search
Dit personage in Apple-serie 'Foundation' wordt wel heel bizar
Series / Nieuws

Dit personage in Apple-serie 'Foundation' wordt wel heel bizar

Lee Pace speelt Brother Day, een vrij bizar Foundation-personage als we het zo horen.

Lee Pace reist weer de ruimte in met Apple TV+-serie Foundation. Tijdens een interview met ComicBook.com vertelde hij over zijn ervaringen met het maken van de serie.

De acteur is te zien als Brother Day, de middelste van een drietal heersers die het galactisch reis in handen hebben. Elk van hen is een perfecte genetische kloon van de eerste keizer, Cleon, maar op verschillende momenten in zijn leven. Brother Dawn is een rol die elke Cleon op zich neemt op zijn hoogtepunt.

Heel anders
"Ik denk dat het heel anders is," begon Pace over hoe Foundation zich verhoudt tot Guardians of the Galaxy. "Ik bedoel, ze hebben allebei ruimteschepen. En het was heerlijk om Ronan te spelen."

Maar: "Cleon is anders. Ik speel niet echt een man. Ik speel een rits mannen. Ik speel de rol die zij gedurende een bepaalde periode van hun leven vervullen. Als kind moeten ze hun teksten leren, begrijpen wat het betekent om een keizer te zijn en erven ze de macht. Op een bepaald punt laten ze die los voor de ander."

En dus is er een "heel hechte familie die enorm om elkaar geeft. Ze houden het universum in hun handen. Maar die controle kent zo zijn grenzen en er is een onvermijdelijkheid die hieraan klampt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen