Krijgt 'Final Fantasy' dan echt een live-action serie?

Krijgt 'Final Fantasy' een live-action serie?

De game Final Fantasy zou een live-action verfilming krijgen op Netflix.

Jim Pedd, 28 juli 2021 om 11:39

Netflix lijkt de smaak flink te pakken te hebben als het aankomt op gameseries. Het gerucht gaat dat de streamingdienst een overeenkomst heeft met Square Enix om van vlaggenschipfranchise Final Fantasy een live-action serie te maken.
Dat beweert de site Giant Freakin Robot op basis van "betrouwbare en bewezen" bronnen binnen Netflix. Of het klopt is de vraag, maar gezien het gebrek aan informatie die gepaard gaat met het gerucht, nemen we het voorlopig maar met een grote korrel zout.

Niet heel gek
Tegelijk moet gezegd worden dat het ergens geen heel gek idee lijkt dat Netflix hiermee komt. Eerder deze week leerden we nog dat Netflix een Pokémon-serie maakt samen met The Pokémon Company.

Bovendien weten we dat Netflix zich in toenemende mate richt op gamefranchises in een poging meer franchises te kunnen ontwikkelen waar mensen voor terug blijven komen.

Met meer dan 200 miljoen abonnees en wereldwijd steeds meer streamingdiensten, is het risico op verlies door de grote concurrentie immers levensgroot. Voor Netflix is het dus van levensbelang om franchises te vinden die zich al bewezen hebben, en om nieuwe 'IP' op te bouwen.

Dit zou zomaar eens in die categorie kunnen vallen, mocht het verhaal kloppen.

Bron: GFR

Lees meer over: Final Fantasy, Netflix, Square Enix

Populair nieuws