Ridley Scott's 'The Vatican' gaat niet door

Ridley Scott's 'The Vatican' gaat niet door

De pilot was niet goed genoeg.

Jim Pedd, 13 december 2013 12:11

Het lijkt erop dat Ridley Scott’s eerste avontuur in de wereld van de televisie het niet tot het kleine scherm gaat maken. De filmmaker tekende vorig jaar om de pilot van een Showtime serie, The Vatican, maar het netwerk heeft besloten daar niet verder mee te gaan.

The Vatican zou een hedendaagse thriller worden, die thema’s als spiritualiteit en macht verkent, tegen de achtergrond van de katholieke kerk. De hoofdrol daarin zou gespeeld worden door Kyle Chandler, die als een van de meest gewilde acteurs op televisie te boek staat.

De dure pilot van de serie was volgens THR niet goed genoeg om mee door te gaan. Daarnaast waren er problemen met showrunner Paul Attanasio. Hij haalde deadlines niet, en had problemen met meerdere mensen die achter de camera’s aan de serie werkten.

Chandler zal binnenkort op het witte doek te zien zijn, in Martin Scorsese’s The Wolf of Wall Street. Verder is Ridley Scott bezig met de regie van de Bijbelse film Exodus, waarin Christian Bale een hoofdrol speelt.

Showtime heeft overigens voor volgend jaar nog een nieuwe serie op de planning staan: Penny Dreadful. Hier zitten Skyfall scenarist John Logan en regisseur Sam Mendes achter.

Bron: THR

Lees meer over: the vatican, ridley scott, showtime, kyle chandler, penny dreadfull, john logan, sam mendes

Informatie over de serie: The Vatican

Populair nieuws