Vijfde seizoen 'Game of Thrones' krijgt premièredatum

5e seizoen Game of Thrones krijgt premièredatum

De uitzendingen gaan op 12 april van start.

Jim Pedd, 10 januari 2015 13:00

HBO heeft de premièredatum van het vijfde seizoen van hitserie Game of Thrones aangekondigd. Vanaf 12 april wordt er weer begonnen met het uitzenden van afleveringen van de serie van makers David Benioff en D.B. Weiss. Zij baseren zich met de fantasyserie op de A Song of Ice and Fire boekenreeks van George R.R. Martin.
Net als eerdere seizoenen zijn er ook ditmaal tien afleveringen. Een synopsis is er nog niet voor het vijfde seizoen, maar duidelijk is in ieder geval dat de machtsstrijd op het fictieve continent Westeros gewoon in alle hevigheid door woedt.

Hoofdrollen zijn er voor Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Kit Harington, Natalie Dormer, Maisie Williams, Sophie Turner, Carice van Houten en Michiel Huisman.

Lees meer over: game of thrones, hbo, seizoen 5, a song of ice and fire, george rr martin, david benioff, db weiss, peter dinklage, lena headey, emilia clarke, nikolaj coster waldau, kit harington, natalie dormer, maisie williams, sophie williams, carice van h

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws