen

Ditmaal in de animatieserie Star Trek: Prodigy, want daar wordt nu naar gehint.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt erop dat Klingons te zien zullen zijn in de aankomende animatieserie Star Trek: Prodigy. De nieuwste toevoeging aan de franchise had een panel tijdens de San Diego Comic-Con @ Home en kreeg een eerste trailer.

De serie speelt zich af in het Delta Quadrant, dezelfde regio van het sterrenstelsel waar de USS Voyager strandde. Dat is ver weg van het Alpha en Beta kwadrant, waar mensen en Klingons hun thuis hebben. Daarom bestaat de volledige cast en crew uit aliens.

Ook Klingons te zien
Hoe het precies zit is de vraag, maar er wordt uitgebreid naar gehint dat in de serie de Klingons een rol krijgen.

Het schip dat de kinderen vinden, de USS Protostar, is een experimenteel schip. Dat lijkt gecrasht te zijn in het deltakwadrant, waarna een stel kinderen het vindt en weet op te starten.

Wat voor rol de Klingons krijgen is nog heel sterk de vraag. Zijn het schurken of zijn ze juist behulpzaam? De serie speelt zich in elk geval af in een tijd waarin de USS Voyager terug is op Aarde en het schip een hologram van Janeway heeft. Dat duidt erop dat de serie gesitueerd is in een tijd waarin de Klingons dus geen strijd hebben met de Federation.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Rick Grimes toch terug in 'The Walking Dead: World Beyond'?
Series / Nieuws

Is Rick Grimes toch terug in 'The Walking Dead: World Beyond'?

Dat verhaal gaat nu al een tijdje rond, maar lijkt niet op de waarheid gebaseerd.

Rick Grimes keert terug. Maar niet in het tweede seizoen van The Walking Dead: World Beyond. Het personage van acteur Andrew Lincoln was negen seizoenen de hoofdpersoon van de franchise, maar verdween en keerde sindsdien niet meer terug.

Rick verblijft nu op een plek bij de Civic Republic Military, dat hem met een helikopter weghaalde van een brug waar hij ogenschijnlijk dodelijk gewond op lag. Maar hoewel je bijna zou hopen dat Rick te zien is in The Walking Dead: World Beyond, dat een rol heeft voor de CRM, zit hij daar niet in.

Niet te zien
Scott Gimple, de baas van de hele Walking Dead-franchise van AMC, zegt dat Grimes er niet in zit. "Ik ben blij dat je dat vraagt," zei Gimple tegen host Chris Hardwick. "Rick Grimes zit er niet in, zeker niet."

Het tweede seizoen van The Walking Dead: World Beyond wordt nog interessant. We krijgen meer te zien van de pogingen van een groepje tieners om het te winnen van de Civic Republic Military, een kwaadaardige organisatie.

De serie gaat in de loop van oktober weer van start op AMC en krijgt nog maar tien afleveringen. Dan is het gedaan met de miniserie.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' vindt een belangrijk personage voor seizoen 11
Series / Nieuws

'The Walking Dead' vindt een belangrijk personage voor seizoen 11

Weer is er een belangrijk nieuw castlid voor de laatste paar afleveringen.

Er is een nieuwe gouverneur in The Walking Dead. Actrice Laila Robins is gecast als Governor Pamela Milton van de Commonwealth. En Josh Hamilton is gecast als Lance Hornsby. De twee hebben een grote rol in de serie en in de laatste paar afleveringen.

Ze voegen zich daarmee bij een aantal andere nieuwe castleden, waaronder Ritchie Coster, Margot Bingham en Michael James Shaw, die allemaal nieuw toegevoegd zijn aan de cast voor het driedelige laatste seizoen.

Heel wat nieuwelingen
Showrunner Angela Kang onthulde de toevoeging van de acteurs aan de cast tijdens de San Diego Comic-Con @ Home.

"We hebben een boel nieuwe personages dit seizoen, maar fans van de comics zullen heel opgewonden worden van onze twee grote nieuwe toevoegingen: de prachtige Laila robins, die de rol van Pamela Milton zal spelen, en de eveneens prachtige Josh Hamilton die de rol van Lance Hornsby speelt."

In de comics behoort Governor Milton tot de bovenklasse van de Commonwealth, de grootste gemeenschap die in de comics onthuld werd. Daar wonen 50.000 mensen in een rits nederzettingen in Ohio, die veilig gehouden worden door Pamela Milton. Zij clasht in de comics met Rick Grimes, die het klassensysteem van die nieuwe beschaving stevig weet uit te dagen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.