search
Deze man wil de nieuwe showrunner van 'Doctor Who' worden
Series / Nieuws

Deze man wil de nieuwe showrunner van 'Doctor Who' worden

Doctor Who moet een nieuwe showrunner vinden en iemand wil wel.

Babylon 5-bedenker J. Michael Straczynski blijkt gesprekken gehad te hebben met de BBC. Hij wil namelijk de volgende showrunner worden van hitserie Doctor Who.

De sci-fi serie gaat richting het einde van een tijdperk. Actrice Jodie Whittaker en showrunner Chris Chibnall stappen in 2022 allebei open dan is het tijd voor een vervanger. Whittaker schreef geschiedenis, toen ze de eerste vrouwelijke acteur was om in de huid van de Doctor te kruipen. Geheel in lijn met traditie, stapt ze straks wel op na drie seizoenen.

Nieuwe showrunner
Chibnall's tijd bij Doctor Who is gemengd ontvangen. Het twaalfde seizoen was een van de slechtst bekeken seizoenen van de serie, en ook een van de slechtst gerecenseerde.

Maar goed, wat Straczynski betreft, zou de BBC hem moeten inhuren als nieuwe showrunner. Hij zou dan een nieuw tijdperk moeten inluiden.

Alleen lijkt het er niet direct op dat dit werkelijkheid gaat worden. De BBC blijkt al een proces te hebben dat gaande is en waarbij men gesprekken voert met verschillende kandidaten voor het showrunner-schap. Als die gesprekken niets worden, dan kan het dat men weer contact met hem opneemt:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen