search
Netflix stuurt trailer 'The Billion Dollar Code' de wereld in
Series / Nieuws

Netflix stuurt trailer 'The Billion Dollar Code' de wereld in

De trailer van de reeks laat ons in ieder geval alvast het beste vermoeden...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op 7 oktober verschijnt op Netflix de gloednieuwe misdaadserie The Billion Dollar Code. De streamingdienst heeft nu alvast een trailer de wereld ingestuurd die ons een voorsmaakje moet geven van de reeks.

The Billion Dollar Code vertelt het waargebeurde verhaal van twee absolute computerpioniers. Zij kiezen er op een bepaald moment voor om naar de rechter te stappen en de strijd aan te binden met een op het eerste zicht onoverwinnelijke tegenstander.

Het doel van de twee computerpioniers? Erkend worden als de enige, echte uitvinder van het Google Earth-algoritme. Klinkt veelbelovend en dat is het ook... althans van wat de eerste trailer ons laat ontdekken.

Google
We schrijven het jaar 1995. Het jaar waarin de mannen Terra Vision ontwikkelden. Tien jaar later zou Google ons Google Earth brengen. Voor de twee technieken geldt dat ze zo goed als identiek zijn. Dus hoe komt het dan precies dat Terra Vision niet wordt erkend als de uitvinder van het algoritme? Uiteindelijk komt het tot een confrontatie in de rechtbank met het machtige bedrijf Google.

De serie The Billion Dollar Code is te bekijken op Netflix vanaf 7 oktober 2021. De onderstaande trailer geeft je alvast een mooi voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen