search
Tv-serie op Dvd: De Ridder (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: De Ridder (seizoen 2)

De misdaadserie van onze zuiderburen met o.a. Clara Cleymans en Louis Talpe.

Bedenkers: Rik D'Hiet | Cast: Clara Cleymans (Helena De Ridder), Lucas Van den Eynde (Jan Ravenakkers), Louis Talpe (Thomas De Kuyper), Dirk Van Dijck (Boudewijn Van Der Zeypen), Katelijne Damen (Christine Bogaerts), Michael Pas (Yves Bracke), e.a. | Uitzending serie: 2013 - Heden | Tv-zenders: Eén

Met ruim een miljoen Belgische kijkers per aflevering mag de Vlaamse serie De Ridder zich zeker een hit noemen. De misdaadreeks van bedenker Rik D'Hiet (Flikken) introduceerde actrice Clara Cleymans in de rol van Helena de Ridder, een openbaar aanklager die elke aflevering voor een nieuwe uitdaging komt te staan. De serie is mede mogelijk gemaakt door Eyeworks en speelt zich af in de stad Gent. Het parket van het Gentse gerecht werkte mee aan De Ridder.

De serie (IMDb = 7,3) wordt in België uitgezonden op de zender één en het tweede seizoen is ondertussen afgerond. In dit seizoen dook ook een bekend gezicht op voor de liefhebber van Goede tijden, slechte tijden: Louis Talpe, die in de soapserie de rol speelt van Mike Brandt. Ook het tweede seizoen deed het goed bij de Belgische kijkers. Overigens wordt de serie (nog) niet in Nederland uitgezonden. Onlangs bracht eic seizoen 2 uit op een nette Dvd-uitgave.

Seizoen 2
Als openbaar aanklager leidt openbaar aanklager Helena de Ridder het politieonderzoek en vordert zij de straf voor de rechtbank. In het tweede seizoen krijgt ze opnieuw te maken met allerlei mensen met uiteenlopende problemen die onder meer opgelost worden voor de rechter.



Blu-Ray: De Ridder - Seizoen 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: Nederlands voor doven en slechthorenden | Extra's: geen | EAN: 5412012165540 | Release: december 2014 | Met dank aan: eic

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van De Ridder zitten verpakt in een nette uitklapverpakking met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. De informatie die de hoes levert is uitgebreid. Naast dat duidelijk wordt aangegeven op welke schijven de afleveringen staan, is er voor elke aflevering een synopsis na te lezen. Opmerkelijk bij het opstarten van de schijf is dat er gekozen kan worden voor een menu met audionavigatie, voor blinden en slechtzienden.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is netjes met overwegend nette kleuren en een mooie scherpte. Van grain is niet of nauwelijks sprake en tijdens de donkere scènes blijven details netjes zichtbaar. Wel lijken tijdens de donkerdere scènes de kleuren iets te warm, al kan dit ook een keuze zijn. Er is een stereo geluidstrack meegeleverd en voor doven en slechthorenden is er ondertiteling aan te zetten. Er zijn geen extra's aanwezig op deze uitgave.

Nog twee seizoenen te gaan
Ondanks dat een derde en ook vierde seizoen al zijn aangekondigd, is al bekend dat De Ridder na deze toekomstige seizoenen zal stoppen. Ook is bekend dat het vierde seizoen zal bestaan uit acht afleveringen en één groot verhaal zal vertellen in plaats van elke aflevering een op zichzelf staand verhaal.

Ben je nog niet bekend met de Vlaamse serie én nu wel benieuwd? Hieronder kun je kijken naar aflevering één van het eerste seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen