search

Ons nieuws van maandag 20 januari 2014

'Parks and Recreation' krijgt zevende seizoen
Series / Nieuws

'Parks and Recreation' krijgt zevende seizoen

NBC voelt zich goed over de serie.

NBC voorzitter Robert Greenblatt bevestigde vandaag het vermoeden van fans van Parks and Recreation. De serie zal een zevende seizoen krijgen. Heel verrassend is die beslissing niet, omdat NBC en hoofdrolspeelster Amy Poehler recentelijk een nieuw contract tekenden. De actrice zal een nieuwe comedy voor de zender maken en ter versterking van die werkrelatie lag deze verlenging in lijn der verwachtingen.

"Het is altijd riskant om iets definitief vast te leggen, want je hebt geen idee welke creatieve beslissingen we maken," vertelde Greenblatt. "Maar we voelen ons goed over Parks and Rec. En dat is alles wat ik kan zeggen."

De serie draait om Leslie Knope en een stel andere bureaucraten die voor de gemeente toezicht houden op de parken van Pawnee, een fictief stadje in Indiana.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook bij PGA wint 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

Ook bij PGA wint 'Breaking Bad'

En er zat een speciaal Nederlands tintje aan de avond.

Waar we bij de uitreiking van de filmprijzen bij de Producers Guild Awards mogen spreken van een flinke verrassing (niet één, maar twee winnaars), kunnen we daar bij de televisieseries niet over spreken. Want, net als bij de SAG awards en de Golden Globes, is Breaking Bad ook hier de grote winnaar van de avond.

En net als bij de SAG awards is Modern Family ook bij de PGA awards de winnaar in de comedy-categorie. Verder had de avond ook een bijzonder Nederlands tintje. Het televisieprogramma The Voice van John de Mol won in de categorie best geproduceerde televisiecompetitie.

Mocht je benieuwd zijn naar de winnaars in de filmcategorieën, verwijzen we je door naar FilmTotaal. Hieronder zie je een trailer van Breaking Bad, seizoen vijf (tweede helft), en daaronder de winnaars van de avond.



Outstanding Producer of Episodic Television, Drama:
Breaking Bad

Outstanding Producer of Episodic Television, Comedy:
Modern Family

Outstanding Producer of Non-Fiction Television:
Anthony Bourdain: Parts Unknown

Outstanding Producer of Competition Television:
The Voice

Outstanding Producer of Live Entertainment & Talk Television:
The Colbert Report

Outstanding Sports Program:
SportsCenter

Outstanding Children's Program:
Sesame Street

Outstanding Digital Series:
Wired: What's Inside
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC maakt duistere 'Wizard of Oz' serie
Series / Nieuws

NBC maakt duistere 'Wizard of Oz' serie

En kondigt meteen ook een miniserie aan.

De Amerikaanse zender NBC heeft twee nieuwe series aangekondigd voor komend jaar. Een daarvan wordt een duistere visie op het verhaal van The Wizard of Oz. Entertainment voorzitter Bob Greenblatt kondigde dit aan tijdens een speciaal evenement.

De Wizard of Oz-serie krijgt voorlopig de naam Emerald City, en is een duistere hervertelling van de boekenreeks van L. Frank Baum. Het project moet ergens halverwege het 2014-15 seizoen uitkomen, en tien afleveringen tellen.

"Emerald City kan langer duren dan tien afleveringen," vertelde Greenblatt. "Maar omdat er maar een beperkt aantal boeken is, zou de serie vijf jaar kunnen duren." De serie focust zich op de 20-jarige Dorothy Gale. Zij wordt naar Oz gestuurd en bevindt zich daar in het centrum van een epische en bloederige strijd. Uitvoerend producenten zijn Matt Arnold en Josh Friedman.

De andere serie die aangekondigd werd is The Slap, een acht afleveringen tellende miniseries. Die draait om de nasleep van een man die het kind van een ander koppel een klap verkoopt op een barbecue. Met grote gevolgen. Het scenario van de serie is geschreven door Jon Robin Baitz. Wanneer deze er komt is nog niet zeker, maar dat zal vermoedelijk eind dit jaar worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Hannibal' seizoen 2!
Series / Trailer

Eerste trailer 'Hannibal' seizoen 2!

Het tweede seizoen belooft weer voldoende opmerkelijke gebeurtenissen.



Na de teaser van enkele dagen geleden is nu ook de volledige trailer en een reeks foto's verschenen van het tweede seizoen van Bryan Fullers Hannibal, die vanaf 28 februari terugkeert op NBC.

Op de foto's is er uiteraard een hoofdrol voor de belangrijkste personages uit de serie: Hugh Dancy als Will Graham, Mads Mikkelsen als Hannibal Lector, Caroline Dhavernas als Dr. Alana Bloom en Laurence Fishburne als Jack Crawford.

De serie draait rond detective Will Graham die op een effectieve wijze weet door te dringen in de geest van seriemoordenaars. Hij krijgt hierbij hulp van psycholoog Hannibal Lecter. Graham weet echter niet dat Lecter in zijn vrije tijd ook seriemoordenaar is.
















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Behind-the-scenes 'Game of Thrones' seizoen 4
Series / Video/clip/featurette

Behind-the-scenes 'Game of Thrones' seizoen 4

We zien weer wat nieuwe beelden van het gigantische nieuwe seizoen.

[video_embed]99[/video_embed]

Na de eerste trailer van HBO-serie Game of Thrones, is er nu een behind-the-scenes vrijgegeven. In bovenstaande video wordt bovenal benadrukt hoe groots aanpak van HBO wel niet is. Dit jaar waren er 136 opnamedagen, zeshonderd pagina's aan script en zes regisseurs. Mooi aan de video is dat er naast al deze feitjes ook nieuwe beelden zijn van de sets, en belangrijke scènes.

Het vierde seizoen van Game of Thrones is gebaseerd op de tweede helft van het boek A Storm of Swords en een deel van boek vier, A Feast For Crows, en zelfs boek vijf, A Dance with Dragons. Van de cast keren o.a. Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Maisie Williams (Arya Stark), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow), Sophie Turner (Sansa Stark), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Charles Dance (Tywin Lannister), Carice van Houten (Melisandre) en Stephen Dillane (Stannis Baratheon) terug.

Seizoen 4 gaat op 6 april in de Verenigde Staten in première. Een dag later is de eerste aflevering in Nederland al beschikbaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen