search
NBC maakt duistere 'Wizard of Oz' serie
Series / Nieuws

NBC maakt duistere 'Wizard of Oz' serie

En kondigt meteen ook een miniserie aan.

De Amerikaanse zender NBC heeft twee nieuwe series aangekondigd voor komend jaar. Een daarvan wordt een duistere visie op het verhaal van The Wizard of Oz. Entertainment voorzitter Bob Greenblatt kondigde dit aan tijdens een speciaal evenement.


De Wizard of Oz-serie krijgt voorlopig de naam Emerald City, en is een duistere hervertelling van de boekenreeks van L. Frank Baum. Het project moet ergens halverwege het 2014-15 seizoen uitkomen, en tien afleveringen tellen.

"Emerald City kan langer duren dan tien afleveringen," vertelde Greenblatt. "Maar omdat er maar een beperkt aantal boeken is, zou de serie vijf jaar kunnen duren." De serie focust zich op de 20-jarige Dorothy Gale. Zij wordt naar Oz gestuurd en bevindt zich daar in het centrum van een epische en bloederige strijd. Uitvoerend producenten zijn Matt Arnold en Josh Friedman.

De andere serie die aangekondigd werd is The Slap, een acht afleveringen tellende miniseries. Die draait om de nasleep van een man die het kind van een ander koppel een klap verkoopt op een barbecue. Met grote gevolgen. Het scenario van de serie is geschreven door Jon Robin Baitz. Wanneer deze er komt is nog niet zeker, maar dat zal vermoedelijk eind dit jaar worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen